Aşağıdaki adımlardan biri sorunu giderebilir: Bilgisayarı yeniden başlatın ve USB cihazını tekrar takmayı deneyin. USB cihazının bağlantısını kesin, cihaz yazılımını (varsa) kaldırıp yeniden yükleyin.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
İlgili 44 soru bulundu
Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin. %99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Düzeltmek için lütfen usb diski takın, ardından Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Disk yönetimi'ni seçin. Diskin görünür olup olmadığını doğrulayın. Evet ise, lütfen disk bölümünün üzerine sağ tıklayın ve atanan sürücü harfini değiştirin. Bundan sonra disk tekrar çalışacaktır.
Bu sorunun nedeni genellikle USB belleğinize bulaşan bir virüstür. Bu virüs, USB belleğinizi virüslü bir bilgisayara taktığınızda aktif olur ve USB belleğinizdeki tüm dosya ve klasörleri gizler. Bu yüzden USB belleğiniz dolu gözükmesine rağmen içi boş görünür.
Flash bellek, verileri depolamak ve almak için elektrikle silinebilir programlanabilir salt okunur (EEPROM) bir format kullanır. Flash sürücüler, geleneksel sabit sürücülerle benzer şekilde çalışır. Flash sürücüler uçucu değildir, bu da pil yedeğine ihtiyaç duymadıkları anlamına gelir.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" isminin kısaltmasıdır. Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir.
1 TB flash bellek modelleri sahip olduğu geniş depolama alanı ve avantajlı özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilir. 1 TB bellek modelleri birçok farklı teknik ve yapısal özellik doğrultusunda birbirlerinden ayrılır. Bu özelliklerden ilki kullanılan USB versiyonudur.
Ancak 2 TB USB 3.0 flash bellek gibi daha büyük kapasitelere sahip modeller de bulunur. Daha küçük ve az miktarda şeyler depolamak için 8 GB tarzı olanlardan seçebilir fakat profesyonel işlerde ve büyük projelerde kullanacaksanız 1 ve 2 TB flash bellek tavsiye edilir.
Televizyonunuz USB aygıtınızı görmüyorsa; USB cihazınızın fat32 ya da NTFS biçiminde formatlanması gerekmektedir. Televizyonunuz USB 2.0 ise, USB 3.0 destekli aygıtı çalıştırmayacaktır. Farklı bir USB cihazı bağlayarak kontrol edebilirsiniz.
Android geliştirici seçenekleri denince akla ilk gelen ayarlardan biri de USB hata ayıklama diyebiliriz. Bu özellik, Android cihazların bilgisayarlarda arabirim oluşturmasına imkan sağlıyor. Bu sayede uygulama yükleme, veri toplama ve hatta cihazı rootlama gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Alan kullanıldığı halde USB dosyalarının gösterilmemesi veri kaybı felaketinin ana nedenlerinden biridir. Bu sorun yanlışlıkla silme, gizli dosyalar, yanlış dosya sistemi ve virüs saldırısı vb. gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" kelimesinin kısaltmasıdır. USB'nin Türkçesi "Evrensel Seri Veriyolu"dur. USB dış donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı biçimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri