1 - https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ linkinden "Bilgi Bankası" butonuna tıklayınız. 2 - "Tıbbi Cihaz Firması Listele" butonuna giriş yaparak "Vergi numarası" kısmına T.C. kimlik numaranızı yazınız. 3- Aynı sayfada "Sorgula" butonuna tıklayarak ÜTS Kurum numaranıza erişebilirsiniz.
Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek.
ÜTS'de kayıtlı kullanıcınız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS'de kayıtlı ürün, firma bilgisi sorgulama yapabilirsiniz. saniye içinde E-Devlet üzerinden giriş yapmak üzere E-Devlet Kapısına yönlendirileceksiniz. Başarıyla giriş yapmanız durumunda Ürün Takip Sistemi otomatik olarak yüklenecektir.
ÜTS portalına giriş yaparak sağ üst köşede bulanan kullanıcı adının yanındaki ok işaretine gelerek “Firma Bilgilerim” kısmına gelinir. Firma bilgilerim kısmında bulanan “Firma No” kısmı firmanızın ÜTS Kurum Numarasıdır.
ÜTS NEDİR? Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.
İlgili 19 soru bulundu
1 - https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ linkinden "Bilgi Bankası" butonuna tıklayınız. 2 - "Tıbbi Cihaz Firması Listele" butonuna giriş yaparak "Vergi numarası" kısmına T.C. kimlik numaranızı yazınız. 3- Aynı sayfada "Sorgula" butonuna tıklayarak ÜTS Kurum numaranıza erişebilirsiniz.
Değişiklik Kozmetik Ürünler Dairesi tarafından yapılacaktır. MERSİS kaynaklı bir firma iseniz; · ÜTS'ye kayıt sırasında imza yetkilisinin MERSİS'ten alınmaktadır. İmza sirküleri yüklenmesine gerek yoktur.
ÜTS kaydı olması ya da olmaması orijinal olduğu ile bilgi verir mi? ÜTS kaydı ürünün kayıtlı olduğunu ve takip edilebildiğini belirtir. Çeşitli sitelerden aldığınız ürünleri buradan sorgulamanız onun orijinal ürün olduğu anlamına gelmez. Çünkü ürün barkodu tekil olup firmalara özel bir kod ya da barkod bulunmamaktadır.
1- UTS GİRİŞ SAYFASINA E-İMZA İLE GİRİYORUZ. 2- ALINAN BAYİLİKLER BUTONUNU TIKLIYORUZ. 3- SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ BAYİLİK BAŞVURUSU EKLE BÖLÜMÜNE TIKLIYORUZ. 4- AÇILAN EKRANDAN BAYİLİK BAŞVURUSU YAPMAK İSTEDİĞİMİZ FİRMAYI SEÇİYORUZ.
Ürün Takip Sistemi Kozmetik ürün sorgulaması uts.saglik.gov.tr adresinden Bilgi Bankası ekranına girilir. Kozmetik ürünün barkod numarası veya piyasaya arz ismi girilerek ürünle ilgili bütün detaylara ulaşılabilmektedir.
GS1 standardına göre barkodlar 8 – 12 – 13 – 14 haneli olabilmektedir. UDI (Unique Device Identification) standardına göre GS1 için barkod alanı 14 haneli olduğu için ÜTS ye kaydedilecek barkodların sabit 14 haneli olması gerekmektedir.
- Ürün Takip Sistemi (ÜTS)? ne veri girişlerinde yaşanılan teknik aksaklıklara ilişkin süreci ÜTS üzerinden teknik talep oluşturup iletebilirsiniz. - Gerekli durumlarda İdari talep oluşturarak veya [email protected] adresli elektronik posta yolu ile iletebilirsiniz.
ÜTS, T.C Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından geliştirilen bir sistemdir.
Ulusal Bilgi Bankası Kaydı (UBB Kaydı) Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı satışı yapılan ilaçların ticari süreçlerini takip etmeye yarayan resmi bir tıbbi cihaz, ilaç izleme kaydıdır.
Tıbbi Cihazların ÜTS kaydı için ÇKYS ruhsatı alınması zorunludur. Aksi halde ÜTS üzerinden kayıt yapılamamaktadır. ÇKYS ruhsatı için İl Sağlık Müdürlüğü'nden ilgili işlemlerin başlatılması gerekir.
Medikal Malzeme sözleşmelerine yazılacak olan firma tanımlayıcı numarası; http://titubb.titck.gov.tr adresinden alınacaktır.Bu sayfada yer alan bilgi bankası kısmından firma bul linki açılacak T.C. Kimlik numarası yada vergi numarası kullanılarak doğrulama yapıldıktan sonra numara ekrana gelecektir.
Bayilik verilen kişi veya kişilere, firma tarafından belirli bir bölge veya alan verilir ve bu kişiler, firma tarafından sağlanan ürün veya hizmeti bu belirlenen bölge veya alanda satışa sunarlar. Bu sayede, firma ürün veya hizmetini daha geniş bir kitleye ulaştırabilir ve böylece satışlarını artırabilir.
ÜTS sistemine giriş yapıldıktan sonra sol tarafta bulunan kullanıcı sekmesi seçilip sistem kullanıcı tanımlama işlemleri seçilerek Bu ekranda sağ üst köşede bulunan token al seçilerek token numarası alınır.
üts kaydı bulunmayan ürünler sağlık bakanlığına bildirimde bulunmamış yasa dışı olarak piyasa bulunan ürünlerdir. bu nedenle bu ürünlerin satışı ve her türlü pazarlaması yasaktır."
1. ÜTS kaydı isteğe bağlı değildir, zorunludur.
Avrupa ülkelerinde ve diğer ülkelerde de benzer şekilde oluşumlar ve mevzuatlar bulunmaktadır. Bu nedenle, hemen dünyanın her yerinde benzer sistemler olduğu gibi ÜTS kaydı da zorunludur.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
Satış merkezlerindeki faaliyetlerden işleteni ile birlikte sorumlu olan ve çalışma belgesi düzenlenmiş kişidir. Sorumlu Müdür birden fazla satış merkezinde görev yapamaz. Ancak aynı ilçe sınırları içerisinde açılacak şubeler için ayrı bir sorumlu müdür şartı aranmaz.
EC Sertifikaları (Tam Kalite Güvence Sistemi, Tasarım İnceleme, Üretim Kalite Güvence, Tip İnceleme vb.) Onaylanmış Kuruluşlar tarafından düzenlenen ve ilgili tıbbî cihazın belirli bir kalite standardında üretildiğini/tasarlandığını gösteren belgelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri