Jarse, şifon, triko, kadife ve kot kumaşları ütü gerektirmeyen kumaş türleri arasında yer alır. Uzun seyahatler ve iş toplantıları için kombin yapmak istiyorsanız bu kumaşları tercih edebilirsiniz.
Polyester Kumaşlar
En yüksek lif direncine sahip olan kırışmayan kumaş türü, polyester kumaşlardır. Genel olarak tekstil ürünlerinin pek çoğu polyester kumaşlarla üretilir. Dış giyimde, eteklerde, elbiselerde ve hırka modellerinde polyester kumaş sıklıkla kullanılır.
Elastan kumaş, elastikiyet yapısına sahip olan bir kumaş türüdür. Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan bu kumaş türü, giyim sektöründe de büyük bir sıklıkla kullanılmaktadır. Çektiğinde uzayan ancak bırakınca tekrardan eski haline geri dönen bu kumaş türü, elastan kumaş olarak adlandırılmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Peki, sandy kumaş ne demek ve nerelerde kullanılır? Sandy kumaş türünde genellikle polyester kumaş iplikleri kullanılmaktadır. Elastan iplikler de kullanılabilen sandy kumaşlar, bu iplik çeşidi sayesinde elastik bir yapıya sahip olmaktadır. Bu özelliği de rahat kullanılabilmesinde etkili olmaktadır.
Viskon kumaş pamuğa oranla daha fazla nem emme özelliğine sahiptir. Rahattır, vücuda yapışmadığından hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Esnektir ve şişme payı yüksek olduğundan %120'ye varabilecek bir su emiciliğine sahiptir. Renkleri canlıdır.
Belmando Kumaş Özellikleri. Kumaş türleri arasında özel bir dokuyan sahip olan belmando kumaş özellikle mobilyalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Viskon ve polyester karışımı elyaflardan üretilen bu kumaş türü oldukça hafif olması nedeniyle yaz aylarında giyim ürünlerde sıklıkla tercih edilir.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Ev tekstil ürünlerinde kullanılan likralı kumaşlar, dayanıklılığıyla öne çıkan çeşitlere örnek verilebilir. Spandeks kumaşlar, başka bir öneri yok ise 40 derecede yıkanabilir. Yıkama işlemi, elde ya da çamaşır makinesinde yapabilir. Kırışma sorunu olmayan bu kumaşlar ütüleme gerektirmez.
Polyester: Polyester, yapısı gereği ısıya dayanıklı değildir. Kumaşın erimemesi için düşük ısıda ütülemenizi ve giysinin üzerindeki yönlendirmelere kesinlikle uymanızı tavsiye ederiz.
Jarse, şifon, triko, kadife ve kot kumaşları ütü gerektirmeyen kumaş türleri arasında yer alır. Uzun seyahatler ve iş toplantıları için kombin yapmak istiyorsanız bu kumaşları tercih edebilirsiniz.
1-) Naylon
Kırışmayan, zahmetsiz kumaşlardan ilki; naylon! Tam olarak yaz sıcaklarına uygun olmasa da naylon kumaş, ütüye ihtiyacı olmadığı için kullanışlı kumaşlardandır. Dayanıklı bir kumaştır.
Tencel kumaşlar kolay kırışabilen bir yapıya sahiptir. Ancak eski haline kolaylıkla dönebilmektedir. Bu konuya bağlı olarak tencel kumaş ütü ister mi sorusu da sorulur. Yıkandıktan sonra ütülenmeye ihtiyaç duyan kumaş çeşitleri arasında yer almaktadır.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Ham maddesi kayın ağacından imal edilen bir madde olarak geçmektedir. Yani viskon kumaşın ham maddesine kayın ağacı diyebiliriz.
Viskon kumaş selüloz kullanılarak üretilen ve oldukça yüksek bir emiş gücüne sahip olan tekstil ürünleri arasında bulunur. Konforlu bir kullanım sunması ve hava geçirgen yapıya sahip olması giysilerinde rahatlık isteyen kişilerin tercih etmesini sağlar.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Silinebilir kumaştır. Yataklıdır. Çelik profilden üretilmiştir. 32 DNS Hyper sünger kullanılmıştır.
10000 mm su basıncına dayanıklı, Membran kaplamalı, nefes alabilir bir kumaştır. 3 katlı bir kumaştır. Kumaş ve poların arasında membran bulunur. Softshell kumaştan üretilen ürünler sıcak tutar, su geçirmez, hafif ve likralı olduğu için hareket sıkıntısı yaşanmaz. İthal orjinal üründür.
Modal kumaş, kayın ağacından elde edilen bir kumaş türüdür. Buna bağlı olarak içerisinde yüksek oranda selüloz bulunmaktadır. Modal kumaş içeriği tamamen doğal olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Giyim sektöründe pamuklu kumaşlara benzer şekilde çok fazla tercih edilir.
Süprem kumaşlar, piyasada en fazla bulunan kumaş çeşitlerindendir. Sadece yuvarlak örme makinelerinde üretilen süprem kumaşlar, pamuk veya pamuk ağırlıklı karışımlı ipliklerden düz bir şekilde örülmektedir. Genelde 100-130 gram arasında düşük bir gramajla üretilirler.
Elfida ürünü dökümlü jesika kreptir.Dökümlü bir yapısı vardır. Yazlık kullanım için uygundur. ne dikilir: elbise,etek,bluz,kimono rahat pantalon,şalvar modelleriniz için uygundur. Sentetik özellikli bir kumaş türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri