Mezunun bilgilerinin tam olarak okunamadığı şekilde tahribata uğramış mezuniyet belgelerinde ilgilinin birimine dilekçe ile müracaat etmesi ve orijinal belgenin ibraz edilmesi halinde yenisi düzenlenir.
diploma bir kere verilir yenisini çıkartamazsın. ancak kaybolma, yırtılma gibi durumlarda diploma yerine geçen geç ici Mezuni yet Belgesi ni n aslı verilir okuldan..
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
“Diplomanın kaybı veya yenilenmesi” başlıklı 8 inci maddesinde; “Diplomada kurum tarafından yapılan bir hata varsa yeni diploma düzenlenir.
İlgili yönetmelik gereği, diploma yerine geçer belge bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. Belge üzerinde DİPLOMASINI KAYBEDENLERE MAHSUS BELGE ibaresi yer alır. Bu belge diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
İlgili 38 soru bulundu
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir. Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
İkinci Nüsha Diploma Talebi
Diploması henüz düzenlenmemiş ise, ikinci nüsha olduğu belirtilen yeni bir Geçici Mezuniyet Belgesi verilir. (2) Diplomasını kaybedenler, 100 TL ikinci belge ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına ilişkin dekont ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurur.
İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler.
Yanma olmaz, önlisans diploması, lisans bölümünü bitirdiğinde, lisans olarak devam eder ve lisans bölümünden mezun olmuş tek diplomayla devam etmiş olursun.
e-Devlet üzerinden en çok yapılan işlemler arasında mezuniyet belgesi sorgulama yer alıyor. Özellikle askerlik ve iş başvurularında ihtiyaç duyulan mezuniyet belgesine e-Devlet üzerinden ulaşmak mümkün.
Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer. Alınacak olan diplomada "Bu diploma alan belirtmemekte sadece Ön Lisans derecesini belgelemektedir." ibaresi yer almaktadır.
Diploma alma şartları gerçekleşmeden yanlışlıkla diploma verilmişse, diploma veren kurum yada Yargılama sonucu verilecek karar ile diploma iptal edilebilir.
Diploma almaya gelirken 50 TL ile gelinmesi gereklidir. 50 Tl bedeli diplomaların asıllarını Üniversiteye verecegimiz için aslı gibidir ve mühürlenilmesi suretiyle onaylı bir örnek suretinin verilmesindedir. Aksi takdirde diplomayı aldıktan sonra diplomanın Noterden bir sayfa örneğini 276 Tl'ye yaptiriliyor.
Ön lisans programlarında eğitim, meslek yüksek okulu ve yüksekokul binalarında verilir. Öğrenciler, sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra ön lisans programlarını tercih edebilir ve bir üniversitenin ön lisans programına yazılabilir.
Üniversite öğrencileri başta olmak üzere ilköğretim, lise vb. kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında diploma aslını almasına kadar geçen süreçte talep etmesi halinde geçici mezuniyet belgesi alması mümkündür.
Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören lisans öğrencilerinin öğrenim gördükleri programın öğretim planlarında (müfredatlarında) yer alan zorunlu ve seçmeli derslerin tamamından başarılı olamayan öğrencilerin önlisans diploması alabilmeleri mümkündür.
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
(2) Diplomasını kaybedenler; ulusal gazeteye 1 adet ilan, (ilanda Üniversitenin adı, Fakülte/MYO ve bölüm/program adı belirtilmelidir.) Nüfus Cüzdan fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve dilekçeyle, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına şahsen veya evraklarını posta yoluyla göndererek başvurabilirler.
Herhangi bir durumdan ötürü diplomamızı kaybetmemiz durumunda kaybolan diplomanın hangi okula ait olduğu var ise hangi tarihten itibaren kaybolduğuna dair gazeteye diploma kayıp ilanı vermemiz gerekir. Bu şekilde kaybedilen diploma gazete ilanı ile hükümsüzdür ibaresi kullanılarak yayınlanır.
Lise diplomamı kaybettim. Kayıt için ne yapmalıyım? Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri