Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir. Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir.
Günümüzde vücut sağlığının baş düşmanlarından biri sayılan glüten, mısır ununda bulunmaz. Mısır unu, glütenden uzak durmak isteyenler ve çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatiftir. Siz de beyaz un ya da buğday unu gibi seçeneklerin yerine mısır unu kullanabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
Mısır unu doğal olduğu için genel olarak herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat elbette her türlü besin kaynağı da olduğu gibi, mısır ununu yoğun şekilde kullanmak birtakım problemler meydana getirebilmektedir. Özellikle kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının çok fazla kullanmaması gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir. Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir.
Mısır Unlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şeker alınarak iyice çırpılır. İçine yoğurt ve sıvı yağda eklenip yine hızlıca çırpılır. Sonra mısır unu, kabartma tozu, vanilya ve un elenerek ilave edilip iyice karıştırılır.
Sorunun özüne bakıldığı zaman mısır unu, kalori aldıran ancak yeterli ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman vücutta büyük bir değişim ortaya çıkarmayacak olan bir besin olarak bilinir. Bunların yanı sıra mısır unu, oldukça faydalı ve vücut için de tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır.
Mısır Unu: Glutensiz, Çinko Zengini!
Kilerinizde mutlaka bulunması gereken mısır unu; yemeklerinize çeşitlilik katar. Kek ve ekmeklere eklenebilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olmasından dolayı insan vücuduna sayısız faydası bulunmaktadır. Ayrıca bu un çinko bakımından da zengindir.
Tabii kuymağı da unutmamak lazım, içine tel peynir ve tereyağı koyulan ve kahvaltılarda tüketilen bu yemekte de mısır unu olmazsa olmazdır. Bunlara ek olarak mısır unu ile çorba, hatta kek, pasta gibi şekerli hamur işleri de rahatlıkla yapılabilir.
Kıymaya mısır unu ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bir tabağa mısır unu koyulur, Yuvarlanan köfteleri mısır ununa bulayın tavaya yağ koyup kızartılır. Afiyet Olsun.
Mısır unlu kurabiye özellikle un kurabiyesi sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir kurabiyelerden bir tanesidir. Ağızda dağılıp giden kıvamı, mis gibi kokusu ile çok beğeneceğiniz bir tariftir.
Mısır unu, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, folik asit ve lif açısından zengindir. 1 çay bardağı mısır unu yaklaşık olarak 250 kaloridir. Serin, kuru ve kapalı yerlerde cam veya plastik olması tercih edilen kapalı bir kutu içerisinde saklanmalıdırlar.
– Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Diyet kahvaltılarında ya da ara öğünlerde ince bir dilim mısır ekmeği tüketmenizde herhangi bir sakınca yoktur; fakat ölçü dışına çıktığınızda, mısır ekmeği size kilo aldıran bir besin olarak yansıyacaktır.
Mısır unu, mısır tanelerinin kurutulduktan sonra öğütülerek ince bir toz haline getirilmesi yoluyla üretiliyor. Dolayısıyla bu ürün, katkısız haliyle gluten içermiyor.
Mısır Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 12 aya kadar, derin dondurucuda ise çok daha uzun saklanabilir. Yulaf Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 3 aya kadar, buz dolabında ise 6 aya kadar saklanabilir.
Mısır unu, glutensiz ürünlerdendir.
Mısır Unu % 83,72 karbonhidrat, % 6,25 protein, % 4,21 yağdan oluşur.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Güçlü bir ağartıcı özelliği olan mısır unu, koltuk altı kararması gibi bölgelerinde beyazlamasına olanak sağlar. Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyen mısır ununda bulunan çeşitli vitaminler, cildi nemlendirme etkisi de oluşturur.
Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
Evet, yanlış duymadınız un kullanmadan harika bir kek hazırlamak mümkün. Un yerine nişasta kullanarak sevdikleriniz için enfes bir kek yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında sabırsızlanacağınız unsuz keki yedikten sonra en kısa zamanda tekrar yapmak isteyeceksiniz.
İçerisinde bolca pırasının olduğu tuzlu bir kek kaşnika. Göçmen mutfağına ait en nefis tariflerden de biridir aynı zamanda. Pırasa keki olarak da biliniyor. Bilinen en lezzetli hali mısır unuyla yapılanı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri