Kayıt dondurma işlemleri “Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)” üzerinden yapılacaktır. Kayıt dondurma işlemleri 21 Nisan 2020 tarihine kadar yapılabilecek olup; bu işlem için üniversiteye gelmenize gerek yoktur.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
ÜNİVERSİTE KAYIT DONDURMA NASIL YAPILIR? Üniversitelerde kayıt dondurma işlemi belli bir düzen içerisinde eğitim süreci başladıktan sonra yapılmaktadır. Başvuru nedeninizi anlatan ve gerekli mazeretleri içeren dilekçe yazılır. Dilekçede belirttiğiniz mazeretler için resmi belge ve evraklar temin edilir.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sıkı tedbirler alınıp, öğrenciler gruplara ayrılıp seyreltilerek uygulamalı dersler yüz yüze kampüste yapılabilecek. Teorik derslerin online işlenmesi tavsiye edilirken, isteyen öğrenci kaydını dondurabilecek.
Okulunuzun evrak isteyip istemediğini oklunuzun yönetmeliğinden ya da öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Dilekçeniz ve gerekli evraklarınız ile okulunuzun öğrenci işleri departmanına başvuruda bulunun. Başvurunuz okul kuruluna sunulduktan sonra kaydınızın açılması onaylanacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Öğrenim yılı başlamadan yapılacak çift dönem kayıt dondurma başvurularında o öğretim yılı için harç parası alınmamaktadır. Önceden ücretini yatırmamış ancak daha sonra kayıt dondurmak için başvuru yapan öğrenciler başvurunun kabulü sürecinde harç parası öderler.
OBS kısmından Öğrenim Bilgileri başlığı altındaki Talep İşlemleri menüsü tıklanır. Açılan sayfada Başvuru Türü bölümünden Kayıt Dondurma seçilir. Karar Grup ve İzin Türü bölümlerinden uygun seçenekler tercih edilir. Eğitim bilgisi bölümünde kayıt dondurulmak istenen bölüm seçilir.
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Fiber, ADSL, Yalın ADSL, Yalın VDSL ve VDSL hizmetleri için dondurma işlemi bir takvim yılında 3 kez, toplam 180 gün dondurma süresi olacak şekilde faydalanabilirsiniz. Kablo İnternet hizmeti için ise hizmet dondurma işlemi bir takvim yılında 3 kez yapılabilir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez. Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünde yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır. Bu süreç sonunda başvurular geçersiz olacaktır.
Birşey olmaz seneye aynen devam. 2015 sonrası girenler 2 yıl sınıfta kaldıklarında sıkıntı oluyor, kaydını dondurmazsan ilerde başına ne gelecek bilemezsin, en garantisi kayıt dondurman olur.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler, öğrencilik haklarından faydalanamaz, o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz. Kayıt dondurma süresi sona erdiğinde, öğrenci kaldığı yerden eğitim ve öğretimine devam eder.
- Dondurma işlemi yapmak için ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınızın olması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır. - Kayıt dondurabilmeniz için gerekli bir mazeretiniz bulunmalıdır.
Üniversite kayıt dondurma en fazla kaç yıl? Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
MADDE 35 – (1) Öğrenciler belgelemek koşuluyla; sağlık, askerlik, ailevi, yurt dışında öğrenim görme gibi nedenlerle, bağlı bulundukları birimlere kayıt dondurma için başvuru yapabilir. İlgili yönetim kurulunun uygun görmesi halinde öğrencinin kaydı dondurulabilir.
Bölümü/Programı ……………….. numaralı öğrencisiyim. 20…. – 20….. Öğretim Yılı Güz/Bahar yarıyılı/yarıyılları ………………………………………………………………. nedeniyle kaydımı dondurmak istiyorum. İkametgah Adresi : ……………………………………… ……………………………………… ……...……….
En İyi Cevaplar. ödenmiyor (kesin bilgi) ama kyk alıyorsan onu da dondurucaklar ve sonra tekrar devam etmesi için sen ne zaman okula başlarsan okuldan belge alıp ankara'ya kyk genel merkezine göndermen lazım...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri