Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Üst komşunun banyosundan su akıyor ne yapmalıyım?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Üst komşunun banyosundan su akıyor ne yapmalıyım?

Üst komşunun banyosundan su akıyorsa öncelikle üst komşunuzu durumdan haberdar etmelisiniz. Sorunun sadece sizin dairenize değil binanın betonuna da zarar verdiğini bilmesi gerekir. Ardından su kaçak tespit cihazları ile hizmet veren Teknotesisat ile iletişime geçmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Üst kattaki komşunun banyosu akıyor ne yapmalıyım?

Su kaçağı kaynağının ne olduğunun bulunması ve acilen bir çözüm getirilmesi gerekir. Üst katta oturanların bir tesisatçı çağırması ve sorunla acilen ilgilenmesi gerekir, yoksa alt kat nem ve rutubetten zarar görebilir. Eğer bu işlem gecikirse alt komşunun üst komşuyu şikâyet etme hakkı da vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sayarlartesisat.com

Üst katın banyosundan su akıyor nereye şikayet edilir?

Üst Kattan Su Damlıyor Site Yönetimine Şikâyet

Site yönetimi üst kat komşunuza ihtarda bulunabilir. Komşunuz hala sorunun çözümüne yanaşmamakta ısrar ederse, site yönetimi kendisine dava açabilir. Üst komşudan su akması sorununu çözümü çoğu zaman site yönetimi tarafından sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.org

Akan banyo tavanı şikâyeti nereye yapılır?

Alt komşusu da doğal olarak bu çileyi çekmek yerine şikâyet edebileceği bir resmi kurum aramaktadır. Bu sorun için en çok belediyelere şikâyet edilir. Ancak belediyeler bu gibi sorunlarla ilgilenmezler. Yapabileceğiniz en uygun yol; durumu site yönetimine bildirmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.com

Üst kattan su sızıntısını kim öder?

Tavan Akması Sonucu Tadilat Ücreti

Tesisatın kontrolünden sonra ortaya çıkacak olan ve eğer farklı durumlarda olmazsa üst kattaki kişi sorumludur ve yapılacak olan bütün tadilatları ve alınan zararın karşılanması için sorumlu olan üst kat ücreti karşılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

üst kattan sızan su nedeniyle zarar görenler

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Banyo tavanından su akması neden olur?

Tavandan Su Akması

Tavandan su akmasının sebepleri; Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Alt komşuya su akması kiracı mı öder ev sahibi mi?

Bir evde kiracının kusuru haricinde meydana gelen bir bozulma, tadilat gerektirecek bir durum için kiracılar sorumlu tutulamazlar. Ancak buna karşın kiracıların da bildirme yükümlülükleri vardır. Alt kata su sızıyorsa ve bu şikayet konusu olmuşsa kiracı bunu ev sahibine bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Üst komşuyu nereye şikâyet edebilirim?

Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: varsakhukuk.com

Tadilat yaptırmayan komşu nereye şikâyet edilir?

Hatta kaçak yapı ihbarının veya şikayetinin ilk yapılması gereken kurum, belediyedir. Çünkü belediyeler İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre kaçak yapıları yıkmak ve önlemekle yükümlüdürler. Büyükşehirlerde, öncelikle ilçe belediyesine şikayet yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Tavandan su sızması nasıl önlenir?

Tavandan su damlarsa nasıl önlenir? Sadece yağmurlu havalarda çatıdan su sızıntısı oluyorsa, çatıdan su sızmasını önlemek için çatı izolasyonu yapmanız gerekir. Membran hem ısı yalıtımı hem de izolasyon yerine geçen bir malzemedir. Uzun ömürlü olduğu için tercih edilen bir malzeme olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Su kaçağı masrafını kim öder?

Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Alt kata su sızması kim öder?

Akıntının nedeni tespit edilmeli ve sorun çözülmeli. Tüm bu masraflar üst kat komşuya ait olur. Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Banyo su kaçağını sigorta şirketi karşılıyor mu?

Sigorta poliçenizde şu maddeler varsa su kaçak tespiti,su baskınları,vb.. afetleri karşılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: corlutesisatci.com

Üst kattan alt kata su sızıntısı neden olur?

Kalitesiz malzeme kullanılan yerlerde, su basıncına dayanamayan borular çatlamaya başlar ve su kaçağı meydana gelir. Bu su kaçağı sonucunda da üst kattan alt kata su sızıntısı meydana gelir. Alt kata sızan suya göre, kaçağın temiz su tesisatından olduğu tespit edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Su tesisatı arızasını kim öder?

Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Banyoda su kaçağı nasıl tespit edilir?

Manometre değerinde düşüş olursa, akustik dinleme cihazı ile su kaçağı dinlenmeye başlanır. Su kaçağı ufak bir çatlaktan sızıntı şeklindeyse ve sesi duyulmuyorsa, temiz su tesisatının basıncı yükseltilerek akustik dinleme cihazı ile tekrar dinlenir. Bu işlemin sonunda evdeki su kaçağı kesin olarak tespit edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Zabıta suyu kesebilir mi?

Sonradan eklenen Düzeltme Notu: Belediyelerin artık su kesme ile ilgili görevi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Rahatsız eden komşu nereye şikâyet edebilirim?

Komşumuz tarafından yapılan rahatsızlık verici davranışlar tüm uyarılara rağmen devam etmekteyse ya da maruz kalınan gürültü çekilmez bir hal aldıysa polise ya da belediye zabıta görevlilerine şikayet edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Komşusundan rahatsız olan ne yapmalı?

1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi

Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Saat kaçta gürültü yasağı?

Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Komşu komşuyu rahatsız etmenin cezası nedir?

Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır. Hükmedilen hapis cezası, adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilebilir. Mahkûmiyet kararında belirlenen hapis cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Su sızıntısını kiracı mı öder ev sahibi mi?

Evin yapımı sırasında tesisatı yaptıran ve mülkiyet tamamen kendisine ait olduğu için ev sahiplerinin üzerine yasal sorumluluklar da eklenmiştir. Kiracılar daire içinde oluşan su sızıntıları için herhangi bir masraf ödemesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tufantesisat.gen.tr

Yeni ev sahibi kiracıya ya zam yap ya çık diyebilir mi?

*Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm'e göre, beş yıllık süre dolmadan yeni ev sahibi, satın aldığı evde oturan mevcut kiracıdan, kanun gereği TÜFE oranında artış dışında kira artışı isteyemez. Ek zam yapılmadığı ve talep edilen yüksek kira ödenmediği için de evde oturan kiracının tahliyesi talep edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ev sahibi kiracının kapısına gelebilir mi?

Milliyet'in haberine göre, ev sahibinin kira anlaşmazlığı nedeniyle kiracıyı ısrarlı bir şekilde aramasının “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçunu teşkil ettiğine dikkat çeken Avukat Levent Karakoç, ev sahibinin ısrarlı takiple sürekli kiracının kapısına dayanmasının da tutuklama nedeni olabileceğini kaydetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinlik.com.tr
Önceki makale
Mercimek hangi organa iyi gelir?
Sonraki makale
Farenjit bulaşır mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT