Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
E-devlet kayıt sırasında, ÖSYM verileri, kimlik bilgileri, lise mezuniyet bilgisi ve askerlik tecil belgesi, e-devlet sistemi üzerinden yapıldığından ayrıca kayıt belgesi istenmemektedir. Orta öğretim mezuniyet bilgileri bulunmayanlar kampüste kayıt yapması zorunludur.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Uluslararası Öğrenci Sınavı Başvuru, Tercih, Değerlendirme ve Kesin Kayıt Takvimi için tıklayınız. 2-Kesin kayıt için Üniversiteye gelmem gerekiyor mu? Kesin kayıt işlemleri öğrenci tarafından şahsen başvuru veya çevrimiçi (online) geçici kayıt yoluyla yapılabilir.
Bilindiği gibi birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri üniversite harçlarından muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. dosyalarını görüntüleme özelliği olan başka bir uygulama kurulu olmalıdır. Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır. e-Devlet Kapısı'nın adresi www.turkiye.gov.tr'dir.
18 yaşını doldurmuş iseniz sizin yerinize kayıt yaptıracak kişi anne ve babanız dahi olsa kayıt işlemlerini yaptırabileceğine dair noter onaylı vekaletname ile kayıt işlemini gerçekleştirebilir.
Not: e-Devletten alınan mezuniyet belgesi ve not dökümü geçerlidir. Sisteme yüklenen fotoğraf biyometrik veya vesikalık olmalıdır. Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzü “kimlik belgesi” kısmına yüklenmelidir.
ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. 4 adet vesikalık fotoğraf.
*Yüz Yüze Kayıt
Gerekli belgelerin 7,8 ve 9'uncu maddelerde yer alan sağlık raporu, gemi adamı sağlık yoklama belgesi ve adli sicil belgesi istenen okullarımızın bölüm ve programlarına yüz yüze kayıt yaptırmak zorunludur.
Elektronik sınavla veya özel yetenek sınavlarıyla alım yapan bölümler ve ikinci öğretim, uzaktan öğretim gibi programlarda e-kayıt tek başına kabul edilmemektedir. Bunlar için okula giderek bizzat kayıt yapmanız gerekmektedir.
3 Adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 ebadında, son 6 ay içinde önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçerli değildir.)
3 Adet Fotoğraf (4,5x6cm boyutunda olmalıdır.) Sabıka Kaydı (Barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.)
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Lise diploması hala üniversite kayıtlarında şarttır.. Üniversitenin sizden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsiniz (seçeceğiniz kayıt türüne göre). Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz.
4- Belge Teslimi:
E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 6 Ekim 2023 tarihine kadar yerleştikleri Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
1- Süresi İçinde Ders Kayıt İşlemi Yapılmazsa Ne Olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Harç ödemelerinizi Halkbank Mobil (Ödemeler/Vergi > Fatura ve Kurum Ödemeleri > Eğitim), Halkbank İnternet Şubesi (Ödeme/Vergi > Eğitim Ödemeleri), Halkbank ATM'leri, 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog veya size en yakın Halkbank Şubesi'nden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıtları ve katkı payı/öğrenim ücreti ödemeleri 4 Ekim 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması 18-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Ders kaydı 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri