Yurtdışında evlenmek isteyen iki Türk vatandaşı Türk konsolosluklarında evlenebilir. Evleneceklerden birinin yabancı uyruklu veya çifte uyruklu olması halinde, evlenme ilgili ülkenin makamında yapılır.
Yurtdışındaki iki Türk vatandaşı veya bir Türk vatandaşı ve bir yabancının evlenme işlemi bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamı huzurunda gerçekleştirilir. Bu evlilik, Türk Medeni Kanunu hükümlerine uygunluk göstermesi koşuluyla geçerlidir.
Yurt Dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, Türk Medeni Kanunu hükümlerine uygun olmak ve butlanla batıl olmayı gerektiren bir sebep bulunmamak kaydıyla geçerlidir.
Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.
Türkiye'de Evlenme
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Türk Evlilik Yasası ve yönetmeliklerine göre, bir Türk vatandaşı ile farklı milletlerden karşı cins bir yabancı veya iki farklı cins yabancı birbirleriyle evlenebilir ve bu işlem sadece yetkili Türk makamları tarafından yapılmaktadır.
Siz ve eşiniz veya partneriniz ayrıldınız. Ya da eşiniz/partneriniz vefat etti. Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir.
Evlilik yoluyla Amerikan vatandaşlığı almak isteyen kişilerin, Amerikan vatandaşı olan eşiyle en az 3 yıldır evli olması gerekmektedir.
Birinci derece akrabalara verilen green card sayısı herhangi bir kota uygulamasına tabi olmadığı gibi uzun bekleme sürelerine de tabi değildir. Evlilik nedeniyle başvuru yapabilmeniz için sizin ABD'li eşinizin I-130 Formunu doldurarak ABD göçmenlik bürosuna (USCIS) iletmesi gerekmektedir.
Evlenme işleminin nüfus siciline kaydedilmemiş olması evliliği geçersiz kılmaz. Bunu somut bir şekilde açıklamak gerekirse Bir Türk vatandaşının Türkiye Dışında farklı cinsten bir birey ile yapacağı bir evlilik; evliliğin gerçekleştiği ülke kanunlarına göre geçerli ise Türkiye'de de geçerli sayılmaktadır.
Birden çok evlilik suçunun oluşması için evli bir kişinin bir başkasıyla medeni nikah töreni yaptırması gereklidir. Bu suç, evlilik töreninde kadın ve erkeğin “evet” demesiyle gerçekleşir ve ani bir suçtur. Bu suçun oluşması için, failin evli olması ve medeni nikahın geçerli olması gereklidir.
Bakanlığımız evlenme işlemlerinde çiftlerden birinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kaldırdı. Yeni düzenleme ile artık yerleşim yeri ve adres şartı aranmaksızın başvurular herhangi bir evlendirme memurluğuna yapılabilecek.
Yurtdışında yapılan evlilikler Türkiye'de kendiliğinden geçerli olmazlar. Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olabilmesi için iki şartın gerçekleşmiş olması gerekmektedir: Yurtdışında yapılan evliliğin Türk mevzuatlarına uygun olması şartı ve yurtdışında yapılan evliliğin Türkiye'ye bildirilmesi şartı.
İki kişi evliliklerini yurtdışında gerçekleştirmiş dahi olsalar Türkiye'de boşanma davası açabilmektedir.
Yabancıların evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesine göre düzenlenmiştir. Bir yabancının bir Türk vatandaşı ile evlenmesi yabancı kişiye kendiliğinden Türk Vatandaşlığı kazandırmaz.
8. maddede çok eşliliğe açık bir şekilde müsaade edilmiştir. Ancak bu konuda bazı şartlar ileri sürülmüştür; ikinci evliliğin gerçekleşebilmesi için şer'i bir gerekçe olmalı ve her iki kadın da bu evliliği bilip razı olmalıdır.
Yabancı uyrukluların Türkiye'de gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, gerekse yabancı uyruklu biriyle evlenmesinde hukuken bir engel bulunmamaktadır. Türkiye'de evliliğin hukuki sonuç doğurabilmesi için yetkili memur önünde nikah akdinin kurulması gerekmektedir. Ülkemizde nikah kıymaya resmi memurlar yetkilidir.
ABD vatandaşı ya da Green Card sahibi bir kimse ile yasal ve geçerli bir evlilik yapan kişi, Green Card başvurusu yapabilir. Bu başvuruya bağlı olarak kişi, çalışma iznine hak kazanabilir. Ekonomik ve sosyal haklar bakımından vatandaşlığa en yakın ve vatandaşlıktan bir önceki aşamadır.
Amerikan vatandaşı birisiyle evli olmanız durumunda sizin de Amerikan vatandaşı olabilmenizin yolu açılmaktadır. Ancak bunun için bir süre beklemeniz gerekir. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki evlilik yoluyla vatandaşlık, doğrudan mümkün değildir.
Olumsuz bir durumun gerçekleşmesi hâlinde yapılan başvuru görmezden gelinir ve kişi diskalifiye edilir. Edilmezse kazanma oranı %2 ila %5 arasındadır. Green Card çekilişini kazanma ihtimali o yıl katılan kişi sayısına göre de artar ya da düşer.
Green Card toplamda kaç kişiye çıkıyor sorusu için ise yıllar bazında şu bilgiler verilebilir: 2021 yılında toplam 231,910 kişi başvurmuş ve 2,874 kişi kazanmıştır. 2020 yılında toplam 415,008 kişi başvurmuş ve 2,709 kişi kazanmıştır.
En az 3 yıl daimi ikamet yani Green Card sahibi olmalıdır. ABD vatandaşı eşiyle 3 yıldır yaşıyor olmalıdır. Başvuru yapmadan önce bulunduğu eyalette en az 3 ay yaşamış olmalıdır. Başvuruyu yapmadan önceki 3 yılın en az 18 ayı boyunca ABD'de fiziksel olarak mevcut olmalıdır.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Türkle evlenen Alman vatandaşından, Türkçe öğrenmesi istenmiyor. Alman vatandaşları Türkiye'ye vizesiz, pasaportsuz, sadece nüfus cüzdanlarıyla girebiliyorlar.Hatta tarihi geçmiş nüfus cüzdanlarıyla bile girebiliyorlar. Böyle giderse Türk vatandaşlarına uygulanan çifte standart bitmez.
Almanya'daki nafaka miktarlarını belirleyen Düsseldorf Asgari Nafaka Tablosu'na (Düsseldorfer Unterhaltstabelle) göre, aylık 1.900 Euro geliri olanlar için, 0-6 yaş arası çocuklarına ödenecek miktar 396 Euro'dan 437 Euro'ya çıkarıldı. 7-12 yaş arasındaki çocuklar için ise çocuk başına 502 Euro ödenecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri