Fakültemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir. Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin final, bütünleme ve tek ders sınavına giremez; ancak bu dersi yaz okulundan alabilir.
"Z" notu; seminer ve tez derslerinde başarısız olan öğrencilere verilen nottur. "P" notu; Yüksek Lisans Tezi II çalışmalarını başarı ile sürdüren öğrencilere verilir. "F1" notu; derse devam ettiği halde başarısız olan, "F2" notu ise devamsızlık nedeniyle o dersten başarısız sayılan öğrencilere verilir.
(5) “Z” notu Başkent Kredisi olmayan derslerden başarısız olan öğrencilere verilir.
Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir. FF harf notunun rakamsal aralığı ise 49 ve altıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu durumda AA harf notu, 90 ile 100 puan arasını kapsar. Bu harf notuna sahip olmak her öğrencinin hayalidir. Bunun dışında 89 ile 85 arası puanların harf notu karşılığı BA, 84 ile 80 arası BB, 79 ile 75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64 ile 60 arası DD ve 49 altı FF olarak ifade edilir.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
b) F notu, başarısız öğrenciler için takdir edilir. F notu almış bir öğrencinin ağırlıklı not ortalaması başarı için yeterli olsa bile, bu ders tekrarlanır.
ç) Ç (çekildi) notu, öğrencinin çekildiği ders için verilir. Bu not, ortalama hesaplarına katılmaz. d) T (tekrar) işareti, bir dersin tekrar alındığını göstermek için kullanılır. Seçmeli bir dersin yerine, danışmanın onayıyla, başka bir ders alındığında da, bu dersin T ile işaretlenmesi gerekir.
Bir dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme koşulunu yerine getiremeyen öğrenciler bu dersten VF notu almış sayılırlar ve final sınavına giremezler. (3) Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı % 40'dan az, % 60'dan fazla olamaz.
Ekle-sil, öğrencilerin kendi insiyatifleriyle, kaydolmuş oldukları derslerin bir veya daha fazlasını silip bir veya daha fazla derse kaydolma işlemidir. Öğrenci belirtilen tarihlerde ders ekleme, silme ve şube değiştirme işlemlerini kendisi yapar. Ekle-sil dönemi, tabloda belirtilen tarihlerde yapılır.
Burada Z/S alanında karşısında Z yazan dersler zorunlu derslerdir. Bunları mecbur seçmeniz gerekmektedir. Z/S alanında karşısında S yazan dersler seçmeli derslerdir. Bu derslerin en sonundaki Grup Kod ları da önemlidir.
R (Revoke-Geri Çekilme) notu, yalnızca 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi ve yaz okulu ile 2020-2021 akademik yılına ait özel bir not olup, (F) ve (NA) notu aldığınız derslerinizden dilediklerinizin Genel Not Ortalamanızı (GNO) ve Dönem Not Ortalamanızı (DNO) etkilemeden, ilgili dönemde hiç alınmamış gibi işlem ...
f) F4: Bütünleme sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.
a) Bir dersten başarı notu olarak A+,A, B+, B, C+ ve C notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten başarı notu olarak DZ, F ve K notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
CC Kaç Puan? CC harf notunun rakamsal olarak karşılığı 65-74 puana denk gelir. Bu puanı alan öğrenciler sınavına girdikleri o dersten geçer not almış kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri