ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. dosyalarını görüntüleme özelliği olan başka bir uygulama kurulu olmalıdır. Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır. e-Devlet Kapısı'nın adresi www.turkiye.gov.tr'dir.
Not: e-Devletten alınan mezuniyet belgesi ve not dökümü geçerlidir. Sisteme yüklenen fotoğraf biyometrik veya vesikalık olmalıdır. Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzü “kimlik belgesi” kısmına yüklenmelidir.
Başvurularını Programlara Başvuru Esaslarına uygun olarak tamamlamış bulunan tüm öğrenciler Giriş Sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. 12) Mezun değilim, başvuru yapabilir miyim? Başvuru yapabilirsiniz; ancak kayıt hakkı kazanırsanız kayıt haftasından önce mezun olmuş olmanız gerekmektedir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer.
ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. 4 adet vesikalık fotoğraf.
4- Belge Teslimi:
E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 6 Ekim 2023 tarihine kadar yerleştikleri Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23:59'a kadar elektronik kayıt ...
"2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
18 yaşını doldurmuş iseniz sizin yerinize kayıt yaptıracak kişi anne ve babanız dahi olsa kayıt işlemlerini yaptırabileceğine dair noter onaylı vekaletname ile kayıt işlemini gerçekleştirebilir.
*Yüz Yüze Kayıt
Gerekli belgelerin 7,8 ve 9'uncu maddelerde yer alan sağlık raporu, gemi adamı sağlık yoklama belgesi ve adli sicil belgesi istenen okullarımızın bölüm ve programlarına yüz yüze kayıt yaptırmak zorunludur.
Lise diploması hala üniversite kayıtlarında şarttır.. Üniversitenin sizden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsiniz (seçeceğiniz kayıt türüne göre). Elinizde lise diplomanız yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsiniz.
4 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş, arkası beyaz fonlu, 5×6 boyutunda) (4 Tane fotoğrafınız ICAO Standartlarına uygun ve Biyometrik olması zorunludur.
3 Adet Fotoğraf (4,5x6cm boyutunda olmalıdır.) Sabıka Kaydı (Barkodlu e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.)
2- İki adet vesikalık fotoğraf. 3- Adli Sicil Belgesi (e-Devlet sisteminden alınabilir) 4- Askerlik Durum Belgesi (terhis belgesi fotokopisi veya son üç ay içerisinde alınmış tecil belgesi, e-Devlet sisteminden alınabilir) 5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 6- Güvenlik soruşturması belgesi.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Başvurular şahsen yapılmaktadır fakat evraklarınızın eksiksiz olması durumunda başka birisi de adınıza başvuru yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri