USB belleklerin çalışabilmesi için enerji dolaşımının kesintisiz şekilde sağlanması gerekir. Ne var ki USB girişinde oluşan ani enerji değişimleri voltajın değişmesine neden olur. USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir.
Kullanıcılar flash bellekleri yanlış bir şekilde takıp çıkardıklarında üzerindeki pinler arızalanır ve bilgisayar tarafından okunamaz hale gelir. Hassas pinler basit bir takıp çıkarma nedeniyle bozulabilirler. Bu sebeple flash belleği kullanırken dikkatli bir şekilde takip çıkmak görmek gerekiyor.
Aygıt Yöneticisi'nde bulunan “Disk sürücüleri” başlığına tıklayarak listedeki disklere bakıyoruz. Orada sarı üçgen içinde siyah ünlem işareti olan bir simge varsa, USB belleğiniz sürücü sorunu yaşıyor demektir.
USB ile ilgili sorunlar uyumsuz aygıt, eski, yanlış veya bozuk sürücüler, hasarlı USB bağlantı noktaları veya kablolar, hatalı USB bağlantı noktası vb. nedenleriyle oluşabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Varsa izoporipil alkol, yoksa kolonya. Varsa WD-40 vb. Spreyler sıkıp pas ve oksit gibi kirlilikleri çözebilirsin. %99,9 saflıkta İzopropil alkol ve WD-40 kullanırsan kısa devreden çok endişelenmen gerekmez. Fön vb. cihazla kabaca kurutup açabilirsin.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. “Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
USB kalem sürücüyü veya flash sürücüyü PC'ye bağlayın. Adım 2 . Windows "Dosya Gezgini"ni açın > "Araçlar" > "Klasör" Seçenekleri'ne gidin > "Görünüm" Sekmesine gidin > "Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster" seçeneğini işaretleyin. Son olarak "Uygula"ya tıklayın.
Çoğunun ömrü 1,5 - 2 sene.
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Sorunun yaşandığı USB dış sabit sürücüsüne basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı seçin. Sabit sürücü kaldırıldıktan sonra USB kablosunu çıkarın. 1 dakika bekleyin ve USB kablosunu yeniden takın. Sürücü otomatik olarak yüklenmelidir.
USB, İngilizce "Universal Serial Bus" isminin kısaltmasıdır. Türkçeye "Evrensel Seri Veriyolu" olarak çevrilebilir. USB ilk olarak 1996 yılında klavye, fare, yazıcı vb. aygıt bağlantılarının tek tip hale getirilmesi ve veri akışının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla geliştirilmiştir.
Veri Aktarım Hızı
Piyasada 1.0, 2.0, 3.0 ve 3.1 gibi USB bellekler, standart olarak bilinen çeşitler arasındadır. USB 3.0 ve 3.1 gibi yüksek hızda veri aktaran ürünler tercih ederek minimum sürede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Piyasada uygun fiyatlara bulabileceğiniz USB 3.0 rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Flaş bellek (bilgisayar)
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
Evet. Dilerseniz disk yönetimi üzerinden birim sil- yeni birim oluştur da yapabilirsiniz.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
Bu sorunun nedeni genellikle USB belleğinize bulaşan bir virüstür. Bu virüs, USB belleğinizi virüslü bir bilgisayara taktığınızda aktif olur ve USB belleğinizdeki tüm dosya ve klasörleri gizler. Bu yüzden USB belleğiniz dolu gözükmesine rağmen içi boş görünür.
Telefonunuzun ayarlar menüsüne gidin ve 'Geliştirici Seçenekleri'ne erişin. Açılan menüde 'USB Hata Ayıklama' seçeneğini bulun; eğer pasifse, bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri