Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz. Derin dondurucunuzu tuz ruhu, asil ve alkol gibi kimyasallarla kesinlikle temizlemeyin.
İlgili 19 soru bulundu
Dondurucunun buzunun çözülmesi:
Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Normal modda her iki led sönecektir. Ayarlar tuşuna basarak ürününüzün soğutma sıcaklığını (-18 'C ile -25 'C) ayarlayabilirsiniz.
Uzun süredir cihaz temizlenmedi ise oluşan buzlanmadan ötürü cihazın iç kısmına nem akışı olacak ve daha fazla karlanmaya sebep olacaktır. Eğer kapak contası zamanla sertleşti ise sıcak su ve bir bez yardımıyla yumuşatabilirsiniz. Sert contanın her zaman karlanmaya sebep olacağını unutmayınız.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
İlk kullanım öncesi ürününüzün içini mutlaka temizleyiniz. (bkz. sayfa 26) Dondurucunuzu yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden bir (1) saat bekletiniz.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Çekmeceli derin dondurucu temizliğinde ürünün sahip olduğu her çekmecenin ayrı ayrı silinmesi önerilir. Rafların büyüklüğüne göre elde yıkanmaya uygun ebatlardaki çekmeceler, suyun altında da yıkanabilir. Tabii bu işlem öncesinde dondurucu içindeki ürünler güneş ışığı almayan ve çabuk erimeyecek bir yere konulmalıdır.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir. Bu yüzden buzdolabının iç arka duvarında karlanma görmek yerine su damlacıkları görüyor olmanız normaldir. Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir.
Kısaca buzlanmanın oluşmaması olarak ifade edilebilir. Statik sistemle çalışan derin dondurucu ve buzdolaplarında kendiliğinden bir karlanma meydana gelmektedir. No frost derin dondurucu ve buzdolaplarında ise oluşan bu karlanma otomatik olarak engellenmekte olup; dolaptaki nem oranı belli bir seviyenin üzerini aşamaz.
Tek ihtiyacınız olan bir kupa, çeşme suyu ve bozuk para. Dondurucuya içi su dolu bir kupa yerleştirin. Donduktan sonra dondurucudan alın ve üstüne bozuk para koyup dondurucunuza geri koyun. Eğer bozuk para, ortadan aşağıya doğru düşmüşse yiyecekleriniz bozulmuş demektir.
Dondurucu bölümünün - 18 altına düşmemesi kullanım açısından gıdaların muhafaza edilmesi için önemlidir. Yaz aylarında dondurucu kısmının mümkünse - 20 aralığında kullanılması daha uygun olabilmektedir.
Derin dondurucuların yan yüzeylerinde genellikle gaz akış boruları yer alır ve bu bölümlerin ısınması ise gayet normal bir durumdur.
Uğur Derin Dondurucu olarak tanınan Uğur Soğutma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Tanınmış Marka 16 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.” statüsünde olduğu tespit edilerek tescillenmiştir. Son güncel bilgilere göre Uğur Soğutma, 2015 yılında Delta derin dondurucu markasını oluşturmuştur.
Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Bakım işlemlerini tamamladıktan sonra buzdolabınızı 1 gün geçtikten sonra çalıştırabilirsiniz. 1 günlük zaman dilimi oldukça önemli bir zaman dilimidir.
Uğur Soğutma Sitemleri
Uğur Soğutma'nın tek tuşla ister derin dondurucu isterseniz de buzdolabı olarak kullanabileceğiniz UED 7246 NF D/S A+ ürünü Kurban Bayramı öncesi büyük indirim fırsatıyla sizleri bekliyor.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur. Sizin için hazırladığımız bu içerikte aradığınız bilgi bulunmuyor ya da içerik sorununuzu çözmüyorsa, aşağıdaki diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.
Uğur derin dondurucu yeşil ışık; Uğur derin dondurucularda kullanılan yuvarlak yeşil ışıktır. Dolap fişe takılı ve çalışır durumda olmasına rağmen yanmıyorsa arızalanmış demektir. Orjinal yedek parçadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri