Urla'nın en güzel plajlarından biri olan Kalabak Halk Plajı oldukça sığ olması ile bilinmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kalabak Plajı Urla'nın kuzeyinde yer almaktadır. Kalabak Plajı'nda denize sıfır konumda bulunan birçok evin önünden denize girilebilmektedir.
Popüler plajlarının yanı sıra, gizli kalmış koyları ile de hem denize girmek hem de kamp yapmak için tercih edebileceğiniz Urla plajları arasında; Altınköy Plajı, Demircili Koyu, Bodrum Koyu, Kum Denizi Plajı ve Balıklıova Köyü Plajı yer almaktadır.
Altınkoy. Urla'nın doğa olarak en güzel plajı desek yalan olmaz. Bu bakir ve kumluk koya yazın kampçılar doluyor. Üzerinde şemsiye, şezlong kiralayabileceğiniz, ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir tesis de bulunuyor.
Urla merkeze yaklaşık 15 km uzaklıktaki Demircili Koyuna ulaşım için çam ormanlarının arasından geçerek Demircili koyuna varıyorsunuz. Yeşillikler arasından geçtikten sonra sizi çok güzel bir koy karşılıyor. Burada kamp da yapılabiliyor. Deniz suyu çok temiz ancak genellikle soğuk oluyor.
İlgili 20 soru bulundu
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Urla'da gezilecek yerler arasında; Urla İskelesi, Çeşmealtı, Limantepe, Sanat Sokağı, Urla Bağ Yolu, Bademler Köyü, Özbek Köyü, Malgaca Pazarı ve Güvendik Tepesi yer almaktadır. Urla tatilinde günübirlik ziyaret edebileceğiniz yerler arasında ise Seferihisar ilçesi ve Urla'ya bağlı olan Yassıca Adası yer almaktadır.
Urla Kum Denizi plajına giriş ücreti 60 liradır. Ancak içeride kullanacağınız şezlong, şemsiye, kabin, duş gibi hizmetlerden ayrıca ücret alınmaz.
Ilıman bir mevsimi olan Urla, yaz-kış turistlerin tercih ettiği bir tatil beldesidir. Çoğunlukla yaz aylarında tercih edilen Urla'ya dört mevsim gidilir.
Halk plajı kısmında kendi şemsiyeniz ve sandalyeniz ile içeride keyifli vakit geçirebilirsiniz veya ücret karşılığında işletmelerin şezlong ve şemsiyelerini kullanabilirsiniz. Kişi başı bayram ve özel günlerde giriş 100 TL diğer günlerde ise 80 TL ücreti bulunuyor. Tuvalet, duş yemek gibi imkanlar da mevcut.
Tesis Belediyenin, Giriş 80 tl. Dışardan yiyecek içecek alınmıyor.
Denizi soğuk ama çok güzel. Plaj ince kum genellikle. Çok keyifli ve sakin vakit geçirebileceğiniz bir bölge.
Urla Kum Denizi Plajı
Urla İskele'nin girişinde bulunan plaj, geniş bir kumsala sahip. İnciraltı Semt Garajı'ndan minibüs ile ve 725 numaralı Urla otobüsü ile ulaşılabiliyor.
Örneğin Urla'da karagöz, mırmır, çupra, isparoz, barbun, levrek, sarpa avlayabilirsiniz.
Ege otlarının meşhur olduğu Urla mutfağında; kabak çiçeği dolması, enginar, Girit kabağı salatası, katmer, damat helvası, un kurabiyesi, kekik turşusu, patlıcan turşusu, kınalı bamya, oğlak dolması ve balık buğulama mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.
Urla'ya Özel Araç İle Ulaşım
İzmir şehir merkezine ortalama 30-35 km uzaklıkta yer alan Urla ilçesine özel araç ile ulaşım ortalama 35-40 dakika sürmektedir. İstanbul ile Urla arası mesafe ortalama 600 km'dir ve iki mesafe arası yolculuk ortalama 5 saat sürmektedir.
Sakin ve Huzur Dolu Bir Tatil Yapmak İsteyenler İçin Urla'nın Birbirinden Güzel Plajları Kalabalık tatil beldelerinden sıkıldıysanız ya da zaten her daim sakinlikten ve dinginlikten hoşlanıyorsanız tam sizlere göre bir tatil önerisiyle geldik. Ege'nin incisi İzmir'se huzur arayanlar için de İzmir'in incisi Urla'dır.
Marmaris ve çevresi, birbirinden güzel koylara sahip. En güzellerinden birisi de, Hisarönü köyünün yemşeyil çam ormanlarıyla çevrili Kerdime sahili. Şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bu sahilde denize girmek için en güzel zaman ise kesinlikle suyun çarşaf gibi dümdüz olduğu sabahın erken saatleri!
İzmir ve tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Karaburun ve Mimoza Koyu da Karaburun'da bulunan en güzel koylardan. İzmir merkezinden yaklaşık 104 kilometre uzaklıktaki Mimoza Koyu, Karaburun merkezine ise çok yakın. Tertemiz bir denize sahip olan koyda şemsiye, duş, yeme-içme gibi tüm imkanlar mevcut.
Çeşme, İzmir
Çeşme'ye gittiğinde Ege kıyılarının tadını çıkarmak için Ilıca Plajı, Boyalık Koyu, Pırlanta Plajı ve Delikli Koy'da mutlaka yüzmelisin. Tertemiz denizlere ve beyaz kumlara sahip olan bu plajlarda rüzgar sörfü de yapabilirsin.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda! Denizinde termal suların bulunduğu bu plaj, ılık suyu ve berraklığı ile dikkat çekiyor.
İzmir'in hakim rüzgar yönü güneydoğu ve batıdır. Yıllık ortalama 18.5 ºC olan deniz suyu sıcaklığının en düşük olduğu aylar (11ºC) ve Şubat (10.7 ºC); en yüksek olduğu aylar ise Temmuz ve Ağustos (26.2 ºC ) dir.
Deniz sıcaklığı taban derecesi 22 olarak kabul edilmektedir. Genellikle 22 derece altında deniz suları soğuk olarak algılanabilir. Deniz suyunun 29 derecenin üzerine çıkması durumunda deniz çok bunaltıcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri