Erkek öğrenciler (kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma ) işlemlerini yerine getirebilirler. Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
ç) Erteleme süresi içerisinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir.
Bir yıllık pasif olacaksan zaten 1 yılda tecil düşmez bile. Okula geri dönünce de tecil bozulmuş olursa geri öğrenci belgesi ile askerlik şubesine gider tecilini yaptırırsın.
Normal eğitim öğretim süresi altı yıl/ oniki dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dokuz yıl/onsekiz dönemdir. Azami öğrenim süreleri sonunda öğrencilerin askerlikleri ertesi yıla tehir edilmez ve öğrenci bizzat Askerlik Şubesine giderek Askerlik kararı aldırmak zorundadır.
Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
İlgili 39 soru bulundu
Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en çok 21 yaşına kadardır. b. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı en çok 30 yaşına kadardır. c. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en çok 32 yaşına kadardır.
Öğrencilik Hakkı Dondurulanlar:
İlgili Yönetim Kurulları tarafından kabul edilen mazeretlerine istinaden izin verilen(öğrencilik hakları dondurulan) öğrencilerin bu süreleri azami öğrencilik sürelerine eklenir ve bu süreler içinde de öğrencilerin askere sevk tehir işlemleri yapılır.
Askerlik vazifesinin yerine getirilmesi o an için mümkün değilse kişiler tecil işlemi yaptırarak askerlik vazifesini daha ileri bir tarihe erteleyebilirler. Kişiler 2 defa tecil işlemi yapamazlar.
Bunun için yapılması gerekenler oldukça basittir. E-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra ASAL yoklama araması yapıp, tecil bozdurma işlemlerine tıklamalısınız. Karşınıza gelen tecil bozma sayfasından askerlik tecilinizi tek tıkla kolay bir şekilde bozabilirsiniz.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Senato ve Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği esaslara uymayan veya ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti varsa bunları ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez, bu öğrenci pasif öğrenci statüsüne girer. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri ve eksik ders almış oldukları dönemler öğretim süresinden sayılır.
Askerliği tecil ettirmek için bireylerin öğrenci olması gerekiyor.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans veya lisansüstü programlarından mezun olduktan sonra üniversitenin herhangi bir lisans programına kayıt yaptıran öğrenciler için askerlik sevk tehir işlemi yapılamaz.
Sülüsün çıkmadığı sürece yani askerlik yerin belli olmadığı sürece tekrar tecil ettirebilirsin . Hiç bir problem olmaz . Ama yılda bir kere yapabiliyorsun .
Tecil bozdurmak için askerlik şubesine gitmeye gerek bulunmuyor. Bireyler e-devlet şifreleriyle askerlik sistemine giriş yapabilir ve kolayca tecil bozdurma işlemlerini gerçekleştirebilir. ASAL yoklama araması yaptırılarak, tecil bozdurma işlemlerini tek tıkla kolayca yapabilir.
Askerlik. Yüksek Lisans öğrencisinin tecili ilgili Askerlik kanununa göre 3 yıl 4 ay, Doktora öğrencisinin tecili 6 yıl yapılmaktadır. Yüksek lisans öğrenimine Yurt İçi Dil Öğrenimi aşamasında başlayan öğrenciler Yurt İçi Dil Öğrenimi azami süresi (1yıl) + Yüksek Lisans (3 yıl 4 ay) olarak yapılmaktadır.
mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır. 18 yaşında üniversite kazandığınızı ve 7 yıl üniversite okuyarak 25 yaşında mezun olduğunuzu düşünelim. 2 yıllık tecil hakkınızı kullandığınızda hala 28 yaşınızı doldurmamış olacağınız için tecil hakkınız 2 yıldır.
Öğrenimine devam ederken askerlik görevini yapmak isteyen öğrenciler, askerlik süresince kayıt dondurma isteğinde bulunabilir ve kayıt dondurma süreleri bitiminde terhis belgesini Enstitüye sunarak öğrenime devam edebilirler. Askerlik süresince dondurulan kayıt süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Öğrenci, kayıt dondurma süresinin bitiminde, normal kayıt döneminde kaydını yaptırmak suretiyle, kaydını dondurduğu öğretim durumundan başlayarak öğrenciliğe devam eder.
Açıköğretim sisteminde pasif öğrenci, kayıt yenileme işlemini yapmayan veya gerekli şartları sağlamayan öğrenciyi ifade eder. Pasif öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar ve sınavlara giremezler. Pasif öğrenciler, kayıt yenileme işlemini yaparak aktif öğrenci olabilirler.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri