Burun estetiği sonrası hastaneden eve geldiğiniz gibi hemen buz torbası uygulayın. Böylece ortaya çıkacak şişlik, ödem ve morlukları büyük oranda ortadan kaldırabilirsiniz. Buz uygulaması yaparken cilt arasına bez koyarak daha etkili bir uygulamaya yapabilirsiniz.
Burun içine bir antibiyotik merhem uygulayın. Ödem çözücü olarak 1. haftadan itibaren maydanoz suyu, yeşil çay ve ananas suyu içebilirsiniz.
Hastaların çoğunda ikinci günde sınırlı olarak göz kapaklarında ödem ve morarma oluşabilir, ancak hemen hemen hepsi 1. haftanın sonunda tamamen kaybolur. İlk gün boyunca size buz paketleri ile aralıklı soğuk tatbikini nasıl yapacağınız gösterilecektir. Böylece ödem ve morluklar daha az olur.
Hastanın burun şişliğini en aza indirmek amacıyla burnun sırt kısmı olarak belirlediğimiz bölgeye bant tedavisi veya kalıp tedavisi uygulanır. Bu sayede şişliğin fazla büyümemesi engellenmiş olur. Hastanın burun ucu şişliği genel olarak kıkırdak ve kemik yapısının değişmesinden dolayı oluşur.
Ameliyattan sonra, enfeksiyondan korunmak için 1 ay denize-havuza girmemeniz önerilir. 2 ay gözlük kullanılmaz (güneş gözlüğü dahil), 2 ay güneşten korunmak gerekir. Bunun için şapka takmak veya doğrudan güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucu (50+ faktör) kullanmak gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır. (geceler dahil) Üçüncü günden itibaren şişlik ve morluklar hızlı bir şekilde geçmeye başlar.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Vücutta bulunan ödemi, fazla sıvıyı dışarı yollamak için gün içerisinde su tüketimini artırmanız gerekmektedir. Gün içerisinde 8-10 bardak su içmek, vücudunuzdaki ödemin atılmasında yardımcı olmaktadır.
Evet, buruna soğuk kompres uygulamak, uyurken başınızı yüksekte tutmak, yüksek tuzlu yiyeceklerden kaçınmak ve fiziksel aktiviteyi sınırlamak gibi basit adımlar, ödemin daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olabilir.
Vücudumuzun kendini savunma şekli olarak şişlikler oluşmaktadır. Burun ameliyatı sonrası günlük aralıklarla buz uygulamak, beslenmemize dikkat etmek ve yüksekte yatmak ödemin daha hızlı geçmesini sağlar. Burun içinde oluşan ödemler 6 ay içinde geçerken tüm burundaki şişliklerin inmesi 1 yıla kadar sürmektedir.
Burun estetiği sonrası masaj günde 2-3 kez, birkaç dakikayı geçmeyecek şekilde uygulanırsa daha yararlıdır.
Burun Estetiği sonrası ilk aylarda şişliklere bağlı olarak asimetriler ortaya çıkabilir. Bu şekilde burun yamuk görünebilir ancak zamanla burun yapısı oturdukça ödeme bağlı eğrilikler geçer.
Ancak buradaki küçüklük kemik miktarı küçüklüğüdür. Burun kemiği törpülendiği için fazlalık kemik alınmış ve çok daha düzgün – estetik bir burun görüntüsü ortaya çıkartılmış olur. Özetle temelde burun küçültülmez – küçülmez.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Burun estetiği nedeniyle oluşan şişlikler ilk ayda % 60-70 oranında azalsa da, yeni burun yapısının tüm detaylarının görülebilmesi için, yani şişliklerin tamamen düzelmesi 6 ay ile 1 yıl arasında devam eder.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Uzun süre pozisyon değiştirmeden ayakta durmak, oturmak veya yatmak ödem oluşumunu kolaylaştırır. Aynı zamanda, hareketsiz kalmaya bağlı ödem oluşan bölgelerde kasların hareket ettirilmesi de ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Aspirin dışında, eczanelerde satılan adları ile Voltaren, Naprosyn, Exen, Endol, Etol, Profenid, Rantudil gibi ilaçlar da bu gruptandır.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri