Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
kalifiye, kaliteli bir yazılımcı sorunsalı bambaşka tabii. onlisans mezunu bir yazılımcı olarak olunabiliyor ama bazı büyük firma ve finans bankalarının 4 yıllık lisans mezunu istekleri olabiliyor. onlar haricinde gayet de bulunabiliyor gayet de olunabiliyor.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Yazılımcı Hangi Bölüm Mezunu Olmalıdır? Diğer mesleklerin aksine yazılımcı olmak için keskin sınırlar yoktur fakat “ben bu işin okulunu okumak istiyorum” diyorsanız Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği bölümlerinde okumak sizin için doğru olabilir.
Yazılım Firması kavramı içinde meslek veya diploma kısıtları olmamalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Yazılımcı olma yolculuğu kişinin kendi hızında ve isteğine bağlı olarak şekillenir. Kurslarımız genellikle başlangıç seviyelerde başlar ve ileri seviyeye doğru gider. Infotech Academy'den kurs alarak yazılımcı olmak, temel bilgileri edinmek, pratik deneyim kazanmak ve sürekli öğrenme pratiği ile mümkündür.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Ancak, yazılım öğrenmenin ne kadar süreceği konusu, birçok kişi için merak uyandıran ve endişe yaratan bir konudur. Yazılım öğrenmek için akademik bir yol izlemek isterseniz, lisans veya yüksek lisans programlarına kaydolabilirsiniz. Bu programlar genellikle dört ila altı yıl arasında sürebilir.
Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde eğitim alarak yazılımcı olabilirsin. Üniversite eğitimi almadan yazılımcı olmak istersen kendini çok profesyonel eğitimlerle geliştirmen gerekir. 2- Sıfırdan yazılım öğrenmek ne kadar sürer? Yalnızca kodlama kısmı için yaklaşık 1-2 seneni ayırman gerekebilir.
Yazılım, kodlama ve programcılık üzerinde yoğunlaşabilmenin en önemli noktalarından biri, iyi bir İngilizce bilgisi. Günümüzün yazılım dili İngilizce olduğu için, yani kodlama sisteminde geçen tüm komutların aslında İngilizce bir terim olmalarından ötürü, bu alanda kariyer yapmak için İngilizce bilmek şart.
Google, Facebook ya da Apple'ın yazılımcı işe alımlarında artık üniversite mezunu kriterinin olmadığını duymuşsunuzdur. Google, 2018 itibariyle bu şartı mülakatlarından çıkardı. Hatta kendisine ait, 4 yıllık üniversite derecesine denk bir eğitim programı başlatacağını duyurdu.
Üç ayda yazılım öğrenmek genel anlamda mümkündür ancak uzmanlık elde etmek için yeterli değildir. Üç ayda yazılımın temellerini kavramak ve sonrasında bilgilerini geliştirmek, yazılım uzmanı olmak isteyenler için doğru bir öğrenme şeklidir.
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
Kodlama; bilgisayarın anlayacağı dilden konuşmak diyebiliriz. Ardından kodlamada kullanacağımız algoritmanın tanımını yapalım. Algoritma, bir problemin çözümüne ulaşmak için atılan adımlara denir. Kodlama yapmaya karar verdiğimizde ilk olarak sıfırdan başlamak için görsel tabanlı programlamadan başlanmalıdır.
Soru: Yazılım mühendisliğinde eğitim süresi kaç yıldır? Cevap: Eğitim süresi yazılım mühendisliği programı (MTOK dahil) için 4 yıldır.
Herhangi bir formal eğitim almadan kodlamayı kendi kendine öğrenen yazılımcılara alaylı yazılımcı denir. Alaylı yazılımcılar kitap ve internet siteleri gibi çeşitli kaynaklardan buldukları kodları deneyerek, değiştirirek, bazen de birleştirerek yeni yazılımlar hazırlayabilirler.
Yazılımcı olmak için üniversitelerin yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih edilmelidir. Yalnızca bu bölümleri tercih edenler değil yazılım ve programcılık alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilmektedir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Yazılım Uzmanı maaşı 33.400 TL iken, en yüksek ise 137.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
eleman.net verilerine göre, Python Developer 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 45.200 TL maaş alıyor. Python Developer, 2024 yılında en düşük 34.500 TL alırken, en yüksek 65.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Python Developer, Temmuz 2023 yılında ortalama 33.500 TL maaş alıyordu.
Almanya'da kariyerine yeni başlayacak tecrübesiz bir yazılımcı, yıllık ortalama 40.000 € ile 50.000 € arasında bir maaş beklentisine sahip olmalıdır. Bu noktada Almanya yazılımcı maaşları, kişinin eğitim düzeyi ve staj tecrübeleri gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri