SSD'ler, güç kaynakları olan kapasitörlere bağımlı yaşar. İçeriğinde hareketli parça içermeyen SSD'ler, genellikle fiziksel etkenlerden kaynaklı değil; güç dalgalanmaları, voltaj değişimleri, mantıksal hatalar vb. dahili faktörlerden kaynaklı arızalanır.
SSD'lerin güç kaynakları, özellikle elektrik dalgalanması ve kesintilerinin ardından arızalanabiliyor, bu sırada verilerinize bile zarar verebiliyor. Bir başka sorun, tüm flaş belleklerde olduğu gibi SSD'lerin okuma/yazma döngülerinin kısıtlı olması.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Normalde bozulmaz ancak elektronik ürünler olduğu için sağı solu belli olmuyor, ilk elektrik kesintisinde bile bozulabilir veya yıllarca bozulmadan çalışabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Genel olarak, bozuk bir SSD'yi düzeltmek için altı çözümünüz var. Örneğin, SSD'nin aygıt yazılımını ve sürücülerini güncelleyin, dosya sistemini kontrol edin ve düzeltin, MBR'yi yeniden oluşturun, biçimlendirin ve sorunlu SSD'yi silin.
Bir SSD arızalandığında ne olur? Bir SSD arızalandığında, makinenizi açmaya gidersiniz ve işletim sisteminiz önyükleme yapmaz veya sürücünüzün algılanması durur. Bir dosya sabit sürücüye okunamaz veya yazılamaz. Dosyaları taşırken sık sık hatalarla karşılaşacaksınız.
Görüntü gitmesi ile SSD'nin ölmesi arasında uzaktan yakından hiçbir bağ yok. SSD öldüğünde SSD'ye artık veri yazılamaz. SSD, salt okunur moda geçer. Duruma göre SSD BIOS'ta gözükür ama sistemde gözükmez.
SSD harddiskler çabuk bozulmaz,fakat herkezde böyle bir düşünce var. Ama yıpranma olayı birazcık var,ama kesinlikle artık SSD'ye geçilmeli eskisi gibi sorunlar artık yok hatta hiçbir sorun yok.
SSD'nin yanmasının tek bir sebebi olamaz. Örnek vermek gerekirse; yanlış veya tam takılmamış bir SSD hiç ummadığınız bir anda çalışmayı durdurabilir veya yanabilir. Bunun yanı sıra anakarta sızan bir sıvı ile SSD'nin yanmasına sebep olabilir.
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
Windows'ta, Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmek ve SSD'nizi temizlemek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Disk Temizleme aracına erişmek için, Başlat menüsünde 'Disk Temizleme' yazarak arama kutusuna girin. SSD'nizi temizlemenin bir diğer yolu da, ücretsiz bir üçüncü taraf aracı kullanmaktır.
Depolama aygıtları için bu zarar, verilerin bozulması, silinmesi, düzgün çalışmaması ve kaybolmasıdır. SSD harddisklerde hata potansiyeli çok düşüktür ve hafızasında yer alan veriler bozulmaz.
SSD'ler, güç kaynakları olan kapasitörlere bağımlı yaşar. İçeriğinde hareketli parça içermeyen SSD'ler, genellikle fiziksel etkenlerden kaynaklı değil; güç dalgalanmaları, voltaj değişimleri, mantıksal hatalar vb. dahili faktörlerden kaynaklı arızalanır.
15-20 GB boş yer olmalı.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
ssd normal harddisklerden farklıdır. SSD disklerin sadece kart devresi tamir yapılabilmektedir. SSD tamiri yapılarak veri kurtarılması mümkün olmaktadır. Öncesinde bozuk ssd disk tamiri için analiz yapılır ve dosya kurtarım durumu tespit edilir.
SSD Hız Testi İçin Gerekli Araçlar
En popüler SSD hız test araçlarından bazıları şunlardır: CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, ATTO Disk Benchmark ve Anvil's Storage Utilities. Bu araçlar, farklı özelliklere sahip olsalar da, SSD'nin performansını ölçmek için hepsi kullanılabilir.
Genellikle SSD'ler, taşınabilirlik ve kazara düşme açısından HDD'lerden daha dayanıklı olabilirler. My Passport SSD gibi bazı sağlamlaştırılmış SSD'ler, 1,98 metreye kadar yükseklikten düşmelere (halı kaplı bir yüzeye) dayanabilirler, ancak aynı şekilde düşen bir HDD cihazı muhtemelen hasar görür.
Yüksek okuma yazma hızlarına sahip olan SSD, gecikme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır. Mevcut özellikler ve avantajlar, sadece yüksek önyükleme, okuma ve yazma ile sınırlı değildir. Oyunlarda daha hızlı bir okuma-yazma ile birlikte veriler daha hızlı yüklenmektedir.
Hangi marka SSD ise bazı üreticilerin sitelerinde ürün garanti sorgulama bölümleri oluyor. Bu sorgulama kısmına ürünün seri numarasını girdiğinde ürünün bilgileri ve garanti kapsamında mı değil mi zaten ortaya çıkıyor. Ürün seri numarası ve bilgileri senin SSD ile eşleşiyorsa orijinaldir.
SSD lerde normal HDD ler gibi ısınabiliyor bu normaldir. Bir şey kopyaladığında falan yad oyun oynadığında daha da ısınır ama korkulacak bir durum değildir. Eğer ki aşırı ısınıyor ise ve kasa kullanıyor isen üstüne üfleyecek şekilde ekstra bir fan ekleyebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri