Kredinin kesilmesi için üniversitenin
Üniversiteye kayıt olup da gitmezsen kalırsın ve kalan/okulu uzatan öğrenci kyk parası alamaz.
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
En İyi Cevap. Eğitim & Kariyer konusunda 5,8b cevap paylaştı. Merhaba, bildiğim kadarıyla üniversiteden kaydığınız sildirince evet maalesef KYK kredisi de kesiliyor.
Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.
İlgili 43 soru bulundu
Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet'teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM'lerinden öğrenebilecektir.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Merhaba, ders kaydı yapmazsanız bildiğim kadarıyla okuldan atılma ya da kayıt silme gibi bir durumla karşılaşmıyorsunuz ama o yılınız tamamen boş geçiyor yani 1 sene sınıfta kalmış gibi oluyorsunuz.
KYK KREDİ BORCUNA NE ZAMAN FAİZ İŞLER? Öğrencilerin, aldıkları krediyi mezun olduktan sonra iki yıl içinde ödemesi gerekiyor. Ödenmezse, aldıkları kredi miktarı önce ÜFE oranında artırılıyor. İki yıldan sonra ödenmeyen borçlara ayrıca aylık yüzde 1.4 oranında gecikme zammı uygulanıyor.
KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.
Şurada Paylaş! KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL? 2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.
KYK borcu da diğer borçlar gibi kredi notunuzu etkiler. Eğer KYK borcunuzu ödeme takvimine uygun bir şekilde ödüyorsanız bu durum kredi notunuzu arttıracaktır. Ancak, ödemelerinizin gecikmesi, eksik tutarda yapılan ödemeler, borç faizinin artmış olması ve benzeri durumlar kredi notunuzu düşürecektir.
Okul uzayınca kredi uzamıyor..
Derslere devam etmeyen, sınıf tekrarı yapan ve kayıt donduran öğrencilerin bursu ilgili yılda kesilir. İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre Burslu, %50 indirimli olarak eğitim hakkı kazanırlar.
Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacak.
Erkek öğrenciler (kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma ) işlemlerini yerine getirebilirler. Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
İşte, üniversite ders seçim tarihi ve kayıt ekranı 2023! YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos tarihinde başladı. Adayar, 1 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtlarını tamamlamak zorunda. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşen ancak verilen sürede kayıt yaptıramayan adayların, mazeretlerini yükseköğretim kurumlarına bildirmeleri ve mazeretlerin kabulü halinde kayıtlarının yapılacağını bildirildi.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Eğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. 2 dönem üst üste kayıt yaptırmazsan okuldan atılırsın. Devamsızlıktan kalmak pek bir sorun etmez. Sorun olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri