Ham başarı puanı (HBP), gerekli bir takım istatistiksel hesaplamalar yardımıyla, sınıf içerisindeki diğer tüm öğrencilerin aldıkları ham başarı puanlarının da etkisiyle, t-skor olarak adlandırılan bir değere dönüştürülür. Her öğrencinin t-skorları o dersten aldıkları nihai karşılaştırma notudur.
Bu sistemde sınıfın ortalaması ve standart sapması çok büyük önem arz ediyor. (HBN* - Sınıfın HBN ortalaması) / Standart sapma) formülüyle aldığınız notlar Z Standart Notuna ve Z standart notları da (T=10Z+50) formülüyle T Notuna dönüştürülecek. Hesaplanan T Notu (TSkor), yeni notunuz olacak.
Standart T puanları ya da kısaca T puanları; ortalaması 50, standart sapması 10 olan ve normal dağılım gösteren 'iyi' tanımlı tipik puanlardır. T puan dönüşümü ise ham verilerin T puanlarına dönüştürülmesinde kullanılan doğrusal bir puan dönüşümüdür.
Öğrencinin ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı notlarının ağırlıklarına göre belirlenen başarı not ortalamasını, o dersi alan tüm öğrencilerin başarı düzeyine göre belirleyen sistemi ifade eder.
Ham Başarı Not ortalaması 50'nin altında olan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır. YSSL-60 : Bir öğrenci Yarıyıl Sonu sınavından en az 50 almak zorundadır. Yarıyıl Sonu sınavında 50 puanın altında alan bir öğrenci doğrudan başarısız sayılır.
İlgili 16 soru bulundu
Elde edilen ortalamalar virgülden sonra iki hane olarak gösterilir ve her yarıyıl sonunda öğrencilerin ders takip çizelgelerine işlenir. d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar.
Ham başarı puanı (HBP), gerekli bir takım istatistiksel hesaplamalar yardımıyla, sınıf içerisindeki diğer tüm öğrencilerin aldıkları ham başarı puanlarının da etkisiyle, t-skor olarak adlandırılan bir değere dönüştürülür. Her öğrencinin t-skorları o dersten aldıkları nihai karşılaştırma notudur.
Öğretim üyelerinin elektronik olarak teslim ettiği notlarınıza KUSIS'ten erişebilirsiniz.
T puanı”, z puanı gibi bir standart puandır. Ancak, z puanında ortaya çıkan negatif değerlerden kurtulmak amacıyla kullanılmaktadır ve z puanından tek farkı, z puanının 10 katının 50 fazlasına eşit olmasıdır.
Notlar hesaplanırken; (HBN* - Sınıfın HBN ortalaması) / Standart sapma) formülüyle aldığınız notlar Z Standart Notuna ve Z standart notları da (T=10Z+50) formülüyle T Notuna dönüştürülecek. Hesaplanan T Notu (TSkor), yeni notunuz olacak.
T Puanı: Temel Tıp Bilimleri Testi standart puanının 0.7 ve Klinik Tıp Bilimleri Testi standart puanının 0.3 ile çarpılması ve sonrasında toplanmasıyla hesaplanır.
Değerlendirme sonuçları fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokul kurulları tarafından karara bağlanır. Bu işlemlerde; ilgili YÖK, KTÜ mevzuat hükümleri ve Üniversite Senatosunda alınan kararlar uygulanır. TABLO-1: Öğrenci sayısının 30 ve daha fazla olduğu durumlarda T-Standart notunun harfli nota dönüşümü.
Birçok üniversite mutlak puan sistemine geçtiği için çan eğrisi sistemi bazı üniversitelerde kaldırıldı. Fakat hâlâ bazı devlet ve vakıf üniversitelerinde çan sistemi uygulanmaktadır. Ayrıca, AÖF yani Açık öğretim Fakültesi'nde de çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır.
Dönem (yarıyıl) Not Ortalaması (YNO); o yarıyılda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile o dersten alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı ile elde edilen toplamın, o yarıyılda aldığı tüm derslerin kredi değeri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
Z ve T puanları , eşit aralıklı ölçek kapsamında ele. alınır. bunun yanında bağıl bir ölçüttür.
1- Sınıf ortalamasının hesaplanması Sınıf ortalaması, bir sınıftaki öğrencilerin notlar toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile elde edilen değerdir. Devamsızlıktan kalan öğrencilerin notları ortalamaya katılmaz. Bu işlem sonunda elde edilen değer "Sınıfın Ortalama Notu”dur.
a) E (Eksik) notu, hastalık veya başka bir zorunlu nedenle yarıyıl sonu sınavı yapılmayan tez, dönem projesi ve benzer uygulamalı dersler için gerekli çalışmaları bitiremeyen öğrencilere verilir.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri