Uçuk için Antiviral İlaçlar Diğer antiviral türlerde olduğu gibi, örneğin dudağınızda kaşıntı veya karıncalanma hissi gibi uçuk belirtilerini ilk kez hissetmeye başladığınızda alırsanız, famsiklovir oldukça etkilidir.
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Anti viral özelliği olan buz uçuk yaralarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Buz oldukça iyi tedavi seçenekleri arasında olarak bilinir. Buz tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Kantaron Yağı: Dudak uçuğuna iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise kantaron yağıdır.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
Uçuğa ne iyi gelir, uçuğa uygulanacak lokal tedaviler yer almaktadır. Bu noktada kremler ve haplar tedavi sırasında uygulanabilmektedir. Bu tedavilerin uygulanabilmesi için virüs için uygun antibiyotik tercih edilmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız. Bu ilacı göz çevrenize veya bir çocuğun göz çevresine uygulayacağınız durumlarda özellikle dikkatli olunuz.
Çinko oksit içeren kremler ve çinko takviyeleri uçuğa iyi gelir. Aloe vera jeli. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Aloe vera, antioksidan vitaminler, enzimler, mineraller, yağ asitleri ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan çeşitli hormonlar içerir.
Bir gecelik tedavi
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
2) Elma Sirkesi
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğiyle uçuğunuzdaki mikropları kırar ve mikropların yayılmasına engel olur. Aynı zamanda uçuğu kurutarak uçuğun daha hızlı sürede iyileşmesini sağlar. Uygulama: Bir parça pamuğa elma sirkesini dökün ve uçuğun üstünde bir süre bekletin.
Uçuk için Antiviral İlaçlar
Antiviral bir ilaç her ne kadar virüsü vücudunuzdan atamasa da, uçuğun görülme süresinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Famsiklovir, bunu yapabilen bir antiviral ilaçtır.
Genellikle uygulanan ve olumlu sonuç gösteren ürünler; süt, sirke, sarımsak, aloevera, nane yağı, çay ayacağı gibi bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin pamuk ve ya kulak çubuğa yardımı ile uçuğa sürülmesi uçuğu rahatlatır ve kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Dudakta Uçuk Neden Çıkar? Uçuk, dudakta kendini ağızda kırmızı ve içi sıvı dolu kabarcıklar halinde kendini gösterir. Bu bölgedeki uçuk genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Herpes simpleks virüsünün neden olduğu bu durum öpüşme ve yakın temas ile bulaşır.
Bu süreyi kısaltmak için dudak bakımı düzenli yapılmalıdır. Stresten ve gerginlikten uzak durulmalı, düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. Uçuklar daha çok dudaklarda çıkıyor olsa da gözde uçuk da çıkabilmektedir. Uçuğun ağrı yaptığı durumlarda ise buz kompresi yapılması ağrının azalmasını sağlamaktadır.
Aseton tırnak cilasını çıkartmanın yanı sıra uçuğu da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir.
Diş macununu çıkarmak için, ılık suda ıslatılmış yumuşak bir yüz havlusu ile burayı silin. Uçuk ortaya çıkarsa aynı şekilde kabarcıkların kurumasına yardımcı olmak için de diş macunu kullanabilir ve cildinizi çabucak normale döndürebilirsiniz.
Ağız köşelerinde meydana gelen yaralar, birçok kişi için oldukça rahatsız edici olabilir. Bepanthol kremi, ağız köşelerinde oluşan yaraların tedavisinde de kullanılabilir.
UÇUKTAN KURTULMA YOLLARI
Uçuğun günümüzde kesin bir tedavisi de bulunmamaktadır. Bu nedenle öncelikle virüsü kapmamaya özen göstermek gerekmektedir. Yabancılar ile temastan kaçınmak, cinsel ilişkide prezervatif kullanmak, ortak havlu vs. kullanımından uzak durmak gerekmektedir. Çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir.
Sarımsağın da uçuğa iyi geldiği belirtiliyor. Sarımsak ezildikten sonra uçuğun üzerine sürüldüğünde uçuğun geçme süresi hızlanır. Yoğurt ve elma sirkesi gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir.
Deniz tuzu iltihapli cildi iyileştirme etkisi olan bir mineral içerir. Bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Uçuğunuzun üzerine pamuk yardımıyla sürün ya da ağzınızdaki yaralar için gargara yapın. Fakat özellikle hassas ciltlerde sorun yaratabileceğinden dikkatli kullanın.
Sirkeyi uçuğa pamuk ile birlikte ilave edebilirsiniz. Oldukça etkili çözümler arasında yer alan sirke ile uçuk acılarından da kurtulabilirsiniz. Sirke tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Bu şekilde uçuk yarasını hızlı bir şekilde kurutabilirsiniz.
Fito krem, uçuk tedavisi için etkili bir yöntem olarak kabul edilmez. Uçuk, virüs kaynaklı bir enfeksiyon olarak ortaya çıkar. Uçuğun tedavisi için virüsleri yok edici ilaçlar kullanılması gerekir. Fito krem ise cildi yenileyen ve onaran bir özelliğe sahip olması nedeniyle antibakteriyel etkiye sahip değildir.
Uçuk virüsünün bulaşıcı olduğunu belirten Ertek, "Bu nedenle uçuğu olan kişiler kişisel eşyalarını (bardak, çatal, yastık, kaşık, havlu gibi) başka kişilerle paylaşmamalıdırlar. Şurada Paylaş! Öpüşmekten ve uçuk olan bölgeye dokunmaktan da (uçuğu ellemek, kabuğu ile oynamak gibi) uzak durmalılardır.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri