Yaşamı ve kariyeri 13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı'nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale hâkimliği yaptı.
Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara'da kısa dönem olarak yapmıştır. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in kardeşidir.
Ahmet Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı'nda doğmuştur.
Ahmet YENER
Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. 22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Onuncu Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yapan Yener, evli ve üç çocuk sahibi. Bugün (26 Ocak) YSK Başkanlığına seçilen Yener, 22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Ahmet Yener ayrıca Yargıtay ve YSK üyeliği görevinin yanı sıra Adalet Bakanlığı'nda hâkim ve savcı mülakat komisyon üyeliği görevlerini de yürüttü.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
İlçe Seçim Kurulu
İlçedeki en kıdemli hâkim, kurulun başkanıdır.
İl ve ilçe seçim kurullarında görev almış hâkimlerden sonra gelen en kıdemli hâkimler bu kurullara başkanlık eder. Kurulun iki üyesi kurul başkanınca kamu görevlileri arasından belirlenir. Dört üye ise dört yedeği ile birlikte 19 uncu madde esaslarına göre siyasî partilerden alınır.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi.
Metin YENER
1972 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Başbakanlıkta Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı.
(4) Sayıştay Başkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Sayıştay Başkanı seçilebilir. Başkanın görev süresi yeni Başkan göreve başlayıncaya kadar devam eder.
Muhimmat Teknisyen Astsubay Çavuş Yener YILDIZ 10.05.1981 tarihinde Artvin İlinde dünyaya geldi. 07.03.2003 tarihinde Mardin Nusaybin ilçesinde şehit olmuştur.
Perihan-Ziya Gölbaşı çiftinin 12 çocuğundan biri olan Gölbaşı, evli ve iki çocuk babası.
2023 yılı için sandık görevlisi ücreti henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yöntemi ile 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL olması bekleniyor.
Ödemeler il seçim kurulu başkanlıklarınca gerçekleştirilecek olup ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca ayrıca ödeme yapılmayacaktır.
Sandık kurulu başkanı, oyunu kullanmış, mührünü teslim etmiş ve sandık seçmen listesini imzalamış seçmenlerin, seçmen bilgi kâğıdının arka yüzünü imzalayıp mühürledikten sonra kimliği ile birlikte kendisine iade eder. Sandık kurulu başkanları, bu işlemlerin düzenli bir biçimde yapılıp yapılmadığını denetler.
YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI. BEKİR ŞAHİN
01.03.1960 tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.
-İtibarı, hakimlik-savcılığa oranla daha düşüktür. -Mesleğin ilk yıllarında işi öğrenene kadar genellikle kıdemli meslektaşlarınız tarafından sömürülürsünüz. - Hakim- savcılar gibi emrinizde katipleriniz, kalem müdürünüz yoktur. Para kazanmaya başlayana kadar her işinizi bizzat yapmanız gerekir.
Ali ÇOPUR. 01.08.1970 tarihinde Kayseri Yahyalı'da doğmuştur. Yahyalı İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1993 yılında mezun olmuştur.
Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tamsayılarının salt çoğunluğuyla seçilir” şeklinde düzenlenmiştir.
Bu yazılarda; Anayasanın siyasi haklara sınırlama getiren 68. maddesinde, “Hakimler ve savcılar, Sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları” denilmek suretiyle, Sayıştay meslek mensuplarının da hakim ve savcıların tabi oldukları statüye tabi oldukları belirtilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri