Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
ifade eder. MADDE 5 – (1) Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreleri kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınan hastane ve sağlık kuruluşlarından alınan raporlar geçerlidir.
Cevap:Raporlu olduğunuz tarihler arasında herhangi bir sınava girerseniz geçersiz olur. Mazeretinizin kabul edilmesi halinde raporlu olduğunuz dönemde giremediğiniz sınavlar için mazeret sınavına girmeniz gerekir.
YKS 2021 sınav kılavuzunda yer alan bilgiler şöyle; Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaklardır.
Örneğin, bir öğrenci 3 kısa sınavdan oluşan bir dersin 2 sınavına mazeretli olarak girememişse, bu sınavların yerine mazeret sınavı ile girdiğinde almış olduğu tek sınav notu girdiği diğer 1 sınavın toplam notuna eklenir ve toplam 2 'ye bölünerek öğrencinin ara sınav notu hesaplanır.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Öğrencilerin, mazeretlerinin bitimini izleyen beş iş günü içerisinde mazeretlerini yazılı olarak ilgili dekanlığa veya müdürlüğe bildirmeleri gerekir. Ara sınavların dışında kalan sınavlar için mazeret sınav hakkı verilmez.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
Mazeret sınavı dilekçesi, öğrencinin sağlık problemleri, kaza, yakınlarının vefatı ve benzeri diğer sebeplerle asıl sınava katılmaya engel durumların mevcut olması halinde öğrenciye giremediği sınavı telafi etme imkanı sağlamaktadır.
……………………..................Fakültesi/Yüksekokulu ...........………………………………. Bölümü ………………. Numaralı öğrencisiyim. Mazeretim sebebi ile giremediğim aşağıda belirtilen dersin mazeret sınavına girebilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.
Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Önce durumu dilekçe ile idareye bildireceksiniz. Sonra idare veliye bildirerek bu sınava neden girmedigini, geçerli mazereti varsa belgelemesini isteyecek. Geçerli mazereti varsa ve belgelerse telafi sınavı yapacaksınız, belge sunamazsa ya da yasal süresi içinde cevap vermezse işte o zaman o "G" harfini yazabilirsiniz.
C: Vizenin telafi sınavına girebilmek için özrünüzü ve bu özrünüzü belgeleyen evrakları içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine vermeniz gerekiyor. Bu dilekçeler değerlendirilerek sonrasında telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan ediliyor.
Güz Yarıyılı Final Mazeret sınavları 24-25 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacaktır.
a) Geçerli raporu olan öğrencinin raporlu olabileceği maksimum süre 21 iş günüdür. Bu süre içindeki devamsızlığı ilgili yönetim kurulunca mazeret olarak kabul edilir.
Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80'dir. Uyarı: Yukarıda verilen oranlar üniversitelere göre değişiklik gösterebilir.
Özel hastane ya da aile hekimliği merkezlerinden alınmasının herhangi bir geçerliliği olmayıp yetkili bir OSGB hekiminden alınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri