Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Ustura ile yüz tüylerini almak
Kaş usturası kullanmak tüz tüylerini kalınlaştırmaz. Sadece tüyleri tek bir hizada kestiği için hepsinin aynı anda uzamasına neden olur.
Pürüzsüz Bir Cilt: Yüzü usturalamak, tıraş bıçağının cildi ölü deri hücrelerinden arındırmasıyla cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilmektedir. Tıraş, yüzde biriken ölü deri hücrelerini temizler ve daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümü sağlar.
Kaşlarını ustura ile almak kaşlarının istediğin gürlükte görünmesine yardımcı olmaz.
Kaş Usturası ile Yüz Almak Tüylerini Kalınlaştırır mı? Ucunda jileti olan ve yüz usturası olarak da bilinen aletle tüyleriniz kalınlaşmaz.
İlgili 27 soru bulundu
Bu yüz usturasını kullanan çok fazla kişi gördüm. Tüy kalınlıklarında bir değişim olmadığını söylüyorlar.
Ustura kullanımından sonra cildinizi micellar su yardımıyla temizlemenizi öneririz. Özellikle tüylerinizi aldığınız bölgeyi derinlemesine temizlemeli ve iyice nemlendirmelisiniz. Bu rutini kaş bölgeniz için de uygulamayı deneyebilirsiniz.
Özellikle sakal tıraşını yanlış uygulamak ya da doğru olmayan ürünlerle tıraş olmaya devam etme nedeniyle, tahriş olan ciltte bir süre sonra sivilce oluşumu görülebilir. Sivilce oluşumunun önüne geçebilmek için de tıraş uygulaması esnasındaki yanlışları ortadan kaldırmak önemlidir.
Usturalar, genellikle tek kullanımlık olarak satılır. Bu, her kullanımdan önce yenisini kullanarak hijyenik uygulama sağlamanızı sağlar. Ayrıca, çoğu jiletten daha ince bir bıçağa sahiptir.
Saçlar günde 0.3 mm, ayda 1.5 cm ve yılda ise yaklaşık olarak 18 cm uzayabilirler. Usturaya vurulduktan bir hafta sonra saçlar 2.1 mm boyunda olurlar.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Jilet ve ustura arasındaki temel fark, yapıları ve kullanımlarıdır. Jilet, genellikle tek kullanımlık ve daha kolay kullanılabilirken, ustura daha profesyonel bir tıraş deneyimi sunar ve doğru kullanıldığında uzun süreli bir kullanım sunar.
Sir ağdalar, yüz için kullanılan tüy alma yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Diğer yöntemler arasında; epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, ağartma ya da elektroliz sayılabilir. Yüzünüzde veya çevresinde bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.
Yüzünüzde meydana gelen aşırı tüylenmeler aynı zamanda şu hastalıkları da işaret ediyor olabilir. Hipofiz tümörleri, yüksek prolaktin veya androjen seviyeleri, karaciğer hastalığından kaynaklanan hormonal dengesizlikler yüzde meydana gelen tüylenmeleri nedenleri arasında yer almaktadır.
Merhaba, Dudak üstü tüylerini iple aldığınızda bir çoğunu kırarak almış oluyorsunuz. Eğer kılları kökünden çekip alırsanız bu da ağda,cımbız yöntemiyle olur ozaman kıllarınız kalınlaşır. Dudak üstü tüyleri yayılmaz belli bir yerdir.
Tıraş jeli uygulayın. Bir tıraş jeli veya köpüğü uygulayın – ürünü köpürtün ve yüzünüzün her tarafına yayarak sakallarıınızı nemlendirin.
jiletli ustura ise 1-2 haftada kaybolur o da en fazla, 1 haftada iz kalmaz normalde. çelik usturada ise en az 2 hafta sürüyor, bir kez derin kesmiştim birkaç ay geçmedi izi amma sonra birşey kalmadı usturanın da dediği gibi.
İstenmeyen yüz tüylerini tıraş etmek için, özellikle kaşlarınızı temizlemek ve yüzdeki diğer tüyleri çıkarmak için bunun için özel tasarlanmış küçük bir jilet kullanın. Tıraş sonuçları cımbız kadar uzun sürmeyecek olsa da, hızlı ve acısız bir süreçtir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Yanaklarda çıkan sivilcelerin en büyük sebebi günlük alınması gereken şeker miktarından daha fazla alınmasıdır. Bunun yanı sıra akciğer ve solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklardan da kaynaklanmaktadır. Kaşların arasında çıkan sivilceler yüksek ihtimalle karaciğer de meydana gelen bir rahatsızlığı işaret etmektedir.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu engellemek için gözeneklerin sağlıklı bir şekilde kapanması gerekmektedir. Ağda yapılan bölgeye soğuk uygulama yapılır. Soğuk kompres sayesinde sivilcelerin oluşması da engellenir. Ağdadan sonra vücutta sivilce oluşmaması için bol ve rahat kıyafetler giyilmelidir.
Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez. Eğer kaşlarınızın kalınlaşmasını ve gürleşmesini istiyorsanız kaş usturası ile daha sık uygulama yapmanız ve bakım yağları ile kaşlarınızı beslemeniz gerekir.
Çeliği ele alırsak; demir ve karbonun alaşımı olan çelik, paslanır bir malzemedir. Çeliğin saflığı arttıkça duyarlılığı, yani oksijene olan hassasiyeti de artar ve daha kolay paslanır. Karbon çeliğinden usturaların paslanmaya karşı hassasiyeti bu yüzdendir.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri