Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Yaz okulunda alınacak derslere ön kayıt yapmak zorunludur. Ön kayıt yaptırmayan öğrenciler Yaz okulu için Yaz okul kesin kayıt tarihinde kayıt yaptıracaktır.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Ders kaydı yaptırabilir. Ancak, ders kaydı yenilenmeyen yarıyıllar öğrencinin öğrenim süresine dâhil edilir ve bu süreler içerisinde öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrenciler, her dönem başında akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yıl derslere giremez ve öğrencilik hakkından faydalanamazlar.
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
E-‐devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
E-devlet kapısı üzerinden e-kayıt işlemleri için: https://www.turkiye.gov.tr (Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.
e-Kayıt yaptırmak isteyenler YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden işlem yapabiliyor. Uygulamada elektronik kayıt işlemi zorunlu değildir, tercihe bağlıdır.
Üniversitelerin asıl kayıt işlemlerinden önce, kayıt işlemlerini hızlandırmak amacı ile internet sitelerinden yaptıkları ön kayıt sistemdir.
Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında sona ermişti. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
2023-2024 DÖNEMİ ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Yüz Yüze Kayıt Tarihleri
Adaylar, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.
YKS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR? YKS geç başvuru işlemi belirlenen tarihler doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapan adaylar, katılmak istedikleri oturumu belirleyerek ardından sınav ücretini yatırarak geç başvuru işlemlerini yapabilirler.
Belgeleri alan okul tarafından veri girişi işlemleri yapılıncaya kadar öğrenci ´´ÖN KAYIT ÖĞRENCİSİ´´dir, Ön kayıt öğrencisi gözüktüğü sürece öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanamaz. Veri girişi tamamlanan öğrenci okul tarafından "AKTİF" hale getirilir.
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Üniversite kayıt tarihini unutan veya kaçıran öğrenciler için ilk adım, durumu açıklayıcı bir dilekçe ile rektörlüğe başvurmak olmalıdır. Dilekçe kabulü, üniversitenin inisiyatifindedir ve genellikle dilekçede belirttiğiniz mazerete bağlıdır. Bu nedenle dilekçenizi dikkatli bir şekilde hazırlamanızda fayda var.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek. Mazereti kabul edilenlerin kayıtları yapılacak.
Adım 1: Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencinin kesin kayıt işlemleri akademik takvimde belirtildiği tarihlerde yapılır. Adım 2: Kesin kayıt için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekir. Adım 3: Adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır.
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri