Uluslararası onaylı sertifikalar, dünyanın her yerinde geçerliliğe sahiptir. Bu sayede kariyer kapılarının yalnızca sertifikanın alındığı ülkede değil, dünyanın birçok ülkesinde geçerli olmasını sağlar.
Uluslararası geçerli sertifikalar, uluslararası eğitim standartlarına uygun bir şekilde eğitim alındığını kanıtlayan belgelerdir. Akreditasyon kurumlarınca verilen bu belge sayesinde sertifika alan kişi dünyanın tüm ülkelerinde sertifikasını kullanabilmektedir.
Dolaşım belgeleri (ATR – EUR1), Menşe Şahadetnamesi, Kontrol Belgeleri, Konsolosluk Faturası, Uygunluk belgesi, Sağlık Sertifikası, Veteriner sertifikası, Helal Belgesi, Koşer Belgesi, Radyasyon Belgesi, Boykot / Kara Liste Sertifikası, A.T.A Karnesi.
Alacağınız sertifikaların uluslararası denkliği vardır denebilir. Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olmanın tek yolu uluslararası geçerliliği olan PTE, IELTS ya da TOEFL gibi dil becerinizi ölçen sınavlara girmektir.
Uluslararası Akreditasyonlu Sertifika
Uluslararası Akrediteli kurslar sonucunda aldığınız sertifikalar Uluslararası geçerliliğe sahiptir. Bu sertifikaları Dünya' nın her yerinde kullanabilirsiniz. Birçok insan şunu demektedir; Sanki ülke dışına çıkacağız da bu sertifikaları kullanacağız.
İlgili 35 soru bulundu
Europass sistemi meslekli yeterlilik belgelerinin sadece yurtiçi değil aynı zamanda yurtdışı geçerli olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede Türkiye'de aldığınız bütün mesleki yeterlilik belgeleri Avrupa ülkeleri ve Europass'i kabul eden bütün ülkelerde geçerli olmaktadır.
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
Evet, alacağınız sertifikaların Uluslararası denkliği bulunmaktadır. Dünyanın tüm ülkelerinde geçerlidir.
CARDCERT AKREDİTASYON Sertifika / Diploma / Seminer / Konferans Programları Düzenleyen Kurum ve Kuruluşların (cardcert accreditation management systems standard) şartlarına göre yönetim sistemlerini denetleyen uluslararası belgelendirme kuruluşudur.
Resmi geçerliliği olan sertifikaların öncelikle geçerli bir sertifika numarası ve doğrulanabilir bir sistemi bulunması gerekmektedir. Herhangi bir eğitim kurumu tarafından verilen bir sertifikanın bu özelliklere uyum sağlamaması sertifikanın, resmi olarak geçerliliğinin olmadığı anlamına gelir.
Her iki sınav da dil öğrenenlerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçer. IELTS sınavı, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılırken TOEFL sınavı daha çok yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir.
Buna göre ülkemizde ve uluslararası düzeyde uygulanan sınavların (TOEFL, IELTS) ÜDS'ye eşdeğerlik durumları tablo halinde aşağıda verilmiştir (TOEFL, IELTS sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldır.).
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Sürücülerin yurtdışında resmi olarak araç kullanması için sahip olması gereken ehliyet türüne Uluslararası Sürücü Belgesi denir.
Sertifikalar, bir kişinin belirli bir beceri veya bilgi seviyesine sahip olduğunu belgeleyen daha kapsamlı bir belgedir. Bir sertifika, bir eğitim programını tamamlamanın yanı sıra, bir kişinin becerilerini ölçmek için yapılan bir sınavı da içerebilir.
Bu bağlamda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alınan mesleki yeterlilik belgesi yurtdışında yani AB üyesi ülkelerde ve birçok dünya ülkesinde geçerlidir.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Hızlı Doğrulama: e-Devlet üzerindeki sertifikalar, doğrulanabilirlik açısından önemli bir rol oynar. Bir kişi üniversite sertifikasını paylaştığında, doğrulama ihtiyacı olan kişiler veya kurumlar bu bilgilere e-Devlet üzerinden erişerek sertifikanın gerçekliğini doğrulayabilir.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri