UETS hesabı olan müşteri portal ekranından yukarıda gösterilen E-imza butonuna tıklar. E-imza butonu tıklanınca karşımıza yukarıdaki ekran açılır. 2.maddede yer alan uygulama indirilir. TC Kimlik No alanına TCKN girilir ve İmzala butonuna basılır.
Hesabımı Nasıl Aktif Edebilirim? 1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.
UETS hesap sahipleri; · https://ptt.etebligat.gov.tr adresine e-imza, mobil imza ile giriş yaparak online olarak ya da · PTT Merkezlerine başvurarak hesaplarını aktif hale getirebilmektedir.
Şirketlerin UETS'ye eklenmesi için ptt.etebligat.gov.tr adresine e-imza, e-devlet ya da mobil imza ile giriş yapılmalıdır. Sonrasında UETS Portalinde sağ üst kısımdan Hesap Yetki Bilgileri alanına tıklanarak yetkilisi olunan tüzel kişilik hesapları listelenmelidir.
İlgili 18 soru bulundu
E-devlet butonuna tıklayınca e-devlet sayfasına yönlendirilir. TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi arayüz ekranı açılır. UETS hesabı olan müşteri portal ekranından yukarıda gösterilen E-imza butonuna tıklar.
UETS Elektronik imza gerekli midir? UETS'ye hesap sahipleri e-devlet, elektronik imza, mobil imza ve tek kullanımlık şifre ile girebilmektedir. Alıcılar için elektronik imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
UETS'de elektronik tebligatlar, UETS Web Arayüzü ve UETS Mobil Uygulamasından ücretsiz olarak görüntülenebilmektedir. Tüm hesap sahipleri bu hizmeti kullanabilmekte olup, tebligatların görüntülenebilmesi için entegrasyon hizmeti alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
01.01.2019 tarihinden itibaren Kimler UETS kapsamına girdi;
1. 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar. 2. 5018 sayılı Kanunda tanımlanan mahallî idareler.
UETS E-Tebligat adresi ücretli mi olacaktır? Hayır, UETS e-tebligat adresleri ücretsiz oluşturulacaktır. PTT e-tebligat yönetmeliği doğrultusunda sadece UETS üzerinden sunduğu ilave hizmetlerden ücret alacaktır.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır. Ön başvurusunu tamamlayan müşterilerimize sistem tarafından verilen ön başvuru kodu ile PTT İşyerlerimizden başvurularını tamamlayabileceklerdir.
Başvuru yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Eğer bir kamu çalışanıysanız ve “e-imza nasıl alınır?” diye soruyorsanız yalnızca TÜBİTAK UEKAE'den nitelikli elektronik sertifika alabileceğinizi belirtelim. Bunun için öncelikle çalıştığınız kurumun TÜBİTAK UEKAE'ye başvuruda bulunması gerekiyor.
UETS HESABIMI NASIL ALABİLİRİM? Sadece gerçek kişiler, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nde bulunan başvuru ekranından e-devlet, elektronik imza veya mobil imza ile PTT Merkezlerine gelmeden online olarak elektronik ortamda hesaplarını açabilirler.
UETS HESABI OTURUM AÇMA
Bu nedenle, sisteme ilk giriş işlemleri için, a) E-imza seçeneği ile Page 4 4 b) PTT gişelerine müracaat ederek, cep telefonunu güncellemesi ve doğrulaması yapılması gereklidir. Böylece cep telefonu ile sistemden ilk defa şifre alınması işlemi gerçekleştirilebilir.
Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Mesaj Merkezi.
UETS ve KEP sistemleri aynı değildir, farkları bulunan ileti ve tebligat sistemleridir. UETS, tebligat almak için oluşturulmuş bir sistemken, KEP kesin delil mahiyetinde ileti göndermek amacıyla kurulmuş ileti sistemidir.
Bu durumda bu kişilere tebligatın elektronik yolla yapılması zorunludur. Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu olanlar için zorunluluğun başladığı 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili kurum, kuruluş veya birlik tarafından PTT'ye başvurmak zorundadır.
Bu düzenlemeye göre, elektronik tebligatların, muhatap tarafından okunup okunmadığına bakılmaksızın, elektronik tebligatın adrese ulaştığı tarihten itibaren beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı kabul edilmektedir.
MADDE 6- (1) Bakanlık veya dış temsilcilikler aracı kılındığı her bir tebligat veya istinabe talebinde, a) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) için 120 TL, b) Diğer ülkeler için 200 TL, posta gideri alınır.
Conversation. ***UYAP Tebligat Ücreti Duyurusu*** 01.02.2023 tarihinden itibaren; ✉️Normal: 58,00-TL 📨Hızlı: 116,00-TL 📧E-Tebligat: 10,00-TL olacaktır. Bu tarihten sonraya sarkabilecek işlemleriniz için masraf eksikliği nedeniyle iş aksamasın diye şimdiden fazla avans göndermekte fayda var.
E-Tebligat başvurusunda bulunan ve internet vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifresi bulunmayan mükelleflerin internet vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre üretilmesi için Elektronik Tebligat Talep Bildirimini vermeleri yeterli olacaktır.
Elektronik tebligat sistemi yalnızca bir sistem üzerinden yürütülmekte olup adı UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi)dir. Ancak zaman zaman KEP (Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi) ile UETS karıştırılmaktadır. Çünkü her iki sistem de kanunla kurulmuş ve bazı gerçek ve tüzel kişilere kullanımı zorunlu tutulmuştur.
MADDE 5 - (1) Elektronik yolla tebliğ edilecek olan evrak elektronik imza ile imzalanarak, süreli yayının bildirdiği elektronik tebligat adresine iletilir. (2) Tebligat, süreli yayının elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Elektronik imzanız yoksa; sadece gerçek kişiler, PTT Merkezlerine gelmeden Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nde bulunan ön başvuru ekranından giriş yaparak sistemden ön başvuru numarası alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri