En İyi Cevap. Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı. Merhaba, eğer üstten ders aldığınızda dersten kalırsanız o dersi açıldığı yarıyıl döneminde tekrardan almak zorunda kalırsınız.
Merhaba, üstten alınan dersten başarısız olduğunuz takdirde o dersi ileriki yıllarda tekrar alırsınız.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.
Üstten ders seçerken ders programı dikkate alınmalı ve dönem dersleriyle çakışmamasına dikkat edilmelidir. Öğrenci ders kaydı sırasında üstten ders seçebilir veya danışmanından yardım alabilir. Üstten alınan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Üstten ders/dersler alma işlemi üçüncü yarıyılda başlar. Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve GANO'nun 3.00 ve üstünde olması şarttır.
Çap yaptığınız bölümün zorunlu derslerinin tamamını başarıyla veremezseniz mezuniyet hakkı kazanamazsınız. Zorunlu dersleri seçtikten sonra aynı dönemden ve AKTS dolmazsa üstten seçmeli derslerden seçerek AKTS tamamlayabilirsiniz.
Özel Üniversiteler Öğrencinin Başarısız Olduğu Dersleri Tekrar Alması Nedeniyle Ödenen Eğitim Ücreti Dışında Yeniden Ücret Talep Edemez.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
Üstten ders almak isteyen öğrencilerin başarısız (alttan veya devamsızlıktan kalmış) dersinin olmaması ve GNO'sunun 3 ve üzeri olması gerekmektedir. Üstten ders almak isteyen öğrenciler sadece bir sınıf üstten ders seçebilirler (Örneğin 1. Sınıf öğrencisi 2. Sınıf derslerinden üstten ders alabilirken, 3 ve 4.
Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.
Bunun için 4 ortalama üzerinden en az 2 veya 3 ortalama üzerinden en az 1.5 ortalama yapmış olmak gerekir. Bu sayede üstten ders alınarak 4 yıllık üniversite daha erken bitirilebilecektir.
Ayrıca üstten ders alabilme koşullarını sağlayan öğrencilerde dönem AKTS miktarının yarısı kadar (örn: 30/2= 15) üstten ders alabilir.
Yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur. Öğrencinin üst yarıyıllardan aldığı derslerde başarı şartı aranmaz. Üstten ders alınmış ise en son tamamladığı dönem GANO dikkate alınır.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur.
Durumu kısaca özetlemek gerekirse: Alttan dersin çok ise ve bu derslerin üçüncü, dördüncü (ya da daha fazla) kez alıyorsan harç parasını denkleştirmek biraz zor olacak gibi. Çünkü normal harç ücretinin yanı sıra alttan aldığın dersler için de ek harç yatıracaksın.
Merhaba, eğer artık yıl dediğimiz yani 4 yılın sonrasına kalırsa bu ders, o zaman dersin kredisi ne kadarsa ve mütevelli heyeti kredi başına ne kadar ücret belirlemişse o ücretle kredi sayısını çarpıp ders parasını o şekilde yatırırsınız. Ama dönem içinde alttan alırsanız normal öğrenim içinde ücreti ödersiniz.
7.Katkı payı / öğrenim ücretleri zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Hayır. AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır. Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Akademik ortalamayı oluşturan derslerin kredi toplamı 30 ve üzerinde olması durumunda; akademik ortalaması; 2,00'ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi, 2,00-2,49 arası olanlar en fazla 36 kredi, 2,50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
“(1) Ön lisans ve lisans programlarında bir öğrencinin bir yarıyıl/yılda alabileceği derslerin AKTS değerleri toplamı yarıyıllık/yıllık programlarda en fazla 40/80'dir. Belirlenen AKTS değeri, tekrar dersi olan veya AGNO'su 2,50'nin altında olan öğrencilere üst yarıyıllardan ders alma hakkı vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri