Vinil kağıdın yüzeyi hafif deri dokuludur. Non-woven kağıt yüzeyi düzdür. Vinil bir miktar daha parlaktır. Aşırı parlak kağıtlar duvar kağıdı için uygun değildir.
Vinil duvar kağıtları, silinebilir duvar kağıdı olarak da bilinmektedir. Bu ürünler, aynı zamanda kolay yıkanabilme, alev almaz ve antibakteriyel özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bu duvar kağıtları günümüzde pek çok mekanın dekorasyonu için tercih edilmekte ve bulundukları ortamlara prestij katmaktadırlar.
Boyanabilen duvar kağıtlarının üst katının vinil macundan hazırlandığı ve onun da solvent dışında tüm sıvılara dayanıklı olduğu göz önüne alındığında; çözücü içermeyen her tür su bazlı, akrilik, lateks ve diğer boyalar kullanılabilir.
Boyanabilir duvar kağıdının yapısal, dokulu bir yüzeyi vardır. Boya üzerlerinde kuruduğunda bu orijinal bir desene dönüşür. Ayrıca boyanması gereken düz, desensiz duvar kağıtları da var elbette. Boyanabilir Duvar Kağıtlarının çoğu beyaz renkte üretilir.
Vinil duvar kağıtlarının sağlığa zarar vermediği, ancak oturma odasında zararlı organizmaların ortaya çıkmasına neden olduğu ortaya çıkıyor. Vinil kaplama malzemeleri düşük derecede yangın güvenliğine sahiptir. 100 dereceye kadar ısıtıldıklarında erimeye başlarlar ve havaya toksik maddeler salarlar.
İlgili 17 soru bulundu
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Vinyl, 1920'lerde, petrol ve çeşitli kimyasal ürünler kullanılarak elde edilen bir üründür. Duvar kaplamaları da dahil olmak üzere birçok alanda (Afiş, tabela yapımı vs.) önemli bir madde haline gelmiştir. Plastiğe benzer bir türdür, ancak daha çevre dostu özelliklere sahiptir.
Cevap: Merhaba silikonlu boya ile boyayabilirsiniz .
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
Kuruduktan sonra zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz. DUVAR KAĞIDININ UYGULANACAĞI YÜZEY ÇİMENTO VEYA ALÇI SIVA ISE; Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için saten alçı macun çekilip pürüzleri yok etmek için zımparalanmalıdır.
Vinil kaplama, ev dış cepheleri için en popüler ve bütçeye uygun seçeneklerden biridir. Ancak zamanla yıpranmış ve solmuş görünebilir. Birkaç on yıl önce, boyamak bir seçenek olmayabilirdi. Ancak dış cephe kaplaması ve boya teknolojisindeki gelişmelerle, artık değiştirmek yerine vinil kaplamayı boyayabilirsiniz.
Bu yüzden ağır kağıt esaslı, nonwoven (elyaf) ve vinil duvar kağıtlarının her biri için özel olan yapıştırıcının seçilmesi önerilir. (Yapıştırıcı üzerindeki talimatı mutlaka okuyunuz). Şeritlerin birleşme noktasında soyulmasını önlemek amacıyla ek yerleri için özel bir yapıştırıcı önerilir.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Vinil duvar kaplamaları, kuru ya da ıslak fark etmeksizin, her alanda kullanımı sağlanabilen ürünlerdir. Çocuk odaları hariç tüm alanlarda kullanılabilir, antibakteriyel ve silinebilir olmasına rağmen çocuk odaları için sağlıklı bir ürün değildir.
Kimyasal bir madde olan Vinil, PVC kategorisinde olan bir üründür. Dayanıklı olması nedeni ile oldukça uzun ömürlüdür. Bu sebeple de dış etmenlerden kolay kolay zarar görmemektedir. Hafif olması nedeni ile üzerine kolay bir şekilde baskı yapılabilmektedir.
Duvar kağıdı uygulamalarında ise bu süre çok daha uzundur. Dayanıklılık: Duvar kağıtları boyalara göre daha uzun süre dayanır, bu süre yaklaşık olarak 10 yıldır. Boya için bu süre yaklaşık 5 yıldır. Çabuk sıkılan biriyseniz uygun maliyetli boya uygulamaları ile evinizin görünümünü sürekli değiştirebilirsiniz.
Kullanım alanı açısından boyanın duvar kâğıdına göre daha avantajlı olduğu günleri geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. İlerleyen teknoloji doğrultusunda, duvar kâğıtları da farklı bir boyut kazandı. Suya dayanıklı, alev almaz modeller, banyo ve mutfak gibi zor alanlarda da duvar kâğıdı kullanımına imkân vermektedir.
Yapılamaz. Sıva üzerine Kaba alçı sonrasında saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt yapılabilir.
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır.
Bir sprey şişesine sıcak su ve bulaşık deterjanı doldurarak duvarda kalan kâğıt ve yapışkanların üzerine sıkın. Ardından kalıntıları spatula vasıtasıyla hafifçe kazıyın. Duvardaki sabunlu su ve yapışkan artıklarını ıslak temiz bir süngerle temizleyin.
Pürüzlü duvarları ancak gizlemek için geçici çözüm olarak ince kuşe kağıda özel baskı duvar kağıdı uygulanabilir. Modern beton duvarlarda sıvalı halinde pürüz durumu yoksa ve duvar temiz ise tüm duvar kağıtları rahatlıkla uygulanır.
Vinil yer döşemesi, dayanıklı ve çok amaçlı bir zemin kaplamasıdır. Vinil yer döşemesi, estetik görünümü, dayanıklılığı, kolay temizlenmesi ve çeşitli desen ve renk seçenekleriyle popülerdir.
Vinil, (IUPAC ismi: Etenil) "CH2=CH-R" formülüne sahip bir tür fonksiyonel gruptur. Etilenin (CH2=CH2) bir Hidrojen (H) eksik hâli olarak tanımlanmaktadır.
Vinil doğal bir malzeme değildir, sentetik insan yapımı bir plastik türüdür. Etilen (ham petrolde bulunur) ve klordan (normal tuzda bulunur) yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri