Her ne sebeple dondurulmak isteniyorsa bu durum belgelendirilmelidir. Örneğin dondurma nedeni maddi yetersizlik ise Fakirlik Belgesi, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını varsa sağlık kurulu raporu olmalıdır. Dilekçe ve eklerini imzalı olmak şartıyla mail ([email protected]) atabilirsiniz.
c) Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci, dilekçesine kayıt dondurma nedenine göre; sağlık raporu, askerlik belgesi, mülki amirden alınacak afet belgesi, yurt dışında öğrenim göreceğine dair belgeleri ekler.
'in menkul ve gayrimenkul malı olmadığını ve herhangi bir yerden bağlı maaşı bulunmadığını, ancak suretiyle geçindiğini, aynı zamanda fakir ve yardıma muhtaç bulunduğunu bildirmek üzere iş bu ilmühaber, isteği üzerine kendisine verilmiştir.
Muhtarlıktan veya Kaymakamlıktan alınacak Fakirlik Belgesi, • E-Devletten veya Nüfus Müdürlüğünden alınacak İkametgah Belgesi, • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, • Açılmış bir dava varsa dava için gerekli belgelerin fotokopisi.
Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
İlgili 23 soru bulundu
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Fakirlik belgesi, maddi yardıma ihtiyaç duyan yoksul vatandaşlara yardım etmek amaçlı kamu kurum ve kuruluşlardan gerekli yardımların yapılabilmesi için verilen resmi bir belgedir. Halk arasında da buna fakirlik kâğıdı olarak da isimlendirilmektedir.
Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (01.07.2022'den sonrası için 1833,45 TL) az olması gerekmektedir.
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler. 2023 yılında 2'inci altı ay için muhtaç engelliler ile ...
Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt dondurma başvurularının, öğrenciler tarafından 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) online olarak yapacaktır.
✓ Öğrenci kayıt dondurma nedenini yazılı olarak öğrenim gördüğü akademik birime bildirir. ✓ Kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenci kayıt dondurma nedenine göre bağlı bulunduğu Fakülte/YO/MYO'nun yönetim kurulu kararı ile bir veya iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. ✓ Bu süreler, azami öğrenim süresine dahil edilmez.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
2- Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. Bu miktar 2023 yılı için 5 bin 671 liradır.
Muhtaçlık aylığı geçen yıl 680 liraydı. Son zamla 817 liraya çıkarıldı. Yüzde 20 zam yapıldı. Muhtaç aylığı başvurusu, ikamet edilen ilin bağlı olduğu 'Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne şahsen başvurarak ya da posta yoluyla yapılıyor.
Cevap 1: Öğrenime ara verme başvurusu, gerekçenin belirtildiği bir dilekçe ve belgelerle birlikte ilgili fakülte dekanlığına veya yüksekokul / konservatuar / meslek yüksekokulu müdürlüğüne yapılır.
Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz. Kayıt dondurma süresi sona erdiğinde, öğrenci kaldığı yerden eğitim ve öğretimine devam eder.
(1) Öğrencinin haklı ve geçerli nedenlerle eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren en geç 30 gün içerisinde müracaat etmesi halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bir defada en çok iki yarıyıl olmak üzere azami dört yarıyıl kaydı dondurulur ve bu süre içinde izinli sayılır.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Kayıt Dondurma yapmak isteyen öğrenciler 18 Eylül - 06 Ekim 2023 tarihleri arasında kayıt dondurma gerekçesi ve ekleri ile birlikte Danışman görüşünü alarak Anabilim Dalına müracaat edilmesi gerekir.
Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere izin verilmez ve kayıt dondurulan süreler, azami öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler hakkındaki kayıt dondurma kararları, YÖK'ün bilgi sistemi (YÖKSİS) aracılığıyla YÖK'e bildirilmektedir.
Öğrencilerimiz E-Okul sistemine kayıtlı olup . E-okul Öğrenci sisteminde kayıt dondurma işlemi bulunmamakta,devam etmeyecek öğrencilerimizin velileri okul idaresine dilekçe ile başvurarak Öğrenci Kaydını sildirebilir.
Madde 27 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile, öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. Bu şekilde kaydı dondurulan öğrenci, öğrenimine devam edemez ve kaydının dondurulduğu yarıyıl ve yılda sınavlara giremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri