İşkur kayıt belgesi sorgulamak için e-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Kayıt belgesi sorgulamak için “turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi” linkine tıklamanız yeterli olacaktır.
İŞKUR profil statüsünü aktif etmek için oluşturduğunuz profile şifre ile giriş yapın. https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden giriş yaptıktan sonra “Özgeçmiş” linkine tıklayıp “İş Arama Statüsü” bölümündeki “Pasif” yazan kısmı “Aktif” olarak seçip, kaydedin. Bu şekilde profiliniz aktif olacaktır.
İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden “İş Arayan” sekmesi altındaki “Giriş” kısmına tıklanması gerekmektedir. Ardından “Arama Durumu” menüsüne tıklanarak iş arama kaydını aktifleştirme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Aktif: Bu statüdeyken açık işlere başvurabilir, işverenin sorgularında görünürsünüz, ve işveren sizi seçebilir. Pasif: Sistemi kullanma sıklığınıza göre alabileceğiniz bu statü, işverenlerin işgücü istemlerine eleman seçme işlemlerinde son sıralarda bulunmanıza neden olur.
İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, kişinin aktif olarak İŞKUR bünyesinde iş aradığını gösteren özel bir belgedir. İŞKUR kayıt belgesi içeriğinde kişinin İŞKUR kaydının aktif ya da pasif olduğu bilgisi yer almaktadır. İŞKUR kayıt belgesi uygulaması 2017 yılında yasal düzenlemelerle getirilmiştir.
İlgili 32 soru bulundu
Sisteme giriş yaptıktan sonra Özgeçmiş linkine tıklayın. Açılan ekranda “Kişisel Bilgiler” bölümünün altında yer alan İş Arama Statüsü bölümündeki Yeni Kayıt seçili olan kısmı “AKTİF” olarak seçip “Kaydet” butonuna tıklayarak Profilinizi Aktif edebilirsiniz.
Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra yine merkezden iş arayan kayıt belgesini almak istediğinizi beyan ederek kısa bir süre içinde belgenizi alabileceksiniz. İnternet üzerinden ise e-devlet'ten alabilirsiniz.
2023 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu
Ayrıca geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İş arama durumu pasif olan adaylar, bütün şartları sağlasalar bile neticede iş arayışları olumsuz sonuçlanır. Bunun nedeni pasif kayıtlı adayların başvurularının geçersiz olmasıdır. Bu nedenle aday hakkındaki arama sonucunda “İşkur Kaydı Bulunamadı!” uyarısı görülür.
Bunun için sana en yakın işkur merkezine gidebilir ya da https://esube.iskur.gov.tr linkinden internet üzerinden de kayıt olabilirsin. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra yine merkezden iş arayan kayıt belgesini almak istediğini beyan ederek kısa bir süre içinde belgenizi alabileceksin.
İŞKUR kayıtlarının aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren 12 aydır. Bu sürenin sonunda aktif kayıtların pasife alınması sistemimiz tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Pasife alınmış olan kayıtlarınızı internet üzerinden veya kuruma şahsen başvurmak suretiyle aktife alabilirsiniz.
başvurunuz kabul edildi anlamına gelebilir büyük ihtimalle.
İşkur'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programı ile personelin altı aya kadar olan maaşını İşkur ödüyor.
Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme ekranını kullanarak daha önce girmiş olduğunuz kullanıcı bilgilerindeki değişiklikleri girebilirsiniz. Kullanıcı İşlemleri menüsündeki Kullanıcı Hesabı İşlemleri seçeneğinden Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme'yi seçerek Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme ekranına ulaşabilirsiniz.
Kimlik Numarası Bul komutuna tıklayarak T.C. Kimlik Numarası Sorgulama sayfasına ulaşabilir ve T.C. Kimlik Numaranızı bulabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ekranda görüntülendikten sonra Onay No Gönder/Şifremi Unuttum komutuna tıklayarak yeni şifre/onay numarası talebinizi iletebilirsiniz.
Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi. Bu yönüyle işçilere (4/a), bağımsız çalışanlara (4/b) ve memurlara (4/c) bakıyoruz.
TYP yönetmeliğinin 8. Maddesine istinaden yapılacak SGK sorguları esnasında 4/a, 4/c sigortalılığı bulunan, emeklilik kaydı bulunan ve vergi mükellefiyeti bulunan kişiler TYP'den yararlanamaz. TYP'ye müracaat edenler başvuru süresi içerisinde başvurularını iptal edebilecektir.
Tüm cinsel ilişkilerde penisiyle cinselliğe dahil olan taraf AKTİF, vajinal veya anal bölgesiyle dahil olan tarafa PASİF denir. Aktif ve pasiflik iki farklı rol ya da gay çeşidi değil, iki farklı cinsel pozisyon veya seksüel duruş olarak görülmelidir.
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
Katılımcılar; program kapsamında tek seferde en fazla 6 ay, toplamda en fazla 9 ay çalışabilir. Devam zorunluluğu bulunan program süresinde toplam 5 gün ücretsiz izin kullanabilir. Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılan vatandaşlar 24 ay boyunca TYP'den yararlanamazlar.
İŞKUR'da kaç saat çalışma vardır? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan çalışanlar, günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde çalışmaktadırlar.
İŞKUR kayıt belgesini e-Devlet kapısından birkaç adımda alabilirsiniz. Tüm bu işlemler için şu adımları izleyin; İŞKUR kaydı için şu adımları izleyin; İŞKUR'a kayıt olabilmeniz için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/ linke tıklayarak İŞKUR giriş sayfasına gidin.
Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.
İŞKUR'a üye olduktan sonra bir daha üyelik iptali gerçekleşemez. Üye olan kişilerin iptal durumunun gerçekleşmemesinin nedeni ise her an iş arama potansiyeli olduğu içindir. Ancak hesabı tercihe göre aktif ya da pasif olarak kullanmak mümkündür. İş arayan kişiler, iş buldukları takdirde üyeliklerini dondurabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri