Örneğin Urla'da karagöz, mırmır, çupra, isparoz, barbun, levrek, sarpa avlayabilirsiniz.
Balık avları sırasında en sık yakaladığımız balık türleri kupes, mercan, fangri, çipura, karagöz, isparoz, istavrit, kolyoz ve kırma mercandır.
İzmir'de en çok bulunan balıklar bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterir. Gümüldür'de mırmır, kefal, levrek, lidaki, çupra, kupes, barbun bulunurken, Ürkmez'de ise kefal, çipura, lidaki barbun, kupes, mırmır, isparoz, mercan, ispendek, levrek, iskorpit, mığrı, sargoz ve karagöz balıkları bulunur.
Özellikle Sargoz, Çupra, Karagöz, Granyöz ve Levrek açısından bu mera tamda gelmeniz gereken bir yer.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
İzmir'in önemli balıkçılık merkezlerinden biri olan Urla İskelesi, zengin deniz yaşamı ve temiz suları ile dikkat çeker. Urla İskelesi'nde levrek, çipura ve kalkan gibi pek çok farklı deniz balığı türü avlayabilirsiniz. İskeleye kolay ulaşım imkanı da sunan bu bölge, özellikle amatör balıkçılar için idealdir.
Çipuranın yanı sıra Karaburun Kefali, levrek, lüfer, lagos, dil balığı, akya, midye dolması, kalamar, ahtapot, İzmir'in meşhur balık ve deniz ürünlerindendir.
İzmir, Seferihisar
Bu nedenle daha çok Doğanbey tarafları ile Sığacık bölgesinin sağ tarafında kalan Azmak ve Demircili tarafları tercih edilir. Ama genel olarak bakıldığında Seferihisar'da açıklardan av yapılır yada aslında Urla ilçesine bağlı ama Sığacığa daha yakın olan Kokar, Cılga, Papaz ve Zeytineli meralarında.
Kıyı Balıkçılığı Nerede Yapılmaktadır? Kıyı balıkçılığı yapmak istiyorsanız deniz, göl ve akarsu kıyıları idealdir. Kıyı balıkçılığı yapmak için bir tane olta kamışı, misina eklentileri ve bir tane de makara kullanmanız gerekmektedir. Kıyı balıkçılığı esnasında çok olmasa da şansa bağlı balık yakalayabilirsiniz.
Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
Özellikle Hekim Adası, Pita adası başta olmak üzere Urla adaları, etrafında balık avlamak için oldukça rahat yerlerdir. Buraya tekneyle açılarak kolayca ulaşabilirsiniz. Urla da en bereketli koylar arasında; Kokar Koyu, Hacılar Koyu, İmece Koyu, Zeytineli Koyu vardır.
Çokda çeşit balık avlarsınız. Özellikle Gopez(Kupes) ve İstavrit yüzünüzü hep güldürür. Ayrıca Mercan, Uskumru, Karagöz ve şanslıysanız Çupra da yakalama şansınız var.
Özellikle İzmir, Manisa ve Afyon şehirlerindeki göl ve baraj gölleri, Ege bölgesinde bulunan Avşar ve Seferihisar Baraj Gölleri; Karamık ve Eldere Gölleri başlıca turna meraları olarak görülmektedir. Özellikle geniş göllere sahip bu meralar, turna balıkları açısından zengindir.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Kıyıdan yemli deniz balığı avı : Karagöz, Çupra, İzmarit vb. balıkları avlayacaksanız 30-80gr civarında atarı olan ucu balık vurduğunda hissedebileceğiniz oranda hassas olan boyu 270-330m arasında olan teleskopik kamışları ve 2 parçalı kamışları tercih etmelisiniz.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Çoğu büyük avcı balıklara ulaşmak için uzun atış mesafeleri, uzun takımlar ve iki elle, güç gerektiren atış teknikleri kullanır. Bu alanda ki 286,63 metrelik atış mesafesi rekoruna bakıldığında daha etkili avlar için ihtiyacımız olan mesafenin önemini anlayabiliriz.
Bunun yanında Lidaki, Kalamar, Ahtapot, Levrek, Kupes(Gopez) ve İsparoz'da yakalanan diğer balıklardır. Ayrıca Bot veya Sandallla biraz açılırsanız Mercan Balığı, 60-70 metre derinliklere doğru gidersenizde Uskumru, Palamut, Trança, Granyoz ve İstavrit'de oltalarınıza vuracaktır.
Doğal hayatı koruma kapsamında bölgeyle ilgili koruma alanının tam olarak çizilmediğine işaret eden Özal, "İzmir Körfezi için buradan çıkan balıklar yenemez de denemez yenilebilir de.
Sarı kuyruk (Seriola dumerili), diğer adıyla kuzu balığı, ışınsal yüzgeçliler sınıfında bulunan avcı bir balık türü. Özellikle Akdeniz bölgesinde bulunan sarı kuyruk, 70-80 kilograma kadar ulaşabilmektedir.
Orta sertlikte bir olta kamışı, uygun büyüklükte bir olta makinesi ve dayanıklı bir misina tercih edebilirsiniz. Ağırlık Seçimi: Ağırlık seçimi, misinanın dip sürütmesi sırasında deniz tabanına ulaşmasını sağlar.
Lüfer avlamak için yemli olta, sahte yem veya kaşık tekniği kullanılıyor. Lüfer avlarken olta takımı olarak, hırsızlı mantarlı olta veya mantarlı olta takımları kullanılıyor. Yemli oltalarla zokalı sarkıtma veya mantarlı dip takımı en çok tercih edilen avlama teknikleri oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri