Buzdolabı magneti, yöresel kumaşlar, yöresel kıyafetler, halı ve kilimler, cevizli pekmezli sucuk, isot biberi, bakır eşyalar, taş süslemeleri, Urfa akıtması, Urfa peyniri, menengiç gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Şanlıurfa'ya özgü yemekler arasında lahmacun, etsiz çiğ köfte, Urfa kebabı, patlıcan kebabı, şabut balığı, üzlemeli pilav, ciğer kebabı, içli köfte, yöresel çorbaları, şıllık tatlısı, aya köftesi, ağzı açık, ciğer kebabı gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Güneydoğu seyahati, Gap turu alınacak hediyelik eşyalar olan, bakır işlemeler, baharat, kumaş, yemeni, halı, kilim, sede... Şanlıurfa'dan ne alınır? Urfa'nın meşhur bakırları, takıları, el emeği kilim ve halıları, kokuları ile mest eden baharat...
İlgili 30 soru bulundu
Çünkü Güneydoğu'nun sıcakları sizi bunaltabilir, o yüzden Mayıs ayı ve Haziran ayı başları en keyifli zamanıdır. Mardin Hasankeyf, Diyarbakır ve Urfa 2 saatte gidebileceğiniz yerler. Özellikle Hasankeyf ve Urfa Balıklıgöl, GAP turunun olmazsa olmazı.
GAP TURU KAÇ GÜN SÜRER? Uçaklı GAP Turu programı ana ulaşımının uçakla sağlanması sayesinde 4 gece 5 gün olarak planlanmaktadır.
Urfanın Meşhur Şıllık Tatlısı (Detaylı)
Şanlıurfa yemekleri denildiğinde ilk akla gelen lezzet, Urfa kebabıdır. Kıyma, kuyruk yağı, soğan ve tuz ile hazırlanan Urfa kebabı, şişlere geçirilir ve ağır ağır pişirilir. Ardından bulgur pilavı ve közlenmiş sebzelerle birlikte sunulur.
Urfalıların Meşhur Baharatı: İsot.
Halfeti'de yetişen ve anavatanı Hindistan olan kebat meyvesinden reçel yapımına başlandı.
İçecek olarak tüketilen halkın “Biyanbalı” dediği şerbet, meyan kökünden yapılmaktadır. Urfa Meyan Şerbeti (Biyanbalı) sıcakların en etkili şekilde hissedildiği Şanlıurfa'da sıcak günlerin ve Ramazanlarda iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Meyan Şerbeti, meyan bitkisinin kökünden elde edilen bir içecektir.
Urfa Şıllık Tatlısı
Urfa Şıllık Tatlısının ayırt edici özelliği, üretim metodundaki farklılığı ile birlikte Şanlıurfalı ustaların bilgi birikimi ile üretilmesi ve ürün malzemeleri arasında yörede yetişen koyunların sütlerinden elde edilen sadeyağın kullanılmasıdır.
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Akıtma arasına ceviz sarılarak şerbetlendirilip ikram edilir. İki çeşidi vardır. Sarma şıllık, krep benzeri bir hamur olan akıtmanın içine ceviz ya da nadiren fıstık sarılıp üstüne çok ince şerbet dökülerek yapılır.
*Urfa'da hırtlek, gırtlak'a verilen isimdir. Tatlının gırtlağın boğumlu şekline benzemesinden dolayı bu isim verilmiş olabilir.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Bağları, üzüm türleri, pekmezi, pestili, kesmesi, mayhoş narları, sütü, peyniri ve ayranıyla ve hepsinden önemlisi suyu ve havasıyla bir başka güzeldir Siverek.
GAP TURU NEDİR
GAP turu Güney Doğu Anadolu Bölgesini kapsamaktadır. Bölge bu GAP isminin açılımı olan Güneydoğu Anadolu Projesi olan GAP, bölgedeki santral çalışmaları ile bu adı almıştır.
GAP Turuna Başlarken
GAP turu başlangıcın da ilk tur Adana'dır. Meşhur Kaburgacı Yaşar'da ciğer kebabıyla kahvaltıdan sonra Adana Taş köprü ve Sabancı Camii ziyaret edilir. Daha sonra ise Gaziantep'e geçiş yapılır. Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı ve Kale gezisi yapılır.
GAP Turunda Gezilecek Şehirler
Şehirler değişiklik gösterse de Antakya, Diyarbakır, Mardin, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman ve Kahramanmaraş gezilecek yerler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri