Birden fazla kanaldan eş zamanlı veri transferi yapabiliyor olması nedeniyle USB 3.0, kendisinden önceki USB 2.0′a oranla arttırılmış bir veri transfer hızı sunuyor. USB 3.0′ın teorik olarak ulaşabileceği en yüksek hız 4,8 Gbit/sn olarak açıklandı. Yani USB 2.0′ın 480 Mbit/sn hızının tam 10 katına ulaşması mümkün.
USB 3.0, Evrensel Seri Yolun (Universal Serial Bus'ın – USB) en son büyük değişikliğidir. Önceki USB teknolojileriyle aynı kolay kullanım ve tak-çalıştır özelliklerini sunar ancak performansı 10kat daha yüksektir ve daha başarılı bir güç yönetim sistemine sahiptir.
Aradaki farka gelince, USB 3.2 Gen 2 tek bir 10 Gbps veri şeridine sahipken, USB 3.2 Gen 1×2'nin toplam 10 Gbps hıza ulaşmak için iki adet 5 Gbps şerit kullandığını not edelim. Son kullanıcı olarak bu sizin için pek önemli olmayabilir lakin bu isimlendirmeyi bir yerlerde görebilirsiniz.
Bağlantı noktasının görünümüne bakarak USB 2.0 ve USB 3.0 arasında kolayca ayrım yapabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki USB bağlantı noktasını tamamen siyah veya gri renktedir. Bu bağlantı noktası bir USB 2.0 bağlantı noktasını olduğunun kanıtıdır.
USB portu yanındaki USB simgesi üzerinde "SS" harfleri görünen usb 3.0 olmalı.
İlgili 27 soru bulundu
USB hızları
USB 2.0, USB 1.1'in 40 katı kadar bant genişliği ile yüksek hız sağlar. Her iki sürümde de kablo yapısı ve bağlantı uçları aynıdır.
Diğer iyileştirmelerin yanı sıra USB 3.0, SuperSpeed USB (SS) olarak adlandırılan yeni aktarım hızını ekler. 5 Gbit/s'ye (625 MB/s) kadar veri aktarabilir. 2000 yılında sunulan USB 2.0 standardından yaklaşık 10 kat daha hızlıdır.
USB 2.0 Bellek 480 Mbit/sn bant genişliğine sahipken, USB 3.0 Bellek 4,80 Gbit/sn bant genişliğine sahiptir. Kısaca 2.0 ve 3.0 kavramı flash belleğin bilgisayara olan dosya alım veya aktarım hızıdır. USB Bellek 3.0, 2.0'a göre oldukça yüksek düzeyde bir aktarım hızına sahiptir.
Kilopat. Evet çalışır, dosya aktarım hızı USB 2.0 olur sadece.
Bu nedenle USB 3.0 girişi mavi renk ya da "Super Speed" anlamına gelen "SS" harfleri ile belirtilir. USB 3.1 ve USB 3.2 hem USB 2.0 hem de USB 3.0 girişine fiziksel olarak bağlanabilir. Bilgisayara bağlanmak istenen yan donanımın USB ucu bu girişlerden uygun olanına takılır.
USB 3.2 Gen 2x2 teorik 20 Gbps hıza ulaşmak için dört hattın tümünden yararlanır.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB 3.2 cihazlarının mevcut tüm USB ürünleriyle uyumlu olduğunu, yani yeni USB ürünlerinin eski cihazlarla çalışacağını göz önünde bulundurmakta fayda var.
Uzun yıllar kullanılan USB 2.0 versiyonundan sonra 2007 yılında ortaya çıkan USB 3.0, sunduğu 5 Gbps aktarım hızı, mavi giriş portu ve az enerji tüketmesi ile kullanıcıların gönlünü fethetmişti. Hala en çok kullanılan USB versiyonlarından biri olan 3.0 versiyonu; SuperSpeed USB, USB 3.2 Gen 1 olarak anılıyor.
USB-C 3.1 kabloları tam özellikli USB-C kablolar olarak kabul edilir. USB Type-C ile USB 3.1 aynı şeyler değiller. Type-C sadece bir bağlantı türü ve içerisinde şu anlık sadece USB 2.0 ya da 3.0 barındırabiliyor.
(bilişim, marka) Universal Serial Bus kavramının kısaltması (cihazları bağlamak için bir seri veri yolu standardı.)
Type-C bir tür bağlantı çeşididir. USB bağlantı noktasının teknolojisini ifade eden terim, USB bağlant çeşidini tanımlar. Telefon, dizüstü bilgisayar, flash bellek, fotoğraf makinesi bağlantılarında kullanılır. Aygıtların şarj edilmesini, güç çıkışını, araçlar arasında veri aktarımını, video çıkışlarını sağlar.
“Type-C kablo nedir?” sorusuna verilecek en iyi yanıt; USB 3.1 teknolojisini destekleyen, yeni nesil, yüksek hızlı bir bağlantı aracıdır. Type-C kablo, küçük, simetrik ve kullanıcı dostu bir tasarıma sahiptir. Kablonun en büyük avantajlarından biri, yüksek elektrik akımı taşıyabilme kapasitesidir.
“USB Type C nedir?” sorusunun bir diğer yanıtı da çoklu bağlantıdır. Type C kulaklık, haricî powerbank, monitör ya da hangi cihazı istiyorsanız bu ürün ile bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.
① Bilgisayar adınızı [Arayın] -> ②[Teknik Özellikler] öğesine tıklayın -> ③[Arayüzler] bölümünde USB Type-C'yi göreceksiniz. Kullanım kılavuzunun elektronik versiyonuna ASUS Resmi İnternet Sitesi üzerinden erişebilirsiniz.
Siyah portlar USB 2.0 > 480 Mbps. Mavi portlar USB 3.2 gen 1 > 5 Gbps. Turkuaz/Kırmızı portlar > USB 3.2 gen 2 > 10 Gbps.
Yani USB 3.0, 10 kat daha hızlıdır. Güç Tüketimi: USB 3 bağlantısı 900 mA güç sağlarken, USB 2.0 500 mA güç sağlar. Bu konuda USB 3.0'ın avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. İletişim Mimarı: USB 2.0'da, veri iletişimi tek yönlü olarak gerçekleştirilir ve kablosunda 4 adet tel vardır.
UGREEN USB 3.0 Type-C data ve şarj kablosu, Type-C girişine sahip olan mobil cihazları şarj etmenize ve veri transferi gerçekleştirmenize olana sağlar. USB 3.0 desteği ile 5Gbps'e kadar veri aktarım hızı sağlar aynı zamanda QualComm 3.0 ve 2.0 desteği ile de cihazlarınızı hızlı bir şekilde şarj etmenize yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri