Uludağ Doğal Maden Suyu'nu, Uludağ'ın güneybatı yamaçlarında yaklaşık 650 metre irtifada kurulu Çaybaşı Köyü etrafındaki doğal kaynaklardan elde ediyoruz.
Mavi Kapaklı kaynak (memba) suları içinde de Niğde'de çıkan Tekir, Eskişehir'de çıkan Kalabak, Bolu'da çıkan Abant, Kocaeli'nde çıkan Kipa, Sakarya'da çıkan Efemsu, Aydın'da çıkan Karlık Madran, Sakarya'da çıkan Fuska ve Aydın'da çıkan Şırlan suyu sağlık standartları yönünden en iyi 8 su markası olarak tespit edildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa'nın en iyi korunan içme suyu havzalarına sahip olduğunu belirterek, barajdan gelen suyun Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye verildiğini söyledi.
Bursa şehrinin su ihtiyacı üç kaynak yardımıyla karşılanmaktadır. Bunlar sırasıyla; yüzeysel su kaynakları (Nilüfer Çayı-Doğancı Barajı), yeraltı su kaynakları ve pınarlardır.
Uludağ, yaklaşık 250 milyon yıl önce, Anadolu'da yaşanan kıvrım hareketleri sonucunda oluşmuştur. Bu hareketler sırasında, Anadolu'nun kuzey ve güney kesimleri birbirine yaklaşmış ve bu sırada Uludağ'ın bulunduğu bölgede yer kabuğu kalınlaşmıştır. Yer kabuğunun kalınlaşması, Uludağ'ın yükselmesine neden olmuştur.
İlgili 38 soru bulundu
Dr. İhsan Çiçek Uludağ'ın volkanik bir dağ olmadığını belirtti.
Uludağ volkanik bir dağ değildir. Uludağ'da yer kabuğunun arasına sokulan magma, alttan basınç uygulayarak Uludağ'ın yüksek kesimlerini oluşturmuş, ama hiçbir zaman yeryüzüne çıkamamıştır, bu yüzden Uludağ'ımız volkanik bir dağ değil iç püskürük bir dağdır.
Başta Efsane Uludağ Gazozu ve Uludağ Limonata olmak üzere tüm içecek çeşitlerimizi, Bursa'nın Yenice Sanayi Bölgesi'nde 43.500 m2'si kapalı olmak üzere toplam 98.000 m2'lik bir alan üzerinde kurulu olan meşrubat fabrikamızda üretiyoruz.
Bursa İnegöl'de yer alan, 85.000 m2 fabrika alanı ve 12.000 m2 kapalı alana sahip olan tesiste; 19 L polikarbonat damacana, 330 ml, 500 ml, 1.5 L, 5 L, 10 L,19 L pet; 330 ml cam, 750 ml cam şişe, 15 L cam damacana ve tüm bardak grubu ürünlerin dolumu yapılmaktadır.
Günümüzde Bursa iline 5,845,000 m3/gün Doğancı Barajından, 360,000 m3/gün kuyulardan ve 1,277,000 m3/gün pınarlardan olmak üzere, toplam 7,491,000 m3/gün'lük su temin edilmektedir.
BUSKİ Genel Müdürlüğü | Buski Genel Müdürlüğü | Türkiye'nin en temiz suyunu Bursa içiyor.
Dobruca semtinde 50 dönüm üzerinde yerleşmiş bulunan Su Arıtma Tesisleri, Doğancı Barajından gelen yüzeysel suyu arıtarak Bursa şehrinin İçme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacı ile kurulmuştur.
Çeşmeden akan suyun içilebildiği şehirlerin başında Bursa'nın geldiğini belirten BUSKİ Arıtma Tesisi Dairesi Başkanı Devrim İZGİ, içme suyu kalitesinin; TS 266, Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik ile Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği (AB) stardartlarına uygun olduğunu vurguladı.
Vücudun ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan filtrelenmemiş, minerallerden zengin olan su, kaynak suyudur. En kaliteli ve saf su olarak genellikle doğal kaynak suları tercih edilir. Fakat güvenli tüketim için polikarbonat plastik (BPA) ve epoksi reçine içermeyen bir şişede veya cam şişede muhafaza edilmesi gereklidir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda birinci sıraya yerleşerek ülkemizdeki en kaliteli içme suyu markası kabul edilen Buzdağı su, Sakarya'nın Keremali dağlarından çıkarılan doğal kaynak suyundan elde edilir. Buzdağı suyun pH değeri ise 7.6 olarak ölçülmüştür.
Ayrıca nitrit, amonyak ve zehirli maddeler bulunmayacak, sertlik derecesi en fazla 10 F.S. derecesi ve pH 6.5 - 8.5 olacaktır (6).
Mete Öz – İcra Kurulu Başkanı / CEO.
Hayat su ile devam eder
Büyükşehir Belediyesi'nin yeni markası 'Bursa Su', Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Uludağ İsrail Malı mı? Öncelikle belirtmekte fayda var ki, Uludağ bir İsrail markası değildir ve İsrail ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Uludağ, Türkiye'de 1930 yılında kurulmuş bir markadır ve Türk malıdır.
Tarihte Olympos, Oros Ton Kalegeron adı verilen, içinde barındırdığı kilise ve manastırlardan dolayı Keşişdağı, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde Ruhban Dağı ve son olarak 1925 yılında Uludağ adını almıştır.
Uludağ'ın Zirvesi olan Uludağ Tepe (2543 m) altındaki kuzey çanağında kalıcı kar tabakaları bulunur. Türkiye'nin en alçakta kalıcı kar bulunan dağıdır. Etrafındaki çöküntü sahalarının çevresinde yükselen Uludağ'da tabakalar arasında yer yer maden ve maden damar yataklarına rastlanmaktadır.
1979 yılında kayda geçen Uludağ'dan gelen patlama sesleri çevre halkı ve jeoloji araştırmacılarının oldukça ilgisini çekmiş ve derin bir araştırma yürütülmüştür. Araştırma sonucunda ise bilim insanları, Uludağ'ın volkanik faaliyetlerinin sona ermesinin en az 1 milyon yıl önce gerçekleştiğini tahmin etmiştir.
Uludağ'ın Eteğindeki Şehir Bursa.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri