Ürdün Maliyet Ortalama bir Avrupa şehri kadar, ne daha az ne de daha fazla. Tabii ki çok lüks restoranlar da var, aşırı ucuz yerler de fakat kıyaslayınca gerçekten de kıyaslayınca ortalama bir Avrupa şehri kadar pahalı geldi.
Alkol satışı ve tüketiminin yasak olduğu komşu ülkelerin aksine bu tarz yasaklamaların bulunmadığı Ürdün'de özellikle eğlence mekanlarında alkollü tüketimi oldukça fazla.
Ürdün. Başörtüsü giymeyi gerektiren herhangi bir kanun ya da herhangi bir kamu kurumundan herhangi bir yasaklama yoktur. 1980'lerde başörtüsü kullanımı arttı. Bununla birlikte, başörtüsü kullanımı genellikle alt ve orta sınıflar arasında yaygın olarak görülmektedir.
Özellikle ülkenin yöresel kıyafetleri, kum sanatı, Ürdün'e özgü altın işlemeli takılar, el dokuması duvar halıları ve ülkenin yöresel eşarbı olan keffiyeh bunlardan sadece birkaçıdır.
Ürdün yarı kurak bir ülke olup yüz ölçümü 89 bin km², nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Bu da Ürdün'ü 11. en kalabalık Arap ülkesi yapmaktadır. Halkının %95'i Sünni Müslüman olan Ürdün'ün resmî dini İslam'dır, ayrıca Hristiyan azınlık da bulunur. Başkenti ve en büyük şehri Amman'dır.
İlgili 41 soru bulundu
Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, karşılıklı olarak yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Ürdün'ün başlıca geçim kaynağı madencilik ve turizmdir. Ülkede zengin fosfat, potasyum ve bakır yatakları bulunur. Ürdün ayrıca, dünya granit üretiminde ve ihracatında önemli bir paya sahiptir. Turizm ülkenin bir diğer önemli ekonomik faaliyetidir.
Resmi dil Arapça'dır. Özellikle başkent Amman'da İngilizce yaygın şekilde konuşulmaktadır.
Orada en azından çok mini şort, etek, askılı kıyafetler giymemenizi tavsiye edebilirim ama Petra, Wadi Rum ve Ölü Deniz'de gayet rahat kıyafetlerle gezebilirsiniz. Bu bölgelere her yol dünyanın farklı yerlerinden binlerce turist geliyor. O yüzden çok çok dekolte olmamak kaydıyla istediğiniz kıyafeti giyebilirsiniz.
Ürdün'de kahvaltı kültürü ise oldukça farklı. Falafel dürüm, patlıcan ezmesi, humus ve taze ekmek sabahları güne başlamak için karşınıza gelecek olan lezzetler.
Ürdün, fosfat dışında, doğal kaynaklar ve özellikle tatlı su bakımından fakir bir ülke. Aslında eskiden "bereketli hilál" diye bilinen bir araziye sahip olmasına rağmen, tarım üretimi kısıtlı, sanayileşme ise zayıf. Nüfusu, 7 milyon dolayında. Ürdün'ün yerlisi yok dense yeridir.
Müslümanın mürted biri ile evlenmesi, Evli bir kadınla evlenmek ya da iddet bekleyen kadının evlenmesi, Dörtten fazla kadınla evlenmek.” Evlilik akdi bir kadın ve erkek arasında olur.
Ürdün'de deniz var mı diye soranlara söyleyelim: Evet. Kızıldeniz, Petra ve Wadi Rum ile ünlü Ürdün'de denize girebileceğiniz küçük de olsa bir sahil bulunuyor. Kızıldeniz kıyısındaki Akabe, Ürdün'ün denize kıyısı olan tek şehri.
Ürdün, Orta Doğu'da yer alınca bir de İsrail'in hemen yanı başında olunca akla gelen ilk soru güvenlik oluyor. Lakin endişe edilecek bir konu yok. Ürdün gayet güvenli bir ülke.
Lut (Arapça: لوط, İbranice: לוט), bugünkü İsrail ile Ürdün sınırı arasındaki topraklarda yaşayan bir kavim olan Lut kavmine gönderildiğine inanılan peygamber.
Türkiye Cumhuriyeti ile Ürdün hükümeti arasında 1 Aralık 2009 tarihinde yapılan anlaşma uyarınca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 6 ay içerisinde yapacakları 90 günlük turistik seyahatlerinde vize almalarına gerek bulunmamaktadır.
Yazları ortalama 30 derece ile yarı kuraktır. Kışları ise 13 derece civarındadır. Ülkenin batı kısmı kasım ayından mart ayına kadar en büyük yağışı almaktadır. YAŞAM MALİYETİ Ürdün'deki yaşam maliyeti çoğu batı ülkelerinden daha düşüktür.
Ürdün'e vize gerekiyor mu diye merak ediyorsanız, seyahatinizi vize almadan sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. En az 6 ay geçerliliği olan bordo, gri, diplomatik pasaport alarak da bilinen siyah ya da yeşil pasaportunuzun olması Ürdün için yola çıkabilmeniz adına yeterli.
Hayır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Ürdün'e yapacağınız seyahatler için 1 Aralık 2009 yılında iki ülke hükümetleri arasında yapılan anlaşma uyarınca 90 günlük seyahatler için vize alınmasına gerek yoktur.
Ürdün'deki Türkler, veya Ürdün Türkleri olarak da bilinir, Ürdün'de yaşayan Türk kökenli insanlardır. Bu insanlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminden bu yana Ürdün'de başarılı bir varlığa sahipler. Bugün ülkede Osmanlı-Türk göçmenlerin torunları olan yaklaşık 60.000 kişilik bir azınlık vardır.
Mevcut Kral, merhum Kral Hüseyin'in büyük oğlu II. Abdullah'tır. Babasının ölümü üzerine 7 Şubat 1999 tarihinde tahta geçmiştir. Kral II. Abdullah'ın 1994 doğumlu büyük oğlu Prens Hüseyin 2 Temmuz 2009'da Veliaht Prens ilan edilmiştir. Ürdün'de yürütme ve yasama alanında Kral belirleyici konumdadır.
Ürdün'ün ulusal yemeği mansaf, ancak çoğu zaman musahan ya da maklube gibi yemekler de yenilir.
Ürdün'ün illeri (Arapça: محافظة, muhafaza), Ürdün'ün birinci düzey idari bölümleri olup ülke 12 ile ayrılmaktadır. Her ilin başında kralın atadığı bir vali bulunmaktadır.
Ürdün'e AB ülkelerinden ithal edilen ürünlerin büyük bir kısmını çikolatalar oluşturmaktadır. Türkiye'nin bu grup içindeki ihracatında ise kokolinler önem taşımaktadır. Şekerli mamullerde ise sakızlı ve jöleli şekercilik mamulleri ihracatımızın çoğunluğunu oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri