"Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir."
Sağlıklı insanlar yılda bir kez göz taramasından geçmeli, göz sağlığına ilişkin herhangi bir şikayeti bulunanlar Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne muayene olmalıdır.
Göz Acil Servisimiz Hastanemizde 7/24 Kesintisiz Hizmet Vermektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Alo 182 - Merkezi Hastane Randevu Sistemi.
Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Migren, gerilim tipi baş ağrısı, küme baş ağrısı ve diğer nedenlere bağlı olarak gelişen tüm baş ağrısı tipleri, nöroloji bölümünü ilgilendiren hastalıklardır.
Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
ÖNCELİKLİ HASTALAR UYGULAMASI
İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, kanser hastası, kimsesiz, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
Hastane önünde 15 Ağustos 2023 Salı günü gerçekleştirilen açıklamaya platform bileşenlerinin yöneticileri, üyeleri, hastane hekim ve çalışanları, hastalar ve milletvekilleri katıldı. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Muharrem Baytemür “Sağlık Bakanı'nın geçen sene 'Hiçbir hastanemizi kapatmayacağız.
Ulucanlar Göz Hastanesi hekim ve sağlık çalışanları Etlik Şehir Hastanesi'ne nakledilmiş, Ulucanlar'a Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'nden göz uzmanları ve sağlık çalışanları görevlendirilmiştir.
Hastanenin Etlik Şehir Hastanesi'ne taşındığı, hekim ve sağlık personelinin şehir hastanesine gideceği, temizlik ve güvenlik gibi bazı personelin ise çevredeki kamu hastanelerine tayininin çıktığı, hastanede çalışan taşeron işçilerin durumu ise belirsizliğini koruduğu ifade edildi.
En tehlikeli göz hastalıklarından Glokom
Göz tansiyonu hastalığı belirti vermeksizin uzun yıllar ilerleyip kalıcı körlükle sonuçlanabilmektedir. Bunun önüne geçmeni tek yolu düzenli göz kontrolleri yapılması ve bu kontrollerde göz tansiyonu ölçülmesidir.
Beyindeki Hangi Hastalık Göze Vurur? Beyin oluşan birçok reaksiyon göze vurarak yan etkiler ortaya çıkarabilir. Beyin tümörleri, migren, Parkinson, inme, hipofiz bezi sorunları, Multiple Skleroz (MS) gibi hastalıklar görmeye etki edebilir.
Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi gözde kırılma hataları sonucu meydana gelen bir görüş bulanıklığı ise tedavisinde kalın kenarlı mercekli gözlük, kontakt lens veya lazer uygulamaları kullanılır. Göz kuruluğunun tedavisi yapay gözyaşı damlası ve yaşam tarzı değişikliği ile yapılır.
Göz, orbita adı verilen kemikten bir koruyucu çukur içinde yer alır. Orbitanın içinde, altı adet göz dışı kas göze bağlanır. Bu kaslar gözün aşağı-yukarı ve yanlara doğru hareket etmesini ve gözün dönmesini sağlar. Göz dışı kaslar gözün sklera adı verilen beyaz kısmına bağlıdır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Gözün en arka kısmında yer alan retina (sinir hücre) tabakasında sinir hücreleri her yerde eşit yoğunlukta değildir. Göze gelen ışıkların odaklandığı merkez 'makula' olarak adlandırılan ve keskin görmemizi sağlayan yerdir. Makulayı, lutein ve zeaksantin adlı göze özgü sarı pigmentler fazla ışık hasarından korumaktadır.
Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Alo182 Aranarak;
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri