İlgili fakültenin web sitesinden veya öğrenci işlerini arayarak öğrenebilirsin.
https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girmek isteyen adaylar Öğrenci TC kimlik numarası ve Öğrenci Okul numarasını girdikten sonra öğrencisi hakkındaki bilgilere kolaylıkla erişebiliyor.
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
MADDE 14 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu, seçmeli ve ortak zorunlu dersler olmak üzere üç türlüdür. (3) Öğretim programında seçmeli derslerin AKTS değerleri, mezuniyet için alınması gerekli toplam AKTS değerinin en çok %40'ını oluşturacak şekilde düzenlenir.
Ders programını öğrenmek isteyen öğrencilerin, ilk olarak e-Okul'a giriş yapması ve ardından menüde yer alan "Haftalık Ders Programı" seçeneğine tıklaması gerekiyor. Ardından karşılarına gelen ekran üzerinden öğrenciler Haftalık Ders Programını görüntüleyebilir ve hangi gün hangi derslere katılacağını öğrenebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Ders izlenceleri de en geç 20 Eylül 2023 Çarşamba günü itibariyle Açılan Dersler sayfasından erişilebilir olacaktır.
Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Bir ders saati 50 dakikadır.
18 Haziran Pazar günü düzenlenecek AYT oturumu, saat 10.15'te başlayacak ve 13.15'te bitecek.
Ders programı nedir? - Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Üniversitede yer alan her bölüm için hazırlanmış bir program vardır. Bu programda mezuniyete hak kazanmak için öğrencilerin tamamlamaları gereken toplam ders sayısı ve türü 8 yarıyıla göre belirlidir.
Ders programı, bir öğrencinin belirli bir dönem veya hafta içinde hangi dersleri, hangi saatlerde ve hangi günlerde alacağını gösteren bir planlamadır. Ders programı, öğrencilerin derslerini düzenli bir şekilde takip etmelerine ve çalışmalarını planlamalarına yardımcı olur.
E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenciye ait Haftalık Ders Programına erişilebilir. Bulunulan eğitm öğretim dönemi içinde hangi derslerin hangi günlerde işleneceği, derslere hangi öğretmenlerin gireceği ve ders saatleri Haftalık Ders Programı sayfasından öğrenilebilir.
MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
Ders saatleri ile AKTS kredileri arasında bir ilişki vardır, ancak AKTS kredilerine sadece ders saatleri dahil değildir. Kredilere ders kapsamında öğrencinin tamamlaması gereken tüm iş yükü (projeler, ödevler, tez çalışmaları vs.) dahildir.
15-20dk sürüyor.
Her bir yarıyıl en az 70 iş gününden oluşur.
İngilizce Dil Hazırlık Programı da dahil olmak üzere, Üniversitenin tüm lisans ve önlisans programlarında dersler Pazartesi-Cumartesi günleri arasında yapılır. İdari gerekliliğin bulunduğu hallerde, Rektörün kararıyla Pazar günleri de ders yapılabilir.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
Güz dönemi ne kadar sürer? Diye merak edenlere ortalama dört ay diyebiliriz.
Üniversiteler ara tatil kapsamına girmemektedir. Ancak her üniversite kendi akademik takvimlerini belirliyor. Bu bağlamda bazı üniversiteler vize sınavları dönemi öncesi ara verebiliyor.
İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın. Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun. Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir. Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrencilerimize başarılarla dolu bir eğitim ve öğretim yılı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı. Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sayfasında yer alan akademik takvime göre üniversitelerde derslerin başlangıcı 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri