Üniversitenizde devam zorunluluğu var mıdır? Üniversitemizde eğitim-öğretimde derslere devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
Bir üniversite öğrencisi bu 28 saatin % 30' u olan 8,4 saat derse katılmadığında dersten kalacaktır. 8 saat devamsızlık yapabilir ancak 9. Saat devamsızlığında dersten kalacaktır. Ancak bazı akademisyenler ve hocalar devamsızlık sorunlarına pek göz atmamaktadır.
DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK
Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
“MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devamları zorunludur.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
İlgili 23 soru bulundu
Bizim üniversite de dersler 1 saat 30 dakikadır.(çoğu üniversite de böyle diye biliyorum) 1.öğretimler için ders 9'da başlar genelde 3'te biter. Bazı günler sabah ilk dersin ya da son dersin olmayabilir. Bazı günler de sadece 1 dersin olabilir. Biraz da programa bağlı gidince daha detaylı öğrenirsin.
Bir ders saati 50 dakikadır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Üniversitede devamsızlık hakkı %10 ile %30 arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak, genel olark %30 oranı kullanılır. Örneğin, 12 haftalık bir dönemde 4 hafta hakkınız olur.
Devamsızlık zorunluluğu olmayan üniversite ve bölümlerin başında açıköğretim fakülteleri ve uzaktan eğitim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerde eğitim görenler sadece sınavlara girerek eğitim hayatını şekillendiriyor. AÖF ve AUZEF bölümlerine kaydolmanız halinde devam zorunluluğu olmayacaktır.
Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır.
Alınan karara göre; isteyen öğrenciler yüz yüze eğitime katılacak, üniversitelerde devam zorunluluğu aranmayacak.
Zorunluysa kaç saat devamsızlık hakkımız var? Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
devam zorunluğu varsa dönem boyunca ders saatinin %30-40 ı kadar gitmezsen sınıfta kalmazsın dersten kalırsın.
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanındı.
Bazı hocalar bu devamsızlıklara önem göstermemekte bazı hocalar ise çok sert bir şekilde devam zorunluluğu beklemektedirler. Üniversitelerde yapılan devamsızlıklar sadece o dersi ilgilendirir ve dönemlik olarak kayıt altına alınır. Yani devamsızlığınız tüm seneyi değil sadece o dönem ve dersi kapsar...
İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Ortaokul; 5.6.7. ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur.
Devamsızlıktan kalıyorsanız dersten başarı notunuz FF olarak verilir. Dersleri alttan almak zorunda kalırsınız. Bu da GANO'nuzu tabii ki düşürür.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Teneffüsler için en az 10'ar dakika zaman ayrılır. Yemek ve dinlenme için en az 60 dakika ara verilir.
İngilizce Dil Hazırlık Programı da dahil olmak üzere, Üniversitenin tüm lisans ve önlisans programlarında dersler Pazartesi-Cumartesi günleri arasında yapılır. İdari gerekliliğin bulunduğu hallerde, Rektörün kararıyla Pazar günleri de ders yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri