Bu araştırmalar sonucunda en verimli tekrar zamanları tespit edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; bir bilgiyi unutmamak istiyorsak, gelişi güzel 1,000 tekrar yapmak yerine, SİSTEMLİ 6 TEKRAR yapmamız gerekmektedir.
Tekrar yapmak, detaylıca çalışılan konunun önemli kısımlarını alabilmek ve konuya hakim olmak anlamına gelir. Çalışma alanının hem ders çalışma için hem de konu tekrarı yapmak için uygun olması gerekir. Ayrıca tekrar sıklığı günlük, haftalık ve aylık olacak şekilde planlanmalıdır.
Bir ders tekrarı için ortalama süre 10 dakika olmaktadır. Eğer tekrar edilen süre 10 dakikayı aşarsa o zaman bu, konunun iyi anlaşılmadığı, öğrenilmediği anlamına gelmektedir. Bu durumda öğrencinin konuyu baştan bir kez daha çalışması gerekir.
Bir anda bütün konuları peş peşe ezberlemeye çalışmak yerine günlük ders tekrarı yapmak, hem konuların daha iyi kavranması hem de bilgilerin kalıcılığı açısından önemlidir.
Ders tekrarı haftalık ya aylık değil günlük tekrar olarak yapılmalı. Düzenli ders tekrarı yapan öğrencilerin konularda hata az hata yaptığı ve sınavda daha başarılı olduğu görülüyor. Başarının anahtarının düzenli ders tekrarı yapmaktan geçtiğini ve tekrar yapmanın en az ders çalışmak kadar önemli olduğunu unutmayın.
İlgili 42 soru bulundu
Saatlerce ders çalışarak mı daha başarılı olunur yoksa verimli çalışma ile mi? Psikologlar tarafından yapılan araştırmalara göre verimli ders çalışmanın daha etkili olduğu görülmüştür. 5-6 saat aralıksız ders çalışmakla, 2 saat verimli ders çalışmak aynı etkiye sahip olabilir.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Yeni başlayanlar için spor salonlarında önerilen çalışma şekli 10 tekrarlı çalışmadır. Bu şekilde çalışmak kas hacmini daha fazla arttırır. İyi beslenme ile birleşince hem kas kütlesini arttırır hem de güç artışı sağlar.
Bir egzersizde yaptığınız kaldrıma tekrar sayısının, vücudunuzun yağ yakma potansiyeline herhangi bir etkisi yoktur. Tekrar sayılarının az veya çokluğu, hareketin kuvvet ya da dayanıklılık gelişimlerinden hangisini daha çok kazanacağımızı belirler sadece.
Çalışma sırasındaki aktif öğrenme süreci pasif öğrenmeye oranla daha etkili olabilir. Yazarak çalışmak çoğu çalışma yöntemine göre daha uzun süreli bir etki bırakır. Ders çalışırken not alman veya önemli yerleri yazarak tekrar etmen bilgilerin daha kalıcı olmasına yardımcı olur.
Bu soruya verilecek cevap tabi ki göreceli bir kavram, asıl cevap kime göre? Neye göre? Şimdi kaç saat ders çalışmalı sorusuna gelirsek, günde 4-5 saat yapılacak çalışma hedeflerimize ulaşmada yeterli olacaktır.
Yeni öğrenilen bir sözcüğün, yeni tanışılan bir insanın adının kısa süreli bellekte kalabilmesi için tekrarlanması gerekir. Tekrarlandıkça bilgi içindeki düzen daha kolay görülür. Hatırlama daha kolay olur.
Gün içerisinde öğrenmiş olduğunuz bütün yeni konuları gün bitmeden kısa süreli dahi olsa tekrar edilmesi de tavsiye edilir. Bununla beraber her hafta bitiminde hafta içinde öğrenilen bilgileri tekrarı yapılabilir. Son olarak da aylık planda ise, dört haftanın konu tekrarını yapmayı ihmal etmemelisiniz.
Tekrarlarını günlük, haftalık ve aylık olarak parçalara ayırabilirsin. Günlük tekrar için fazla zaman ayırmana gerek yoktur. Matematik çalıştığın günlerde uyumadan önce 10 dakikalık bir tekrar yeterli olabilir. Matematik yazarak çalışmak bu noktada oldukça faydalı olur.
Haftalık Tekrar Hafta sonu tekrar yapmak için kendinize bir gün (Cumartesi ya da Pazar) belirleyin, Hafta boyunca gördüğünüz dersleri ya da çalıştığınız konuları sıraya koyun. 30 dk. Tekrar yapın. Anlaşılmayan, öğrenilemeyen konuları yeniden çalışın. Aylık Tekrar Ay sonlarında yapılan tekrardır.
Yapılan araştırmalarda kas kütlesini arttırmak için en ideal tekrar sayısının 10-12 şeklinde olduğunu göstermiştir. Bu çalışmalarda 1RM (bir seferde kaldırabileceğin maksimum ağırlık)%70-80 ile çalışılan setlerdir. Kas kütlesini arttırmak için kullanılacak en etkili yöntem budur.
Amacın kaslarını daha da büyütmekse, ne kadar ağır kaldırsam o kadar iyi diye düşünüyor olabilirsin. Yapılan yeni bir araştırma, işin aslının öyle olmadığını ortaya koydu. Hafif ağırlıklar kullanarak da kaslarını aynı derecede büyütmen mümkün.
Her gün spor yapmak kasların çok fazla yorulmasına ve dinlenip güçlenmeye zaman bulamamasına neden olur. Kaslarınız sizin zannettiğiniz gibi çalışırken değil dinlenirken güçlenir. Ayrıca güçlenmeyen kaslar (özellikle spora yeni başlandıysa ya da uzun süredir spordan uzak kalındıysa) sakatlanmalara da neden olabilir.
Geçmişte kas gelişimi için yüksek veya düşük tekrar sayılarının daha az işe yaradığı söylense de, bazı kanıtlar düşük veya yüksek tekrarların da kas gelişimi için en az 8-12 tekrar aralığı kadar fayda sağladığı görüldü.
6-12 Tekrar Aralığı (1RM %70-85) bu aralıkta ise kuvvet kazanımının en düşük olduğu olduğu fakat yeni başlayanlar hariç ve miyofibril hipertrofinin üst düzeyde gelişmektedir. Kaslarınızın büyümesi ve gelişim sağlaması için olması gereken aralığın bu olması gerekmektedir.
"20/20" terimi ve benzer fraksiyonlar (20/60, 20/40 vb.) görme keskinliği ölçümleridir. Ayrıca, 1862'de bu görme ölçüm sistemi geliştiren Hollandalı göz doktoru Herman Snellen'in adını alarak, Snellen fraksiyonları olarak da adlandırılır.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
f) İkinci yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda yarıyıl not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2.00'nin altında olan öğrenciler başarısız öğrenci sayılırlar ve üst yarıyıllardan ders alamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri