bilgisayarla ilgili bir bölümde okuduysanız geçer. bilgisayarla ilgili bir bölüm değil ama,okuduğunuz bölümde bilgisayar dersi varsa geçmez. o şekilde kabul etmezler.açıköğretim fakültesi içinde yer alan bir bölümde okutulan bilgisayar dersi ,bilgisayar sertifikası içn geçmez.
Eğer yoksa atamalar olana kadar kursa gidip sertifikanızı alabilirsiniz. Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarakbelgeleyen adaylar MEB' dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğinesahip olarak değerlendirilecektir.
@nuri3558 Evet bu dersleri görmüşseniz bilgisayar sertifikası yerine geçer.Atandığınız zaman okuldan bu dersleri gördüğünüze dair bir belge almanız yeterli olacaktır.
Bu zorunluluk, 2016/1 KPSS tercihlerinden itibaren kaldırılmıştır. Dolasıyla, bilgisayar dersini örgün veya açık eğitim farkı olmaksızın ve yüksek veya orta öğrenim farkı olmaksızın, öğrenimi sırasında zorunlu/ ortak veya seçmeli şekilde almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilecektir.
Üniversitede istenen niteliklere ilişkin alınmış dersleri gösteren transkript belgesi deneyim olarak sayılmayacak olup sertifika ya da referans mektubu yerine geçmez.
İlgili 30 soru bulundu
Kamu personeli alımlarında 160 Saatlik Meb Onaylı Bilgisayar sertifikası olarak talep edilen sertifika bu sertifikadır. Bu sertifikaya sahip bir birey temel bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı ve internet kullanım bilgisine sahiptir.
Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar? Bilgisayar işletmenliği sertifikası, kamuda ya da özel sektördeki belli iş pozisyonları için gereklidir. Bilgisayar işletmeni olarak kamuda çalışmak için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifika programına katılmak gerekir.
Bu yetkinliği göstermek için de ya eğitim hayatınızda bilgisayar dersi almalı ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız istenir. Eğer ortaöğretim, ön lisans veya lisans yıllarında bilgi teknolojisi, bilgi ve iletişim teknolojisi ve temel bilgi teknolojileri dersi, sertifika yerine geçmektedir.
Bilgisayar Sertifikası, Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak da bilinen Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programımız uzaktan eğitim yöntemiyle verilmekte olup Adalet Bakanlığı katiplik alımı için bilgisayar sertifikası şartını sağlamanız için önem arz etmektedir.
6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifikası olan adaylar başvuru yapabilirken, bazı adaylar sertifikası olmadığı için başvurularını yapamıyorlar. Kamuya yapılan memur alımlarında, adayların bilgisayar sertifikasına ulaşması için MEB tarafından onaylanmış bir kurumca, Bilgisayar veya daktilografi dersini almış olması bekleniyor.
MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini 160 saatlik uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. Bu eğitimin sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ayda bir yapılmaktadır.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası
Bir kişinin bir bilgisayar sisteminin veya ağının yönetimini veya bakımını gerçekleştirebilmesini sağlamak için verilen bir belgedir.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
Aynı zamanda sadece halk eğitim merkezleri değil, İŞKUR İl Müdürlükleri bünyesinde de gerçekleştirilen kurslarda bu sertifika verilmektedir. Adayların özel olarak da bu sertifikayı ücret ödeyerek alması mümkündür.
MEB onaylı Yazılım Geliştirici sertifikası, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 320 saat eğitimi tamamlayıp, MEB gözetiminde merkezi sistemle yapılan teorik ve uygulama sınavından başarılı olan kişilere verilir. Sertifika ile birlikte katılımcılara Transkript verilecektir.
Bilgisayar Sertifikası, bilgisayarla ilgili belirli bir alan veya beceri seti hakkında bilgi ve yetenekleri doğrulayan bir belgedir. Bu sertifika, bir kişinin belirli bir yazılım, ağ veya donanım teknolojisi konusunda uzman olduğunu gösterir.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olanlar, eğitim, sağlık, kamu ve özel sektör gibi alanlarda bilgi teknolojisini kullanan her kurumda istihdam edilebilirler.
Bu ders saatlerinden en yoğun işlenen haftalık 40 saat(günlük 8 saat) ve toplam süreçte işlenmesi gereken en az ders saati olarak örneğin 160 saat seçilirse 20 iş-kurs günü sonunda süreç tamamlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri