Müsade ediliyorsa sonradan getirtirsiniz telefonunuzu. İşin yasal kısmına gelirsek; yasak. Zaten usta birliğinizde içinde akıllı telefon kullanamayacağınıza dair bir bilginin de bulunduğu bir evrak imzalatıyorlar.
Dostum acemi birliğine akıllı telefon götürme. Ustaya gidince duruma bi bakarsın sıkıntı yoksa götürürsün. Akıllı telefon bulunduğun birliğin komutanlarındaki inisiyatife bağlı tamamen. Yakalatirsan tutanak yersin askerliğin uzar ve askerliğin boyunca sıkıntı yaşarsın.
Buna göre Mehmetçik, artık sivildeki cep telefonu hatlarını vatani görevi süresince de kısıtlı olarak kullanabilecek. Askerlikte yeni dönem başlıyor. Sivil cep telefonu hatları artık kışlada da kullanılabilecek.
Kamerasız telefon bir şey demezler askercell serbest ama normal hat olursa mesai saatleri dışında kullanırsan sorun olmaz. Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin.
Böylece, asker kişinin cep telefonu bulundurması, cep telefonu ile video çekmesi veya sosyal medyada paylaşması durumunda askerde telefon kullanma suçu hususunda Askeri Ceza Kanunu md. 87/1 gereğince soruşturma başlatılarak kamu davası açılabilir.
İlgili 27 soru bulundu
Askeriyede telefon belirli kurallar çerçevesinde serbesttir. Bu kurullardan en önemlisi telefonunuzun kamerasız olmasıdır. Akıllı telefon özelliklerine sahip bir telefon askeriyede kabul edilmez.
Buna göre, kışlada cep telefonu belirli koşullar ve saatlerde kullanılacak. Bununla ilgili askeri yetkililerin GSM şirketleriyle görüşmeleri sürüyor. Çalışma kapsamında erbaş ve erler için özel sim kart üretilecek. Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılamayacak.
Acemi birliğini başarıyla tamamlayan askerler usta birliğinde sivil hayatlarında yapmış oldukları işlere göre bazı bölümlere ayrılırlar. Örnek olarak mesleği berber olan kişiler birliğin kuaför salonuna, elektrik ile alakalı bir mesleğiniz varsa elektrikçi olarak görev yapabilirsiniz.
Askerlerin telefonları, internete erişimi olmayan, tuşlu ve kamerasız telefonlar olmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken ilk özellik ise şarjdır. Şarjı uzun giden cihazları tercih edilmelidir. Çünkü askerde priz bulmanız zor olabilir bu durumda telefonunuzu her an şarj edemeyebilirsiniz.
Bedelli askerlik yapmayan askerler için ise askerlik süresi 6 aydır ve bu sürenin ilk bir ayı acemi birliği, sonraki beş ayı ise uzmanlık dönemini kapsar. Normal erler, 28 günlük acemi sürelerini tamamladıktan sonra yemin etmektedirler.
Askercell paketlerini kullanma zorunluluğu yoktur. Müşterilerimiz eğer isterse kendilerine uygun diğer bireysel faturasız paketlerden de yararlanabilirler, fakat paket dahilindeki internet faydasını kullanamazlar.
İlgili düzenlemede, hizmete ilişkin emri hiç yapmayan asker kişilerin bir aydan bir seneye kadar, emrin yerine getirilmesini söz veya fiili ile açıkça reddeden veya emir tekrar edildiği halde emri yerine getirmeyen asker kişilerin ise üç aydan iki seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.
Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi 6 aydan az olamayacak.
İzin İşlemleri:
(Uzun dönemler erbaş/erler için 24 gün, Kısa Dönem erbaş/erlerin ise 12 gündür.)
Bedelli askerlikte çarşı izni, asker adayları arasında usta birliğinde verilen bir haktır. Bedelli askerlik yapan kişiler ise Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri temel askeri eğitim, Cumartesi günü ise fiziki ve kültür eğitimleri yapmaktadır.
Gördüğünüz üzere akşam yemeği ve saat 9 gibi içtima sonrası serbest oluyorsunuz, koğuşunuza çekilebilirsiniz. Sabah ise traş olabilmek ve hazırlanabilmeniz için 5:30 – 6:00 suları aralığında uyanmış olmanız gerekmektedir.
Askerlik görevi için satın almak isteyen müşteriler, askeriye kuralları gereği, kamerasız ve internetsiz modellere yönelir.
Askerde akıllı telefon kullanmanın yasak olmasının nedeni internetinin olması ve kamerasının bulunmasıdır. Özellikle askerdeyken internet kullanmak birlik içinden resim çekerek bu resmin herhangi bir sosyal medya hesabı içinde kullanılması askerin güvenliğini tehlikeye sokacağından dolayı istenmiyor.
Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan askerlerin izinleriyle ilgili açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor; “Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. masına ilişkin harekât konseptini değiştirdi. Buna göre, kısa ve uzun dönem vatani görevini yapan askerler, artık arazide, terörle mücadelede, çatışma bölgelerindeki tüm aktif muharip görevlerden çekildi.
Askerde, erbaş ve erlere, ilin güvenlik durumu ile birliğin konuş durumu ve görev özelliği dikkate alınarak görevi aksatmayacak ve en az iki haftada bir olacak şekilde izin verilmektedir. Ancak bu izin acemi birliğini kapsamamaktadır.
Piyade, kara ordusundaki temel muharip sınıftır. Muharebede en önde bulunan, gerektiğinde düşmanla göğüs göğüse muharebe edecek olan askerlerden oluşur. Piyadeler, timden tabura kadar müstakil kuruluş içinde görev yaparlar. TSK'da piyade sınıfı yakalarındaki yeşil zemin üzerine çapraz tüfekten ayırt edilebilir.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Sınırlamalar. Zorunlu askerlik yapan er ve erbaşların cep telefonu kullanımlarıyla ilgili yapılan düzenlemede şu gibi sınırlamalar yer alıyor: * Erbaş ve erler için özel SIM kart üretilecek. * Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılamayacak.
Askerin cep telefonu bulundurma suçu emre itaatsizlikte ısrardır ve adli sicile işlemez. Terhis öncesi ceza kesinleşirse askeri hapishanede infaz edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri