(1) Öğrencinin haklı ve geçerli nedenlerle eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren en geç 30 gün içerisinde müracaat etmesi halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla bir defada en çok iki yarıyıl olmak üzere azami dört yarıyıl kaydı dondurulur ve bu süre içinde izinli sayılır.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt dondurma başvurularının, öğrenciler tarafından 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) online olarak yapacaktır.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Hastalık, doğal afetler, tutukluluk, mahkumiyet ve askerlik tecilinin kaldırılması gibi önceden öngörülmeyen ve bilinmeyen nedenlerle yarıyıl süresi içinde de kayıt dondurulabilir. Bu durumda, olayın meydana gelişinden itibaren 15 günlük süre içinde başvurmak zorunludur.
İlgili 27 soru bulundu
KAYIT DONDURMA GEREKÇELERİ:
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen haklı ve geçerli mazeretlerine istinaden, belgelemek koşulu ile sağlık, ekonomik, ailevi, askerlik, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar ve benzeri nedenlerle dönem kayıt dondurmak için başvurabilirler.
Kayıt dondurma işlemi, içinde bulunulan eğitim-öğretim yılında en az bir, en fazla iki yarıyıl için talep edilebilir.
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
Zorunlu nedenlerden dolayı veya eğitimini başka bir eğitim kurumunda izlemek amacıyla bir öğrenci üniversiteden uzaklaşmak isteyebilir. Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kayıtlı olduğu üniversitenin bahar yarıyılının başlangıç tarihinden itibaren 3 hafta içinde dileyen öğrenci kayıt dondurma başvurusunda bulunabilecek. Öğrencinin kayıt dondurduğu dönem azami öğrenim süresinden sayılmayacak.
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
1) Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimiz OBS şifreleri ile Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek başvurularını yapabileceklerdir. 3) Fakülte yönetimine ulaşan kayıt dondurma işlemleri ivedilikle sonuçlandırılıp, fakültemiz web sayfasında duyurulacaktır.
(4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz. (5) Kaydın dondurulduğu süre boyunca öğrenciye, katılamadığı sınavlar için tekrarlama hakkı verilmez, mazeret sınavları açılmaz.
Öğrencilerimiz E-Okul sistemine kayıtlı olup . E-okul Öğrenci sisteminde kayıt dondurma işlemi bulunmamakta,devam etmeyecek öğrencilerimizin velileri okul idaresine dilekçe ile başvurarak Öğrenci Kaydını sildirebilir.
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler. Kayıt dondurdukları dönem ücretinin yarısı “kayıt dondurma bedeli olarak” tahsil edilerek diğer yarısı kayıt açtırdıkları yılın ücretinden düşülmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.
C: Üniversiteyi dondurup başka bölümde okunabilir mi? Dondurduktan sonra yeniden YGS / LYS 'e girip tekrar kazanman lazım. Kazandıktan sonra dondurduğun okuldan kayıt sildirip yeni kazandığın okula kayıt yaptırman gerekir.
Madde 27 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile, öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. Bu şekilde kaydı dondurulan öğrenci, öğrenimine devam edemez ve kaydının dondurulduğu yarıyıl ve yılda sınavlara giremez.
- Hayır, kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez. Yatay Geçiş koşullarını sağladığınız takdirde, kurum içi yatay geçiş, kurumlararası yatay geçiş ve merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsiniz.
Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere izin verilmez ve kayıt dondurulan süreler, azami öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler hakkındaki kayıt dondurma kararları, YÖK'ün bilgi sistemi (YÖKSİS) aracılığıyla YÖK'e bildirilmektedir.
Cevap 1: Öğrenime ara verme başvurusu, gerekçenin belirtildiği bir dilekçe ve belgelerle birlikte ilgili fakülte dekanlığına veya yüksekokul / konservatuar / meslek yüksekokulu müdürlüğüne yapılır.
Öğrenci eğer ki belirli bir harç ücreti var ise bunu bu süreçte yatırır. Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez. Geçim sıkıntısı ve bu gibi maddi nedenler yüzünden yapılacak kayıt dondurma başvuruları için süreç okulun açılışından sonra ilk 1 aylık süreci kapsamaktadır.
2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğrencilik Kayıt Dondurma (Öğrenime Ara Verme) Hakkında. YÖK ve Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar gereği talep eden öğrencilerimiz 2022-23 Bahar Döneminde öğrencilik kayıtlarını dondurabilecektir (Öğrenimlerine ara verebilecektir).
Öğrenci hakkında alınan kayıt dondurma kararı öğrencinin öğrenci bilgi sistemine işlenmesi için Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ve öğrencinin kayıtlı olduğu ilgili Bölüm Başkanlığına resmi yazı ile gönderilir.
Her ne sebeple dondurulmak isteniyorsa bu durum belgelendirilmelidir. Örneğin dondurma nedeni maddi yetersizlik ise Fakirlik Belgesi, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını varsa sağlık kurulu raporu olmalıdır. Dilekçe ve eklerini imzalı olmak şartıyla mail ([email protected]) atabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri