Botoksun Etki Etmesi İçin Yeterli Süre Beklenmelidir Botoks enjeksiyonu sırasında fazla doz kullanmaktansa yetersiz tedavi yapılması daha güvenlidir. Fazla doz uygulandığında yapılabilecek tek şey enjeksiyonun etkisinin geçmesini beklemektir.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Normal şartlarda 3 ya da 6 ay arayla yenileme işlemi yapılması önerilir. Ancak bu süre çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilir. 3 aydan daha sık aralıklarla botoks uygulaması tavsiye edilmez.
Tipik olarak, Botox'un etkileri üç ila dört aya kadar sürer. Bu nedenle önerilen tedavi her üç ila dört ayda birdir. Bununla birlikte, yüz kaslarınız daha az kasılmak için kendilerini eğitmeye başlarsa, her bir tedavi için süre üç veya dört aydan daha uzun sürebilir.
İlgili 20 soru bulundu
1- Botoksu düzenli ve devamlı yaptırın.
Düzenli yapılan Botox, yüzde kırışıklığa sebep olan kaslarınızın zamanla zayıflamasına neden olur, yani Botoks daha uzun dayanır ve doktorunuzu daha az sıklıkta ziyaret etmenize neden olur. Botoks'a ilk başladığınızda her 3-4 ayda bir Botoks yaptırmanızı öneririz.
Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Susuzluk yaşlanmayı hızlandıran en önemli faktörlerdendir. Cildi nemli tutmak özellikle botoks için çok faydalıdır. Nemli bir ciltte daha az kuruluk ve ince kırışıklık olur. Hyalüronik asit gibi cildinizin nem bariyerini destekleyecek maddelerin yanı sıra retinol ve düzenli güneş koruyucu kullanmak çok önemlidir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoksun etkisi 4-6 ay arasında devam eder. Bu esnada ilgili bölgede yeni bir kırışıklık oluşmaz. Ancak botoksun etkisi geçince, bölge tekrar eski haline dönecektir. Böyle bir durumda hekiminizden randevu alarak yeniden botoks yaptırabilirsiniz.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Botoks enjeksiyonunun etkisi ortalama beş-altı ay kadardır. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Topaklanma veya kırışıklık artışı: Botoksun yanlış yerlere veya aşırı dozda uygulanması, ciltte topaklanma, düzensizlik veya yeni kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Doğal Olmayan Görünüm: Uygunsuz bir şekilde yapılan botoks enjeksiyonları, yüzde yapay veya doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.
On gün içinde kırışıklık ve çizgilerin yok olmasını veya azalmasını sağlar. Ayrıca altı ayda bir düzenli uygulanırsa yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller.
Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi), botoks terapisi alan hastaların %1-2'sinde görülür. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Botoksun yapılmaması gereken bölgelere yayılmasına neden olan en yaygın sebeplerden biri yanlış enjeksiyon uygulamasıdır. Göz kapağını kaldıran kaslar botokstan etkilenebilir ve bu da göz kapağının düşmesine neden olabilir.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Botoks etkisi genellikle uygulama yapıldıktan sonra birkaç gün içinde gözle görünür sonuçlarını göstermeye başlar, ancak tam olarak cilt yapısındaki etkisini göstermesi biraz daha zaman alabilmektedir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Uygulamadan 48 saat sonra etkisi görülmeye başlar, 10-15 günde son halini alır. Bu yüzden 10-15 gün sonra rötuş yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri