Üniversite mezuniyet, eğitim hayatının sonlandığı ve kurumsal hayata geçişin başladığı bir yerdir. Üniversite öğrenimini bitirip, diplomasını alan kişiye mezun denir.
Başarılarının devamını dilerim! Sevgili mezun, bugün mezuniyetinle gurur duymalısın. Seni yakından tanıyanlar olarak başarılı bir geleceğin olduğuna inanıyoruz. Mezuniyetin kutlu olsun ve bundan sonraki adımlarında sana en iyisini dileriz.
Mezun olduğunuz zaman yakınlarınız mezuniyet törenine gelir ve sizleri tebrik eder. Genelde mezuniyetin hayırlı ve uğurlu olsun denir.
Mezuniyet törenleri akraba, arkadaş ve öğretim üyelerinin sıklıkla bir araya geldiği önemli toplantılardır. Törenlerde mezun olan öğrenciler pelerin, cüppe ve kep gibi diğer sembolleri giyerler. Başlangıç konuşmaları, mezunlar için ödüller ve başarılarının kutlanması vardır.
İlgili 29 soru bulundu
Mezuniyet hediyesi fikirlerinde laptop, cep telefonu, PlayStation, PlayStation oyunları, kolye, bileklik, ayakkabı, genç odası, dekoratif aksesuarlar, konsept hediyelik, dolma kalem, akıllı saat, akıllı bileklik, kulaklık ve hoparlör modelleri öne çıkar.
Eğitim hayatını tamamlayan gençler için artık vakit, çiçek açma vaktidir. Mezuniyet çiçeği bu mesaja hizmet eder. Bu çiçeklerinin temel hedefi, eğitim öğretim hayatı biten ve iş hayatına atılacak kişilerin motivasyonunun arttırmaktır. Kişilerin öğrencilik hayatındaki başarılar mezuniyet çiçeği ile kutlanır.
Başarıyla eğitimlerini bitirmeleri durumunda mezun olurlar. Bu noktadan sonra mezun/yeni mezun olarak anılırlar. Mezun kime denir sorusunun cevabı kısaca bu şekildedir. Tez öğrencisi ise üniversiteyi bitirip mezun olduktan sonra eğitimine tezli yüksek lisans ile devam eden ve tez dönemine geçen öğrencilere denir.
Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır.
Mezun kolej, lise, üniversite veya başka bir okuldan bir şekilde katılmış veya bitirmiş eski bir öğrencidir. Kelime Latinceden "alumnus" veya "alumne" olmakla öğrenci anlamına gelir. Bunun için özel olarak "mezuniyet töreni" de düzenlenir.
Mezuniyet töreni, bir diploma, akademik unvan, doktora gibi rütbelerin verildiği ve öğrencilerin mezun olduğu bir törendir.
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.
Mezuniyet yazısı: Talep edilmesi halinde Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlardan mezun olan öğrencilere Diplomalarının hazırlanma aşamasında (Diplomalarını alıncaya kadar geçen süre içerisinde) verilen ve mezun olduğunu gösterir en fazla 2 ay geçerliliği olan yazıdır.
Bu sebeple mezuniyet dönemine gelen kişi mezun olarak adlandırılır. Mezuniyet ilkokul itibari ile başlayıp, üniversite sonlanıncaya kadar kademe kademe devam eder.
a)Tebrik Mektupları: Kişiler veya kurumlar arasındaki başarıları ve mutlulukları paylaşmak ve kutlamak amacıyla iyi dileklerin sunulduğu kısa yazılara tebrik ya da kutlama mektupları (mesajları) denir.
bir kişiyi yaptığı iyi işler veya bir başarısı için kutlayan kişinin sarfettiği cümle.
Ön lisans mezunları kendilerini spesifik bir alanda 2 sene boyunca eğittikten ve bölümlerinden mezun oldukları anda mesleklerini icra edebilir. Hayata daha çabuk atılır ve özellikle teknik içeriğe sahip programlardan mezun olduklarında hızlı bir şekilde iş bulabilir.
Ön lisans, iki yıllık bir üniversite derecesidir. Bu derece, lise diploması ile lisans derecesi arasında yer alır. Üniversiteler tarafından verilen bir akademik unvan olan ön lisans derecesi, lisans eğitiminin ilk bölümü ve ortaöğretim programlarının devamı olarak da kabul edilir.
Önlisans Mezunu
Ön lisans programlarına dahil olarak 2 yıllık eğitim alan sonunda ise mezun olan kişiler ön lisans mezunu olarak değerlendirilmektedir. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olduktan sonra DGS sınavı ile birlikte bölümüne uygun lisans bölümlerinde de eğitimlerini devam ettirmeleri mümkündür.
Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.
Lise mezunu, sadece lise mezunu demek. Lisans ve ön lisans mezunu üniversite ile alakalı.
Üniversite mezuniyet töreninde ne giyilir diye soranlar için yaşınıza uygun abiye elbise modelleri harika bir seçimdir. Lise mezuniyet töreninde ne giyilir merak edenler için de daha çok etek, pantolon ve ikili takımlar tercih edilebilir.
Kalem elbiseler, kalem etekler üzerine gömlekler, etek-ceketler ve ceket- pantolon takımlar, tek parça elbiseler, mekana uygun gece elbiseleri giyebilirler. Mevsim koşullarına göre yazlık keten kumaşlar ile bedenlerine uygun kombinler düşünülebilir.
Buket çiçek, gönderimi en çok yapılan çiçekler arasındadır. Hemen her çeşidi, mezun olan bir kadın ya da erkeğe gönderilebilir.
Üniversite kazanma hediyesi olarak; anahtarlık, termos, not defteri, kalem, saat, kupa, cüzdan, çanta, kitap ayracı, magnet, açacak, bardak altlığı, kar küresi, notluk, metal çanta askısı, masa takvimi, ahşap kartpostal, çiçek, duvar süsü, fotoğraf çerçevesi, tablo, pano, dekoratif kutu, mumluk, kalemlik, biblo, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri