Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80'dir. Uyarı: Yukarıda verilen oranlar üniversitelere göre değişiklik gösterebilir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur. Dersten devamsızlıktan kalan/başarısız olan öğrenci, o dersi bir sonraki yarıyıl veya yılda alttan başarısız olarak ve devam etme şartı ile tekrar alır.
DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK
Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
İlgili 20 soru bulundu
a) Geçerli raporu olan öğrencinin raporlu olabileceği maksimum süre 21 iş günüdür. Bu süre içindeki devamsızlığı ilgili yönetim kurulunca mazeret olarak kabul edilir.
17 Şubat 2023 tarihinde deprem nedeniyle 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak karar vermiştik. 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Madde 11- Öğrencinin devam-devamsızlık, mazeret, izin, kayıt dondurma, kayıt silme ve sildirme işlemlerinde Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu öğrencinin akademik danışmanları ile işbirliği içerisinde olur.
Teorik derslerin devamsızlık hakkı toplam devamsızlık hakkının 1/3'ü kadardır. Yani öğrencinin toplam devamsızlık hakkı 30 gün ise teorik derslerin devamsızlık süresi 10 günden fazla olamaz. Bu kriter ile öğrencilerin derse daha fazla önem vermesi sağlanmaya çalışılır. Her üniversitede bu kriter söz konusu değildir.
Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Ancak, genellikle üniversitelerde ilk hafta veya derslerin başladığı dönemde yoklama alınması yaygın bir uygulama değildir. Bazı özel durumlarda veya belirli derslerde öğretim elemanları, ilk hafta veya dersin başında öğrencilerin varlığını doğrulamak için yoklama alabilirler.
“MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devamları zorunludur.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Atılma gibi bir durum söz konusu değil. Devamsızlık hocalara bağlı bazı hocalar imza alır bazıları da almaz. imza alan hocaların dersine gitmezsen kalırsın o dersleri seneye tekrar alırsın. yani okul yarım dönem uzar.
Güz dönemi ne kadar sürer? Diye merak edenlere ortalama dört ay diyebiliriz.
Teorik : 0 / Uygulama: 0 : Bu durumdaki derslere öğrenci tam olarak devam etmiştir. 2. Teorik : 2 / Uygulama: 0 : Bu durumdaki ders için, öğrenci dersin teorik saatine "2" saat devam etmemiş ancak uygulama saatine tam olarak devam etmiştir.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
Buna göre 2. dönem okula gitme zorunluluğu bulunmuyor.
Derslere devam zorunluğu vardır. Öğrencilerin derslere devamları, dersi veren öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınır.
Dolayısıyla, 24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan, eğitim öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en önemli adımı Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız bu tüm merkez ve ilçelerdeki okulları açarak. ...
Evet. Devam zorunluluğu %80 olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri