b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.
27) Yatay geçiş yapan öğrenci aynı şehirdeki bölüm veya üniversiteye geçiş yaparsa KYK dilekçe vererek KYK yurdunda kalmaya devam edebilir. 🔺Ancak farklı şehirde üniversiteye geçiş yaptıysanız eski yurdunuzdan kaydınızı sildirip yeniden KYK yurt başvurusu yapmanız gerekir.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
Sisteme Gençlik Merkezi Üyeliğiniz İle Yada E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılabilir. Giriş Yaptıktan Sonra Yurt İşlemleri Bağlantısına Tıklayın. Yurt Değiştirmek İçin Açılan Pencerede Yurt Nakil Linkine Tıklayın. Açılan Pencerede Nakile Ayrılmak İstediğiniz Yurt Ve Nakil Olmak İstediğiniz Yurt Seçeneği Çıkacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından erişime açılan KYK yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül 2023 tarihleri arasında alındı.
11) Yurtta barınan öğrenciler yükseköğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirtirse, yatay geçiş yaparsa nakil işlemi yapılmaz. Söz konusu öğrencilerin öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu İkinci Üniversite Okuyanlara Kredi Yok.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Kayıt Sildirme ve Depozito İade
Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir.
“ı) Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.”
Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır. KYK bursu veya kredisi alıyosan oda kesiliyor.
1. tip KYK yurtları, en yaygın bulunan yurt tipidir. Bu yurtlarda odalar genellikle 4-6 kişiliktir.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Barındıkları yurt müdürlüğünün bulunduğu il/ilçe dışında üniversite veya bölüm değiştiren, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler için nakil işlemi yapılmamaktadır. Öğrencilerin, değişiklik sonrası öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri