Evet, incelir. Üst kol estetiğinde eğer ihtiyaç varsa öncelikle Liposuction işlemi yapılır. Başarılı bir yağ alma sonrası kollarda incelme sağlanır. Ardından germe işlemi yapılarak gevşeyip sarkmış fazla deri çıkartılır.
1.Kol İncelir mi? Elbette, incelir. Sadece diyet yaparak kollarınızın incelmesini beklemek yerine kol kaslarınızı çalıştıracak egzersizlerle birlikte bu süreci hızlandırabilirsiniz.
En iyi kardiyo egzersizleri tempolu yürüyüş, koşma, bisiklete binmedir. Bölgesel egzersizler eğer kardiyo ile birlikte yapılırsa daha iyi sonuç alınır. Haftada en az iki kez kardiyo yapmayı unutmayın. Vücudun her bölgesini mükemmel şekilde çalıştıran bir spordur.
Kol yağları her insan görülebilen bir durumdur. Kol bölgesinin çalıştırılması ve kol bölgesine özel olarak yapılacak egzersizler kol bölgesinde oluşan yağları eritecektir. Kol Yağları Nasıl Eritilir? Kişiler fit bir vücuda sahip olmak için egzersizler yapabiliyor.
Bölgesel fazlalıklarda kullandığımız en etkili sistem CoolSculpting teknolojisidir. Yağ dokusunu dondurucu bir soğuğa getirerek yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olan CoolSculpting, tek seansta işlem yapılan bölgedeki yağ dokusunun %25-%30 kadarını kalıcı olarak yok eder.
İlgili 34 soru bulundu
Östrojen hormonunun vücuttaki yağ metabolizmasıyla olan etkileşiminin bilinmesiyle araştırmalarda östrojen hormonu yüksekliğinin bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokusunun kalınlaşması ile doğru orantılı olduğu tespit edilmiştir. Bu da hastalığın neden kadınlarda yaygın olduğunu açıklamaktadır.
Kolda yağlanma olmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin en başında, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı gelmektedir. Fastfood ve diğer yağlı yiyeceklerin sık tüketilmesi, düzenli bir beslenme şeklinin bulunmaması bireylerin vücudunda yağlanma olmasına neden olabilir.
Kol Sarkması Sporla Düzelir Mi? Spor kasların gelişimi ve şekillendirilmesi için çok büyük etkiye sahiptir. Kaslar vücudun daha sıkı görünmesini sağlarken sarkmaları da önleyebilmektedir. Kol sarkmalarında spor etkili olabilmektedir.
Ağırlık ve Dambıl kullanın
Ağırlıklıar ve dambıllar tıpkı şınav gibi kol incelten hareketler için herkesin kullandığı yöntemlerden biri. Hatta bu egzersiz şınav çekmekten daha basit olabilir. Hafif ağırlıklarla başlamak işinize yarayacaktır. Zaman içinde yavaş yavaş ağırlıkları arttırabilirsiniz.
Sarkan kolları için kol sıkılaştırma hareketleri için evde uygulayabileceğiniz kol egzersizlerine örnek verecek olursak; pilates, yoga, şınav çekmek, düşük seviyede ağırlık idmanları, göğüs press, plank yürüyüşü örnek verilebilir.
Kol sıkılaştırma için vücut geliştirici aletlerden yararlanmak gerekir. Düzenli olarak yapılan egzersizler kol sarkmalarını düzenlemekle kalmaz sıkı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Bunun dışında daha kalıcı sonuçlara ulaşmak için ameliyatsız kol sıkılaştırma işlemlerinden yararlanılabilir.
4) Plank Hareketi
Tüm vücudu çalıştıran hareketlerden biri olan plank, kolları da inceltiyor. Plank hareketi için hiçbir ekipmana ihtiyacınız yok.
Kol çevresi ölçümü, üst kolun tam ortasından yapılmalıdır. Tüm çocuklar için sınır değerinin aynı (12.5 cm) olması nedeniyle, pratiktir.
Kilo alıp veren kişilerde sorun yaratan alanlardan birisi kollardır. Bazı kişilerde, kiloları normal olsa bile genetik nedenlerle, kollarda kalınlık ve sarkma olabilmektedir. Özellikle yaz aylarına girerken, askılı ve kısa kollu giysilerin kullanımının artması ile bu sorunu için başvuran hastaların sayısı artar.
Kollarınız kalın bir yapıya sahipse kolsuz elbiselerden uzak durmanız tavsiye ediliyor. Kolları zayıf gösteren kıyafetler arasında kolları tül detaylara sahip üstler, kol kısmı bol yapıya sahip elbiseler ya da bluzlar yer alıyor.
Kollarda oluşan yağlanma, ne yazık ki kurtulması oldukça zor olan bir bölgedir. Yapılacak kol egzersizleri, yağlanmayı azaltabilir; fakat tamamen yağlanmanın önüne geçmeyecektir. Bu noktada ise kol liposuction uygulaması tercih edilmektedir.
Spor ve diyet kollarınızı inceltmeye yetmeyebilir
Kol sarkması orta ve ileri yaşta egzersiz azlığına bağlı olabileceği gibi, gençlerde de sık görülmektedir. Genetik özellikler, yaşlanma, yerçekiminin etkisi, güneşe fazla maruz kalma gibi faktörler cilt ve cilt altı dokusundaki gevşemeyi arttırır.
Ağırlık ekipmanları genellikle kol kasına sahip olmak için yapılan egzersizler için kullanılmaktadır. Vücudunuzu geliştirmek ve kollarınızı en iyi şekilde çalıştırmak için 5 kg dambıl seti çeşitlerinden yararlanabilirsiniz.
Dumbell satın alırken ilk başta seviyenizi göz önünde bulundurmalısınız. Başlangıç seviyesi için 2, 3 ve 5 kg'lık modeller ideal iken ileri seviye için 10, 20 kg'lık dambıllar tercih edilebilir.
Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar. Ancak elastikiyetini yitirmiş sarkık cilt yapısı için düzelme sağlamaya yetmez. Bu nedenle sarkmalardan rahatsız olan hastalara kol germe ameliyatı yapılarak sarkık görünüm ortadan kaldırılır.
Kolajen ve elastin üretimini destekleyen beslenme alışkanlıklarının kazanılması yararlıdır. Sarkıklık görülen cilt bölgesine doğrudan uygulanan retinol veya hyaluronik asit bazlı krem, losyon veya pomadlar, ciltteki kolajen düzeyini artırarak gerilim sağlar ve sarkıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
Spor ile cildin daha gergin ve sıkı olacağı kesindir. O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
Besin tercihlerimizin kötü olması bölgesel yağlanma sorunu yaşamamızın en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle kötü karbonhidratlar, cips, kola, bol şekerli pastalar, kekler, börekler vb. besinlerin çok sık tüketilmesi karın, kalça, basen ve simitler olarak adlandırılan yan kısımlarda bölgesel yağlanmaya yol açar.
Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor. Bu nedenle spor yaparken nefes kontrolü oldukça önemli rol oynuyor.
Kol zayıflığı için en yaygın görülen nedenler yaralanmalardır. Ayrıca kasın az kullanılması ya da belirli kas düzensizliklerinden kaynaklanan kas kaybı, omurgadaki sinirlerin sıkışması ya da buna yapılan baskı ve en son olarak da belirli kalıtsal sorunlar da kollarda güçsüzlüğe neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri