Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz. Derin dondurucunuzu tuz ruhu, asil ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Çekmeceli derin dondurucu temizliğinde ürünün sahip olduğu her çekmecenin ayrı ayrı silinmesi önerilir. Rafların büyüklüğüne göre elde yıkanmaya uygun ebatlardaki çekmeceler, suyun altında da yıkanabilir. Tabii bu işlem öncesinde dondurucu içindeki ürünler güneş ışığı almayan ve çabuk erimeyecek bir yere konulmalıdır.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓'üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz.
İlk kullanım öncesi ürününüzün içini mutlaka temizleyiniz. (bkz. sayfa 26) Dondurucunuzu yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden bir (1) saat bekletiniz. Dondurucunuz çok soğuk hava koşullarında montaj yapıldıysa çalıştırmadan önce bekleme süresi en az iki (2) saat olmalıdır.
Kabartma tozu, derin dondurucu ve/veya buzdolabı içerisinde ortaya çıkan kokuyu gideriyor. Tabak ve/veya kap içerisine alınan kabartma tozunun dondurucu içerisinde bekletilmesi koku sorununu ortadan kaldırıyor. Karbonat, vanilya, çay, süt, elma sirkesi, gazete, pirinç ve kahve de koku sorununa karşı kullanılabiliyor.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Silme işleminden sonra dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmanız gerekiyor. Kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını engelleyecektir. Derin dondurucunuzu bazı doğal ürünler kullanarak oluşan kokuyu gidermeniz de mümkün.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Derin Dondurucu İçi Doluyken Taşınır Mı? Hayır, derin dondurucu içi doluyken taşınmaz. Bu yanlış bir taşıma yöntemidir. Şayet profesyonel bir taşıma şirketinden hizmet alıyorsanız uygun paketleme ve taşıma yöntemiyle içerisindeki ürünler boşaltılır ve usulüne uygun taşınır.
Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Bakım işlemlerini tamamladıktan sonra buzdolabınızı 1 gün geçtikten sonra çalıştırabilirsiniz. 1 günlük zaman dilimi oldukça önemli bir zaman dilimidir.
Dondurucuların verimli çalışabilmesi için; tıka basa olmasa da ciddi bir ölçüde dolu olması gerekir. Yarısı boş halde kullanılan dondurucular soğuk zincirini sağlıklı bir şekilde koruyamaz.
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz.
Dolabınızda kötü koku varsa tüm eşyaları çıkarın ve sirkeli suyla temizleyin. Ardından duralayarak bir süre havalandırın. Dolabınızın içine lavanta, okaliptüs, yasemin gibi kurutulmuş çiçek keseleri koyabilirsiniz. Boş sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz.
Buzdolabının içerisine küçük bir kap ile ağzı açık süt, çay posası, mangal kömürü ya da pirinçli Türk kahvesi koyun ve 4 saat kadar bekletin. Kokunun uzaklaştığını göreceksiniz. Buzdolapları birbirinden alakasız birçok besinin muhafaza yeridir.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Ürün Süper dondurma fonksiyonunda 24 saat çalıştıktan sonra otomatik olarak önceki set değerine gelecektir. Ürününüzün iç sıcaklığı -18 'C ile -25 'C derece olarak ayarlanabilmektedir.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Rafları temizledikten sonra kapağın içini bulaşık deterjanlı bir bezle sildikten sonra durulanmış bir bezle silerek deterjandan arındırabilirsiniz.
Buzdolapları asla yıkanmaz. Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır.
Gıdayla temas edecek her ürünü karbonatla temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Sizi rahatsız eden buzdolabı kokusu karbonat ile son bulacaktır. Yapmanız gereken ufak bir kabın içine karbonat koyup dolaba yerleştirmeniz. Temizlik bu kadar basit.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri