Birliğimiz ile Barolarımız arasında yürütülen iş ve işlemlerde hızlılık ve bütünlüğün sağlanması amacıyla geliştirilen Türkiye Barolar Birliği Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP) barolarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuş ve büyük ölçüde işlemeye başlamıştır.
Türkiye Barolar Birliği'ne yaptığınız ruhsat başvurunuzun hangi aşamada olduğunu detaylı olarak UHAP'tan anında görebilirsiniz. UHAP'a üye değilseniz bağlı bulunduğunuz baro ile iletişime geçerek UHAP sistemine kaydınızı yaptırabilirsiniz.
UHAP Türkiye' nin ilk Online Baro Otomasyon Sistemi' dir. Baroların iş ve işlemleri konusundaki sorumluluğu yasayla düzenlenmiştir.
UHAP şifre değişikliği için ana sayfada sol üstte isminizin üzerine tıklayın. Aşağı doğru açılan sayfadan "kullanıcı bilgilerim" seçeneğini tıklayın. Girdiğiniz sayfadaki "şifre" bölmesine tıklayarak yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.
❖ Malik bilgisi sorgulama bedeli 2 TL'dir. ❖ Onay ekranında “EVET” butonuna tıkladıktan sonra işlemlerinize devam edebilmek karşınıza gelen belgeyi imzalamanız gerekmektedir. ❖ Örnek görselde işaretlenmiş olan “İmzala” butonuna tıklayarak imzalama sürecinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
Taşınmaz tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek için internet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşım sağlamanız maalesef imkansız. Bilgilere erişmek için tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor.
Makbuztek üyelik, kurulum, bakım, güncelleme ücreti ödemeden, GİB kayıtlarına gönderilen e-SMM sayısı kadar ücret ödemesi yapılarak kullanabilecek bir programdır.
Virüs salgını nedeniyle içinde olduğumuz bu zor dönemde Meslektaşlarımıza destek olmak adına tüm Elektronik Serbest Meslek Makbuzları taleplerimiz üzerine 01 HAZİRAN 2021 tarihine kadar ÜCRETSİZ uzatılmıştır.
Kullanmakta olduğunuz Yeni UYAP Uygulamasını (UYAP Giriş) kaldırarak https://avukat.uyap.gov.tr/main/avukat/giris.jsp adresinde yer alan Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş seçeneği ile güncel UYAP Uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
BARO MERKEZ: Aidat Ödemeleri hafta içi her gün 08.30-17.00 saatleri arasında nakit veya kredi kartı ile Baro Merkezinde 3. katta yer alan Muhasebe Biriminde yapılabilir. Muhasebe Biriminde yapılabilir (-1. Kat/C Blok).
Cübbe'yi törende Baro veriyor yani cübbe almanıza gerek yok (Bu o gün törenden çıktığımda da sorulmuştu. İnsanlar endişe ediyorlar “Herkes getirdi de ben getirmediysem” diye). Bir diğer konu da tören sırasında fotoğrafınızın çekilmesi.
Bir hakim veya Cumhuriyet Savcısının eşi, sebep veya nesep itibariyle usul ve füruundan veya ikinci dereceye kadar (Bu derece dahil) hısımlarından olan avukat, o hakim veya Cumhuriyet Savcısının baktığı dava ve işlerde avukatlık edemez.
Kanun'un 63. maddesine göre, baro levhasında yazılı bulunmayanlar avukatlık unvanını da taşıyamayacaktır.
Stajyer Avukat Olmak İçin Gerekenler
1 sene süren stajın 6 ayı adliye, 6 ayı ise avukat yanında gerçekleşir. Yanında staj yapılacak olan avukatın en az 5 senelik deneyime sahip olması gerekir. Yaklaşık olarak 1 sene süren staj sonucunda ise avukatlık ruhsatnamesi kazanılır ve stajyerler, avukat olur.
Limit %100 ödeme koşullarının sağlanması halinde avukatlar ve eş çocukları için 260.000TL/yıl stajyer avukatlar için 60.000TL/yıl'dır. Analık yardımından kimler faydalanabilir? Evraklar nelerdir?
Makbuztek makbuz paketleri benzerleri ile kıyaslanamayacak fiyatlarla meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. 100 adet e-SMM düzenlenebilen makbuz paketi 39 TL+KDV karşılığında, yıllık sınırsız makbuz düzenleme hakkı veren sınırsız paket ise 299 TL+KDV karşılığında satın alınabilmektedir.
Vergi Usul Kanununa göre fatura ve serbest meslek makbuzlarının kesimi, mal ya da hizmetin sunulduğu, yani işin bittiği ya da karşılığının tahsil edildiği tarihte düzenlenip kesilmek mecburiyetindedir. Geç kesilmesi halinde, usulsüzlük yapılmış olur. Usulsüzlük ise para cezasına tabidir.
Serbest çalışan tüm meslek grupları için olduğu gibi avukatlara da 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren, GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından e-SMM'ye geçiş zorunluluğu getirildi.
1.Geriye dönük e-SMM kesilebilir mi? Mevzuata göre en geç kaç gün geriye e-SMM kesilmesi gerekir? VUK 231. maddesinde; "Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır." denilmektedir.
a) Avukatlık Ücretinin Tahsil Edilmesi
193 sayılı GVK'nun 67/2 maddesine göre, iş sahibinden gider karşılığı olarak (örneğin işle ilgili ulaşım, konaklama vb. giderler) alınan paralar da kazanca ekleneceğinden bu tutarlar için de makbuz düzenlenmesi gerekir.
Bütün e-belge geçişlerinde olduğu gibi, e-SMM için de e-imza ya da mali mühür şartı aranmaktadır. Gerçek şahısların kullanımına sunulan e-imzayı elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları aracılığıyla temin edebilirsiniz. Mali mühür için ise başvurunuzu Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin web sitesinden yapabilirsiniz.
e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...
“NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümü seçildiğinde sadece bir üst soyunuz olan; anne ve babanızın ya da vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görebileceksiniz. NVİ Bilgileriniz ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Bilgilerinizdir.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri